IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Петрол АД (PET)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
    Няма случайни неща ,Дончева ще намаже филията
    Дончева не ме интересува, искам аз да мажа филията, но не виждам как ще стане при таи ситуация.

Коментар

• Няма случайни неща ,Дончева ще намаже филията
      Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
      Малко комспиративно, но това претопляне на захарната "манджа" идва в много удобен момент. Един от апетитните активи на КТБ до които иска да се докопа КОЙ е Петрол. За мен това е притискане на Ганчев за овладяване на Петрол

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
        Малко комспиративно, но това претопляне на захарната "манджа" идва в много удобен момент. Един от апетитните активи на КТБ до които иска да се докопа КОЙ е Петрол. За мен това е притискане на Ганчев за овладяване на Петрол
        Такова е и моето виждане, но дали ще успее е друга тема.
        Друг въпрос е защо втори едър акционер гони несъстоятелност. Първия по искане на фирма, регистрирана до Кат, втория, относително по собствено желание.

Коментар

• Малко комспиративно, но това претопляне на захарната "манджа" идва в много удобен момент. Един от апетитните активи на КТБ до които иска да се докопа КОЙ е Петрол. За мен това е притискане на Ганчев за овладяване на Петрол

Коментар

• Първоначално изпратено от Mammita Разгледай мнение
            Интересно. Пак сме отворили нова глава от сагата. Тук все повече и повече заприличва на докато свят светува. Имам усещането, че май след 20 години пак ще продължаваме да се чудим, кой, как и защо е купил Петрола
            След изтупването днес от пепелта на захарната сага и Алфа Кепитъл сами искат несъстоятелност пред Ловешкия ОС.

https://public.brra.bg/Documents/Ret...aed071d44e712a

При ВИП САС е отменил определение на СГС за преместването на седалището в Торос, но така и не разбрах защо, като в регистъра си е вписано от време оно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
              http://tranzit.dir.bg/load.php?id=Lu...eBEVD8K2155453

Корект фарм в несъстоятелност.
              Интересно. Пак сме отворили нова глава от сагата. Тук все повече и повече заприличва на докато свят светува. Имам усещането, че май след 20 години пак ще продължаваме да се чудим, кой, как и защо е купил Петрола

Коментар

• http://tranzit.dir.bg/load.php?id=Lu...eBEVD8K2155453

Корект фарм в несъстоятелност.

Коментар

• Банкерът в изгнание Цветан Василев е бил посетен от влиятелни руски бизнесмени в хотела, в който е отседнал в Белград, научи ПИК.
                  Според наши източници, чужденците са представлявали една от най-мощните нефтени компании не само в родината им, но и по света. Те са пристигнали с частен самолет и са предложили на Василев да им прехвърли дяловете си в "Петрол".
                  Именно "Петрол" е една от най-апетитните хапки в закъсалия роден бизнес. Фирмата бе придобита от банкера в началото на тази година чрез свързани с него компании. След като Василев попадна под ударите на закона, "Петрол" започна да се контролира от Гриша Ганчев, който .
                  В активите на "Петрол" влизат 340 бензиностанции в цялата страна, които осигуряват около 16% от пазара.
                  Това е и причината за огромния интерес на руските бизнесмени. Те са обещали на Василев, че ако им преотстъпи петролната компания, са готови да го транспортират на по-късен етап с частния им самолет в Русия и след това да му осигурят постоянно убежище, в което да е на безопасна дистанция от родното правосъдие.
                  Източник: http://pik.bg/%D0%B1%D0%BE%D0%BC%D0%...ews264362.html

Коментар

• http://tranzit.dir.bg/load.php?id=RX...5I98QNX2144599

Нещо интересно в документа?

Коментар

• Продавачите се отдръпнаха или така ми се струва?

Коментар

• Я тролчето - johnyk, дето постоянно хейти в темата на ПИБ дошъл да по хейти и тук.
                        Jekata аз така като гледам май за Петрол най-после им предстоят светли дни. Време беше вече тия борби и интереси между собствениците да спрат и компанията да започне да развива потенциалът си. Мисл да си държа още доста време акциите тук.
                        Не е препоръка.

Коментар

• http://www.capital.bg/biznes/kompani...i_krai_novite/

Коментар

• http://www.capital.bg/biznes/kompani..._sa_zalicheni/

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
                              Това ме интересуваше, явно юнската вноска е потънала, но защо не превъртяха кредита през други обратно в Цкб, а си го разказаха. Явно играта на нерви им е в повече. То и с такива отчети - 9.5 млн ебитда, 28млн курсови и за десерт 54 млн консолидирана загуба и отрицателен СК 7.7..
                              Да си призная аз вече се загубих в тези врътки Дайте да видим колко е реалната цена на Петрола в момента. Муската взе акциите на 2 кинта. Аз не успях миналата година да се включа на дъното. Сега средната ми е 2,8 лв. Чудя се дали да гу държа за 5 кинта, на колко щеше да е увеличението или да поразбутам портфейла.

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
                                Агент по кредита е Корпоративна - плащанията и на ЦКБ минават през нея, а сега КТБ е черна дупка и Петрол да плаща ЦКБ няма как да си вземе дела. ЦКБ може да направи заема предсрочно изискуем и да насочи изпълнението към обезпеченията. ЦКБ предлага на КТБ да изкупи дела на ЦКБ от заема, както е уговорено в договора за кредит, но квесторите разбира се отказват. Тогава ЦКБ уведомява Петрол и сие, че трябва да плащат вече дела на ЦКБ директно на нея, а не чрез КТБ.
                                Това разбрах аз от преамбюла на договора за цесия.
                                Това ме интересуваше, явно юнската вноска е потънала, но защо не превъртяха кредита през други обратно в Цкб, а си го разказаха. Явно играта на нерви им е в повече. То и с такива отчети - 9.5 млн ебитда, 28млн курсови и за десерт 54 млн консолидирана загуба и отрицателен СК 7.7..

Коментар

X