IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Петрол АД (PET)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
    6 млн. акции Монти, 6 млн....за 15 млн. по тия цени, за 15 млн...Борсова цена, отклонение от нея, изсипване на пазар ли и т.н.
    Кога след година, две... 10, 15 - тая несъстоятелност ще е ужасно протяжна и засега е спряна може би за година.

Коментар

6 млн. акции Монти, 6 млн....за 15 млн. по тия цени, за 15 млн...Борсова цена, отклонение от нея, изсипване на пазар ли и т.н.
      Трудно е много компании и борсата да работи с този меч на главата.... не само за Петрол.....

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
        Синдиците на Корп, Жека.....
        защо смениха шефа на фонда за гарантиране на депозитите...
        В какво са вложени активите на фонда....
        каво ще прави и как с кредитния портфеил...
        цесиите също.... това със задна дата е една глу...ст....

Не е препоръка.....

Коментар

Яснота какво се СЛУЧВА като цяло има в отчетите, а също гледам все повече и по телевизорО и стадионите. Какво обаче ще се случи с акцията - можем само да гадаем. Ако преди пакета на Нафтекс и нуждата от поддържане на стойността на акциите му бе една, то днес този пакет вече не е това, което беше. Аз лично чакам всеки един момент от стабилизирането на собствеността, разбирай кажи-речи с влизането на Ганчев, Гиндич и ко, та всеки един момент може да стане декември, въпроса е на какво ниво. За мен поне, не искам да натрапвам личното си очакване и мнение никому. В момента си е на четирите пощенски кутии. Ганчев начело, де що има дружества смениха седалището си в Ловеч, на Варна сторидж му седят едни залози, трябваше да вземат един парцел до такъв на Нафтекс, който пък мисля същия, ако ли друг на Петрол вече се ползва и от Лукойл за база на едро във Варна. При Елит петрол Кристъл, със седалище до КАТ София трябваше да финансира дълга към КТБ и Елит, който от 100, слезе на ...52 млн ли, 70 ли, не ми се рови, но там грозното е с еднократни такси, както и мисля високата лихва. Но и там, както при Варна сторидж още не са махнати залозите. Тук би било интересно да се обсъдят рисковете - тия 6 млн. акции на КТБ кога и на пазар и на каква цена ли ще ги изсипят; в случай, че пощенските кутии си плащат кредитите редовно - какъв е проблема, както и как ще им се приберат акциите, като Петрол холдинг ги запорира; дори и да не са запорирани акциите, маса от имуществото е със залози, става като холдинга - имаш акции, няма нищо зад тях, тук е кофти вариант мисля за редовите акционери, но все да не се стига до такъв вариант.
          Излезе някакъв списък за ТОП 510 депозанти, там са едни 6 млн. лв., дали е вярно или не - ще се види. Също и дали нечии дългове към банката не са цедирани. А вече дали ще се прихванат е друга тема.
          Всичко горенаписано е лична фантазия, с която не ангажирам никой, може накрая да сме измамените камилчета, а може и не.
          Синдиците на Корп, Жека.....
          защо смениха шефа на фонда за гарантиране на депозитите...
          В какво са вложени активите на фонда....
          каво ще прави и как с кредитния портфеил...
          цесиите също.... това със задна дата е една глу...ст....

Не е препоръка.....

Коментар

• Първоначално изпратено от Mammita Разгледай мнение
            Май в края на декември ще имаме яснота за това какво се случи с Петрола. Ако напомпат акцията ще е интересно да го проследим от къде ще дойде. Реално в момента всъщност каква е ситуацията. Гришата взе целия петрол и му погаси дълговете към КТБ. Не е ли така или изпускам нещо (сериозно питам)?
            Яснота какво се СЛУЧВА като цяло има в отчетите, а също гледам все повече и по телевизорО и стадионите. Какво обаче ще се случи с акцията - можем само да гадаем. Ако преди пакета на Нафтекс и нуждата от поддържане на стойността на акциите му бе една, то днес този пакет вече не е това, което беше. Аз лично чакам всеки един момент от стабилизирането на собствеността, разбирай кажи-речи с влизането на Ганчев, Гиндич и ко, та всеки един момент може да стане декември, въпроса е на какво ниво. За мен поне, не искам да натрапвам личното си очакване и мнение никому. В момента си е на четирите пощенски кутии. Ганчев начело, де що има дружества смениха седалището си в Ловеч, на Варна сторидж му седят едни залози, трябваше да вземат един парцел до такъв на Нафтекс, който пък мисля същия, ако ли друг на Петрол вече се ползва и от Лукойл за база на едро във Варна. При Елит петрол Кристъл, със седалище до КАТ София трябваше да финансира дълга към КТБ и Елит, който от 100, слезе на ...52 млн ли, 70 ли, не ми се рови, но там грозното е с еднократни такси, както и мисля високата лихва. Но и там, както при Варна сторидж още не са махнати залозите. Тук би било интересно да се обсъдят рисковете - тия 6 млн. акции на КТБ кога и на пазар и на каква цена ли ще ги изсипят; в случай, че пощенските кутии си плащат кредитите редовно - какъв е проблема, както и как ще им се приберат акциите, като Петрол холдинг ги запорира; дори и да не са запорирани акциите, маса от имуществото е със залози, става като холдинга - имаш акции, няма нищо зад тях, тук е кофти вариант мисля за редовите акционери, но все да не се стига до такъв вариант.
            Излезе някакъв списък за ТОП 510 депозанти, там са едни 6 млн. лв., дали е вярно или не - ще се види. Също и дали нечии дългове към банката не са цедирани. А вече дали ще се прихванат е друга тема.
            Всичко горенаписано е лична фантазия, с която не ангажирам никой, може накрая да сме измамените камилчета, а може и не.

