Който и да е предизвикал настоящата ситуация (а аз си мисля, че тя си е просто един обективен процес и беше въпрос на време, кой ще изрече на глас това, което много си мислеха, усещаха и бяха изчислили), то от по-нататъшно задълбочаване всички наред ще губят и преди всичко фондовете. Ако настане паника, то загубите на индивидуалните участници ще се мултиплицират при фондовете, защото, както Valuator обърна внимание, вложителите ще започнат да теглят парите си и повече никога няма да се върнат. Ще се прояви принципа на "изгорената земя". А това ще се помни доста дълго след това. Така че съм напълно съгласен с Valuator.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Индустриален Капитал Холдинг АД (HIKA)
Collapse
X
-
Да си видял случайно с колко са нарастнали вложенията във взаимните фондове за този периодДали на всичките тези индивидуални инвеститори ще им хареса да губят пари
Дали фондовете могат да си позволят дълго време да разочароват клиентите си или ще предпочетат след известно изпускане на парата да окажат подкрепа на читавите акции на разумни нива (особено ако са продали на достатъчно високи нива същите тези акции и са прибрали печалбите)
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesieSofix 1600 ?
Съпорт както казах в темата за мечките ще има или на тези нива, или на 1710 - това е моето мнение по въпроса.
А Хиката нема и бъкел да мръдне, дори софикс 1300 да стане
Не е препоръка
Коментар
-
Ветре, обнадеждава ме оптимизма ти, не че засега и аз много съм се притеснил. По-скоро гледам с интерес, какво се случва. Но съм съгласен с Jay, че SOFIX мине ли под 1879-1880, то положението ще стане по-сериозно. Тогава не съм сигурен, че и 1800 ще е сериозно ниво на поддръжка. Кой знае? Фактически 10 пункта ни делят от 1880 и утрешният ден може да ни покаже в коя посока ще се запътим за известно време.
Коментар
-
romanov, не мисля че е страшно положението, на големото куче му се виждало вероятно това, да направиме една малка вълничка нагоре и надоле и така да останеме над 1800 като цело,/лични надежди таиме/ и ми се иска с това да приключиме за около месец с тея неяснотии
хем и да спазиме графиците на Jay Gould, къде ги е дал като дати приемерно у темата за Мечките
та изчаквам профилактично, щото кучето не е на кеф ако изтървеме портфейла да спада
та гледам да му доставя удоволствие да се радва уж на стабилност...
/плаши ме тука, че щел да ми смета Шарп-коефицент, абе странен майтапчия е в последно време тоя хубостник..
/
Коментар
-
Ветре, вече си мисля, че май си прав относно корекцията изобщо. Нещо приключи преждевременно, както Боби76 каза някъде във форума - при "приключилата" корекция имаше мегдан индексите да се посвият с още 2-3%. Но така и не се доби достатъчно сила индексите да трамплинират нагоре. Да видим, дали ще се потвърди правилото, че като не могат да се качват нагоре, акциите трябва да падат.
Коментар
-
Не съм Микеланжело, задържам се от седмица при арома-та, оглеждам ситуацията при Хика-та, но да ти кажа, нещо ми се струва, че тая корекция г-н Николов май поприбързано я обяви за свършилане се отнася само за Хиката а по принцип
, та тва си мисла и не бързам още да се мятам
ще изчакам още малко, току виж един път сбъркал г-н Николов и може да си нанесем лека загуба
та изчаквам още Микеланжело, да се извЕтри малко индекса ...
Коментар
Коментар