IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Индустриален Капитал Холдинг АД (HIKA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Баси мнението, не е истина просто
    Ми, мажоритари са бре хора. Те разпределят печалбата. Искате по социалистически по равно за всички ли?
    Постепенно започнаха да стават публични. Започнаха редовна дивидентна политика. А, вие ги хулите.
    Изобщо не познавам мажоритарите, но мисля, че за разлика от други мажоритари на други дружества, тези не източиха дружеството, а напротив отвориха се публично. Дават дивидент.
    За мен това е похвално и заслужава уважение!
    Така, че тези които обиждаха
    - Престанете с обидите и даже се извинете!

Това е лично мнение и не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Няма такъв обир ..повечето дивиденти отиват за възнаграждения ......

Коментар

• Първоначално изпратено от Овчарчето Калитко Разгледай мнение

Ами, след като са собственици, защо да не си дадат по - големи възнаграждения?
        При настоящата цена от 2.20 и нулевите лихви в банките, дивидентната доходност, която дават от 6 стотинки е добра!
        Баси мнението, не е истина просто
        Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
          Тия деденца тук са изпапали целия възможен ръст на печалбата който бе очакван поради по големите дивиденти... Мошеници
          Ами, след като са собственици, защо да не си дадат по - големи възнаграждения?
          Като не си доволен, превземи властта, както Донев превзе Доверие едно време и тогава ти ще разпределяш порциите . Шегувам се само и не препоръчвам нищо да се прави.
          При настоящата цена от 2.20 и нулевите лихви в банките, дивидентната доходност, която дават от 6 стотинки е добра!
          Last edited by Овчарчето Калитко; 24.01.2019, 13:06.
          Това е лично мнение и не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Тия деденца тук са изпапали целия възможен ръст на печалбата който бе очакван поради по големите дивиденти... Мошеници
            Неслучайно скачат като опарени, на възможността за създаването на фонд за "спящите акции", щото златната им кокошка няма да умре, но ще стане поне сребърна...

Коментар

• Тия деденца тук са изпапали целия възможен ръст на печалбата който бе очакван поради по големите дивиденти... Мошеници

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

А пък в Синергоня колко е пУтенциала - ум да ти зайде, ама на, седи си на дъното. Кофти мажото е способен да убие и най-добрата акция, а тук явно са такива!
                ФД на синергон познавам много голям професионалист...

според мен мажо тук се променя и е видно че започва процес да поизлъска компанията по пример на стара планина. И М С Хидравлика.
                Започна дивидент да дава. Може би му хареса високите цени на акциите и добрият пример на ръководният мениджмънт...да не забравяме че всички са от едно котило и се познават и си общуват.
                ПФ не са продавали и не мисля че ще продават,на тези цени съм сигурен че купувачи ще има. Доста а и мажо щом се бореше за пакета на ЕТФ а. На 3.50. Ще купи пак на тази по ниска цена.
                нямам препоръка!

Коментар

Вярно, че мениджмънта не е много читав и прави пакости. Определено и като мениджъри явно нещо им куца щом компаниите в които имат по-голям контрол се въртят все около нулата(Руболт все на загуба а ЗАИ и Силома на лека печалба), а добрите новини идват от компани в които имат неконтролиращо участие. И все пак, колко да е неконтролиращо щом успяха да наложат тази щета за акционерите с увеличението на 1лв дори и в компания еталон като М+С, а уж там друг холдинг би трябвало да има по-голямо влияние

Иначе при 37 милиона капитализация наистина са интересни - имат около 7-8млн кеш + всички участия за които много е говорено и писано, започнаха да градят дивидентна политика, около 27% от дивидентите стоят непотърсени което ще е нов приход от 2022г. нататък.