Коментар

• Тази година ще има ръст тука, колкото имаше и мналата

Коментар

В случая абсурдното да подпира...държавата за да продаде по-дебело пакета на Корпа.
                Другото...останалите акционери за гонене на някаквата цена за пред други, но тия други нали виждат какво седи зад компанията, ако решат да я взимат, дали няма да налеят пари не само по котировки в платформата, които днес за едни са подценяващи, утре обаче може да се окажат вече над реалната стойност на компанията. Котировки, какво да ги правиш.
                Нямам препоръки за каквото и да е!
                Май в края на декември ще имаме яснота за това какво се случи с Петрола. Ако напомпат акцията ще е интересно да го проследим от къде ще дойде. Реално в момента всъщност каква е ситуацията. Гришата взе целия петрол и му погаси дълговете към КТБ. Не е ли така или изпускам нещо (сериозно питам)?

Коментар

Ще ми е интересно да го чуя....

Единствения който има интерест да вдига тези акции е ....Корп...
                  В случая абсурдното да подпира...държавата за да продаде по-дебело пакета на Корпа.
                  Другото...останалите акционери за гонене на някаквата цена за пред други, но тия други нали виждат какво седи зад компанията, ако решат да я взимат, дали няма да налеят пари не само по котировки в платформата, които днес за едни са подценяващи, утре обаче може да се окажат вече над реалната стойност на компанията. Котировки, какво да ги правиш.
                  Нямам препоръки за каквото и да е!

Коментар

Дай Боже, но какво би провокирало подобно движение тази година?
                    Ще ми е интересно да го чуя....

Единствения който има интерест да вдига тези акции е ....Корп...

Коментар

• Първоначално изпратено от marto76 Разгледай мнение
                      Утре ще понапазарувам малко тук, с очакване за Коледни подаръчета!
                      че то може и днес

Коментар

• Първоначално изпратено от marto76 Разгледай мнение
                        Утре ще понапазарувам малко тук, с очакване за Коледни подаръчета!
                        Дай Боже, но какво би провокирало подобно движение тази година?

Коментар

• Утре ще понапазарувам малко тук, с очакване за Коледни подаръчета!

Коментар

Не е 18 месеца а ноември...но както и да е.... някой допускат ,че крайния срок е февруари най късно ....
                            Монти, Порожанов наистина го каза, че е 18 месеца не си се информирал нещо правилно и дезинформираш останалите. Ето изрових ти интервю в Стандарт, за да не кажеш, че аз нещо не съм се информирала

"Министър Порожанов отбеляза, че срокът за връщането на ликвидната подкрепа, съгласно плана, одитиран от БНБ, е 18 месеца. С думите си министърът опроверга грешните интерпретации, че подобна ликвидна подкрепа трябва да се върне през ноември тази година."
                            Last edited by Mammita; 15.11.2014, 10:04.

Коментар

Не е 18 месеца а ноември...но както и да е.... някой допускат ,че крайния срок е февруари най късно ....
                              Нещо се бъркаш - целият заем ще бъде погасен за 18 месеца. Иначе стандартният срок, който е възприет в ЕС в случаи на капиталова подкрепа за банка, е от три до пет години. Има много практики по света, само тук търсим под вола теле.

Коментар

• Първоначално изпратено от RealUser Разгледай мнение
                                Как го измислихте обаче това, че ПИБ ще купува Петрол. Значи, почнах да чета коментарите и логично делът на КТБ в Петрол ще се продаде. След това коментар, какви средства има във ФГВБ и изведнъж Poncho решава, че му звучи по-логично да обедини двете теми. И ето как произвеждаме новината, че ПИБ ще купува Петрол. Хахахаха ! Хора, а бе вие следите ли коментарите? Между другото Монти, на ПИБ срокът им за връщане на подкрепата е 18 месеца. Така е било заложено в одобрения от ЕК проект още лятото и тогава даже Порожанов го обяви публично. Според него те могат и да не ги връщат сега тия 300 милки, а да върнат всичко на куп. Явно обаче могат и са решили да изчистват парите по-бързо.

Коментар

Working...
                                X