IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Индустриален Капитал Холдинг АД (HIKA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
    Монти, стига си търсил под вола теле, кажи евала на тези дето са го сметнали и правят пари. И мен ме е яд че не влиза Трейс, яд ме е че не се усетих за Хика, ама извличам си изводите и продължавам нататък. Такива са фактите!
    Пазарна стойност на ФФ с цени към 2 септ (не съм сигурен дали към тази дата цените вземат, но мисля че да):
    ТРАСЕ 16.69млн лв
    ПЕТ 17.17млн лв
    ГАЗ 23.59млн лв
    ХИКА 24.34млн лв
    Щом отговаря Хиката на критерия по брой сделки и оборот, значи всичко е ясно. Това е положението.

Успех занапред!
    ГАЗ Нямаше необходимите инвеститури....
    НИКА е слаболиквидна...там е проблема....
    по скоро държа тезата ,че над 4 е надценена и има вътрешна информация...
    Поздрави!

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
      колко е пазарната капитализация на Петрол....при 6%
      Монти, стига си търсил под вола теле, кажи евала на тези дето са го сметнали и правят пари. И мен ме е яд че не влиза Трейс, яд ме е че не се усетих за Хика, ама извличам си изводите и продължавам нататък. Такива са фактите!
      Пазарна стойност на ФФ с цени към 2 септ (не съм сигурен дали към тази дата цените вземат, но мисля че да):
      ТРАСЕ 16.69млн лв
      ПЕТ 17.17млн лв
      ГАЗ 23.59млн лв
      ХИКА 24.34млн лв
      Щом отговаря Хиката на критерия по брой сделки и оборот, значи всичко е ясно. Това е положението.

Успех занапред!

Коментар

Предполагам, че и сам можеш да си я сметнеш, но да кажем грубо около 30 млн. А защо 6%?

Коментар

• Първоначално изпратено от gunnar Разгледай мнение
          Не знам защо намесваш М+С. Имаш предвид че компанията ще стане с голямо тегло? Конкурентите на ХИКА за влизане в SOFIX според мен бяха ЧЕЗ разпределение и ПДНГ. ЧЕЗ нямат необходимия брой акционери, май същото важи и за ПДНГ, така че остава ХИКА. Пазарната капитализация на фрий-флоута при Трейс и Петрол бе далеч от необходимото.

Коментар

колко количество трябваше да има Мис спрямо Софикс и как го изчислихте..теглото........
            П.П. А за петте лева...
            през 2011 акцията беше 4 лв преди безплатната акция...
            сега е 4,5 всяка акция....значи акцията се е качила с толкова 4 плюс леФче....
            Не знам защо намесваш М+С. Имаш предвид че компанията ще стане с голямо тегло? Конкурентите на ХИКА за влизане в SOFIX според мен бяха ЧЕЗ разпределение и ПДНГ. ЧЕЗ нямат необходимия брой акционери, май същото важи и за ПДНГ, така че остава ХИКА. Пазарната капитализация на фрий-флоута при Трейс и Петрол бе далеч от необходимото.

Коментар

Не разбирам въпроса, какво е Мис?
              М+С Хидравлик

Коментар

колко количество трябваше да има Мис спрямо Софикс и как го изчислихте..теглото........
                Не разбирам въпроса, какво е Мис?

Коментар

Не си прав. Още когато се разбра, че фрий-флоута на БТХ е паднал с толкова много, бе ясно че ХИКА е един от фаворитите за SOFIX. Критериите за влизане са си обявени ясно. Единствената въпросителна бе, че ХИКА не бе сред първите 30 компании по оборот и брой сделки... Но, ако при изчислението за оборот и сделки се включват само компании с поне 10 млн. фрий флоут - нещата си идват по местата.
                  И още нещо - правили са сплит праз 2011 г., но цената си е паднала два пъти, така че на става ясно за какви 5 лева говориш.
                  П.П. А за петте лева...
                  през 2011 акцията беше 4 лв преди безплатната акция...
                  сега е 4,5 всяка акция....значи акцията се е качила с толкова 4 плюс леФче....
                  Last edited by Монти; 15.09.2014, 11:43.

Коментар

Може да съм прост но не съм тъп.....
                    Това ,че си смятал коефицентите ,ги говори на децата в детската градина....
                    На 9 септември се получава вътрешна информация и се продава трасе и останалите компании за влизане и се купува НИКА.....
                    Коефицентите излезноха доста по рано...поне седмица....
                    Та не си чист .....
                    А колегата който оценяваше цената ,НИКА раздаде една безплатна акция....и сега цената и е равна на тази преди 2 г. плюс 5 лв на безплатната .......
                    Не си прав. Още когато се разбра, че фрий-флоута на БТХ е паднал с толкова много, бе ясно че ХИКА е един от фаворитите за SOFIX. Критериите за влизане са си обявени ясно. Единствената въпросителна бе, че ХИКА не бе сред първите 30 компании по оборот и брой сделки... Но, ако при изчислението за оборот и сделки се включват само компании с поне 10 млн. фрий флоут - нещата си идват по местата.
                    И още нещо - правили са сплит праз 2011 г., но цената си е паднала два пъти, така че на става ясно за какви 5 лева говориш.