На тази цена ги наглеждам
                  Привет и от мен,

Деветмесечната консолидирана печалба е 3.6 милки (или 22.9 ст на акция по груби сметки)
                  - има ръст в приходите но печалбата е грубо казано същата. Има ръст във възнагражденията - от отчета не става ясно дали е мениджмънт или служители
                  - Счетоводната стойност от консолидирания е смятам 3.07 на акция или P/B 0.782 (няма общо с пазарната, тъй като MCH и ЕМКА би трябвало да се водят по equity method, като associates
                  -П/Е е между 9 и 10
                  - Дивидентна доходност при 6 ст. и последна цена (би трябвало да е по-голяма печалбата по индивидиален отчет спрямо миналата година заради MCH, да видим с вивидента какво ще стане) е 2.5%

Сега с въпросите:
                  1) Някой има ли идея в ЕМКА дали са същите, тъй като с КЕМП АД (гр. Севлиево) общо държат грубо 70% (от infostock гледам)?
                  Гледам, тъй като акциите на ЕМКА се движат по различен начин

2) Някои ходил ли е на ОСА - дайте някави по-конретни впечетления от мениджмънта?
                  аз не съм ходил

3) Някои питал ли е за загубите на Руболт на ОСА?

Имам акции на дружеството!
                  Някои да ме поправи ако бъркам някъде в сметката

Коментар

Вярно, че мениджмънта не е много читав и прави пакости. Определено и като мениджъри явно нещо им куца щом компаниите в които имат по-голям контрол се въртят все около нулата(Руболт все на загуба а ЗАИ и Силома на лека печалба), а добрите новини идват от компани в които имат неконтролиращо участие. И все пак, колко да е неконтролиращо щом успяха да наложат тази щета за акционерите с увеличението на 1лв дори и в компания еталон като М+С, а уж там друг холдинг би трябвало да има по-голямо влияние

Иначе при 37 милиона капитализация наистина са интересни - имат около 7-8млн кеш + всички участия за които много е говорено и писано, започнаха да градят дивидентна политика, около 27% от дивидентите стоят непотърсени което ще е нов приход от 2022г. нататък.

Тази акция е една от най ясните като се гледа индивидуалния отчет...приходите идват основно само от дивиденти от ЕМКА и ХИДРАВЛИКА а разходите си ги надуват със заплати и печалбата варира около 2 млн всяка година от които разпределят 50% .Тази година има повече дивиденти съответно без врътки може 2,2 млн да обяват за печалба но без разпределение на неразпределената печалба дивидентът си остава мижав.... а и приходите няма да растат кой знае колко след като са само от дивиденти .Относно кеша не знам защо не го използват за някакъв допълнителен дял за да увеличат дивидентния приход ..

Коментар

• Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение

До две години мисля че ще удвои. Тук фундамента е добър пазара ще обърне и пенсиите ще са продали...потенцяла е огромен тук
                      А пък в Синергоня колко е пУтенциала - ум да ти зайде, ама на, седи си на дъното. Кофти мажото е способен да убие и най-добрата акция, а тук явно са такива!
                      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Пенсиите ли сега продават таз хартия?
                        Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

До две години мисля че ще удвои. Тук фундамента е добър пазара ще обърне и пенсиите ще са продали...потенцяла е огромен тук

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
                            Някой може ли да обясни с думи прости какво е това мижаво увеличение на капитала от 155 хил. акции с цена на номинала, и кой ги е придобил?
                            Мерси предварително!
                            Виж статията 6-7 поста надолу.

Коментар

• Някой може ли да обясни с думи прости какво е това мижаво увеличение на капитала от 155 хил. акции с цена на номинала, и кой ги е придобил?
                              Мерси предварително!
                              Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Вярно, че мениджмънта не е много читав и прави пакости. Определено и като мениджъри явно нещо им куца щом компаниите в които имат по-голям контрол се въртят все около нулата(Руболт все на загуба а ЗАИ и Силома на лека печалба), а добрите новини идват от компани в които имат неконтролиращо участие. И все пак, колко да е неконтролиращо щом успяха да наложат тази щета за акционерите с увеличението на 1лв дори и в компания еталон като М+С, а уж там друг холдинг би трябвало да има по-голямо влияние

Коментар

Working...
                                X