Първоначално изпратено от toto 2
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Петрол АД (PET)
Collapse
X
-
Няма случайни неща ,Дончева ще намаже филиятаПървоначално изпратено от polax Разгледай мнениеМалко комспиративно, но това претопляне на захарната "манджа" идва в много удобен момент. Един от апетитните активи на КТБ до които иска да се докопа КОЙ е Петрол. За мен това е притискане на Ганчев за овладяване на Петрол
Коментар
� -
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнениеМалко комспиративно, но това претопляне на захарната "манджа" идва в много удобен момент. Един от апетитните активи на КТБ до които иска да се докопа КОЙ е Петрол. За мен това е притискане на Ганчев за овладяване на Петрол
Друг въпрос е защо втори едър акционер гони несъстоятелност. Първия по искане на фирма, регистрирана до Кат, втория, относително по собствено желание.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Mammita Разгледай мнениеИнтересно. Пак сме отворили нова глава от сагата. Тук все повече и повече заприличва на докато свят светува. Имам усещането, че май след 20 години пак ще продължаваме да се чудим, кой, как и защо е купил Петрола
https://public.brra.bg/Documents/Ret...aed071d44e712a
При ВИП САС е отменил определение на СГС за преместването на седалището в Торос, но така и не разбрах защо, като в регистъра си е вписано от време оно.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
Коментар
� -
Konsultant
Банкерът в изгнание Цветан Василев е бил посетен от влиятелни руски бизнесмени в хотела, в който е отседнал в Белград, научи ПИК.
Според наши източници, чужденците са представлявали една от най-мощните нефтени компании не само в родината им, но и по света. Те са пристигнали с частен самолет и са предложили на Василев да им прехвърли дяловете си в "Петрол".
Именно "Петрол" е една от най-апетитните хапки в закъсалия роден бизнес. Фирмата бе придобита от банкера в началото на тази година чрез свързани с него компании. След като Василев попадна под ударите на закона, "Петрол" започна да се контролира от Гриша Ганчев, който .
В активите на "Петрол" влизат 340 бензиностанции в цялата страна, които осигуряват около 16% от пазара.
Това е и причината за огромния интерес на руските бизнесмени. Те са обещали на Василев, че ако им преотстъпи петролната компания, са готови да го транспортират на по-късен етап с частния им самолет в Русия и след това да му осигурят постоянно убежище, в което да е на безопасна дистанция от родното правосъдие.
Коментар
� -
Я тролчето - johnyk, дето постоянно хейти в темата на ПИБ дошъл да по хейти и тук.
Jekata аз така като гледам май за Петрол най-после им предстоят светли дни. Време беше вече тия борби и интереси между собствениците да спрат и компанията да започне да развива потенциалът си. Мисл да си държа още доста време акциите тук.
Не е препоръка.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнениеТова ме интересуваше, явно юнската вноска е потънала, но защо не превъртяха кредита през други обратно в Цкб, а си го разказаха. Явно играта на нерви им е в повече. То и с такива отчети - 9.5 млн ебитда, 28млн курсови и за десерт 54 млн консолидирана загуба и отрицателен СК 7.7..Дайте да видим колко е реалната цена на Петрола в момента. Муската взе акциите на 2 кинта. Аз не успях миналата година да се включа на дъното. Сега средната ми е 2,8 лв. Чудя се дали да гу държа за 5 кинта, на колко щеше да е увеличението или да поразбутам портфейла.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнениеАгент по кредита е Корпоративна - плащанията и на ЦКБ минават през нея, а сега КТБ е черна дупка и Петрол да плаща ЦКБ няма как да си вземе дела. ЦКБ може да направи заема предсрочно изискуем и да насочи изпълнението към обезпеченията. ЦКБ предлага на КТБ да изкупи дела на ЦКБ от заема, както е уговорено в договора за кредит, но квесторите разбира се отказват. Тогава ЦКБ уведомява Петрол и сие, че трябва да плащат вече дела на ЦКБ директно на нея, а не чрез КТБ.
Това разбрах аз от преамбюла на договора за цесия.
Коментар
�
Коментар