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
                      Мисли си го, щом ти помага да живееш с комплексите си.

Какъвто и да е индекса той е плод на нашата действителност. Ако избягаме напълно от бившите приватизационни фондове с голям фрий флоут и огромен брой неактивни акционери, ще попаднем на лесно манипулируеми от големите акционери книжа и търговия.
                      Може да съм прост но не съм тъп.....
                      Това ,че си смятал коефицентите ,ги говори на децата в детската градина....
                      На 9 септември се получава вътрешна информация и се продава трасе и останалите компании за влизане и се купува НИКА.....
                      Коефицентите излезноха доста по рано...поне седмица....
                      Та не си чист .....
                      А колегата който оценяваше цената ,НИКА раздаде една безплатна акция....и сега цената и е равна на тази преди 2 г. плюс 5 лв на безплатната .......

Коментар

• http://www.rubolt.com/
                        Руболт АД

Коментар

• http://www.siloma-bg.com/index.php?d...=about&lang=bg

Силома АД

Коментар

• Акция на седмицата – Индустриален капитал холдинг

http://www.investor.bg/novini-i-anal...olding,179973/

ИХК АД консолидира дъщерните Силома АД (92,07%, оценени балансово на 3,737 млн. лв.) и Руболт АД (50,1% за 444 хил. лв.), както и асоциираните ЕМКА АД (33,42% за 3,681 млн. лв.), М+С Хидравлик АД (22,37% за 3,612 млн. лв.) и ЗАИ АД (47,22% за 3,231 млн. лв.).

Консолидираната печалба на холдинга за първото полугодие на 2014 г. намалява с 1% на годишна база до 1,96 млн. лв. Печалбата за малцинственото участие е 7,03 млн. лв. като това е основно делът в печалбата на М+С Хидравлик АД на другите акционери в дружеството, например на Стара планина холд АД и М+С 97 АД.

Консолидираните продажби се увеличават с 2% на годишна база до 89,4 млн. лв., като отново продажбите са дело основно на М+С Хидравлик АД.

Според Законът за счетоводството ИХК може да консолидира резултатите на М+С Хидравлик АД и ЕМКА АД, въпреки че има дял под 50%, ако упражнява контрол над тях.

Неконсолидираната печалба на Индустриален капитал холдинг АД за първото полугодие на 2014 г. е 1,63 млн. лв., след приходи от дивиденти за 1,9 млн. лв. Основно това е дивиденът от М+С Хидравлик АД (или 1,6 млн. лв.) и ЕМКА АД (0,3 млн. лв.). Няма значителни дивиденти, които дружеството да очаква през второто полугодие на 2014 г. и е вероятно печалбата да не се увеличи, а по-скоро да намалее до края на 2014 г., поради разходите за възнаграждения и други за второто полугодие на 2014 г. (само за първото полугодие разходите за възнаграждения и осигуровки са били за 238 хил. лв.).

ИКХ не е изплащало паричен дивидент в последните над 10 години, показа справка в базата данни на Investor.bg.

Изплащан е дивидент в акции (т. нар. безплатни акции), а именно по 3 нови за всяка стара през 2007 г. и по 1 нова за всяка стара през 2011 г.

Коментар

• [QUOTE=vale1;1059692313]Гроздето е кисело май.

.....а сладкото образува много газове !

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
                                Гроздето е кисело май.
                                Относно Неохима миналата година наистина падна малко в деня на рекапитулацията ,но който не продаде тогава спечели нали ?
                                Хиката вече е Софикс акция и вероятно ликвидността и ще нарасне , а и едва ли прехвалените ти фондове ще я оставят да падне под това ниво вече.
                                Относно дали е балон - поне аз не смятам така - само пакета ,който има в МС хидравлик е на близка стойност от настоящата капитализация.
                                Все пак бъдещето на цената на Хика зависи от бъдещето на Софикса, а аз вярвам в средносрочен план , че ще нарасне.
                                Гроздето е кисело...
                                малко ме е яд ,че ги продадох около 3,5 ,но пък ако искам до 23 мога да си купя на 4 лв....
                                Прехвалените фондове ,ще имат много по голяма задача да вдигнат куп ниски акции отколкото една на високи нива ......
                                пакета в алианц е важен...
                                верваш ли ми.....
                                Last edited by Монти; 12.09.2014, 13:24.

Коментар

Working...
                                X