IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Захарни заводи АД (ZHZA / ZAHZA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• От материалите за насроченото ИОСА-

Проект на Решение:
    Общото събрание на акционерите овластява Управителния съвет да изключи или да ограничи правото на акционерите да придобият акции, които съответстват на техния дял в капитала преди увеличението при всяко увеличаване на капитала под условие по решение на Управителния съвет, извършено по реда на чл.113, ал.2, т.2 от ЗППЦК във връзка с чл.195 от ТЗ за срок от пет години от вписване на промените в чл.16, ал.17 от Устава в Търговския регистър.

Това не звучи много френдли спрямо миноритарите

Коментар

• От днес сме без право на дивидент. Сипвайте повече ако може!
      5% дивидентна доходност не е зле. Ако искат, могат за дублират сумата на дивидента догодина.

Коментар

• Също е интересно, че имат конвертируема емисия бондове, която може да се обърне в акции при цена от около 7,15 лева на акция. Емисията се държи от мажовците, което ми показва, че и те смятат акцията за подценена. Да видим. Таргета ми е скромно 7 лева.

Коментар

• Първоначално изпратено от malkia Muk Разгледай мнение

Добави и дълговете минус кеша и да видим колко е ев/ебитда
          6,7 е. Ти не можа ли да го сметнеш? Но-интересното е да се сравни на колко се търгуват и подобни компании в Европа!
          п.с. аз проверих, разбира се и знам. Но всеки все пак трябва да си прави сам сметката.

П.с. а мен Груеца ме научи, че p/ebitda е най-важния показател. Той така си направи парите при Шпиди
          Last edited by top; 27.06.2021, 22:08.

Коментар

• Първоначално изпратено от top Разгледай мнение

Поздравления за това. На мен ми харесва, че това е единствения производител на захар в страната, а цената на захарта вероятно също ще се вдига. Отделно, 75% от спирта се изнася. 35 мнл. Капитализация при около 14млн. Ебитда ми изглежда ниско.
            Добави и дълговете минус кеша и да видим колко е ев/ебитда
            търся преподавателка, за уроци по пиано, математика, масаж и испански

Коментар

• Първоначално изпратено от olimpiec Разгледай мнение

Браво!Както казах,имам си 3К и половина на средна 2,55 и си чакам! Препоръки никакви разбира се!
              Поздравления за това. На мен ми харесва, че това е единствения производител на захар в страната, а цената на захарта вероятно също ще се вдига. Отделно, 75% от спирта се изнася. 35 мнл. Капитализация при около 14млн. Ебитда ми изглежда ниско.

Коментар

• Първоначално изпратено от top Разгледай мнение
                Момчета, почвам леко да влизам тук. P/E около 6, дивидента политика от 3-4 години, 35% от печалбата се дава за дивидент, сега дават около 16 стинки. правят спирт, който се използва за антивирусни препарати. Не е много ликвидно, но няма пълно щастие. Хвърлил съм въдицата
                Браво!Както казах,имам си 3К и половина на средна 2,55 и си чакам! Препоръки никакви разбира се!

Коментар

• Момчета, почвам леко да влизам тук. P/E около 6, дивидента политика от 3-4 години, 35% от печалбата се дава за дивидент, сега дават около 16 стинки. правят спирт, който се използва за антивирусни препарати. Не е много ликвидно, но няма пълно щастие. Хвърлил съм въдицата

Коментар

• Да си оправят мейла за контакт в инвестор стои някакъв домейн matrix-bg.com който не съществува от 10 години поне

Коментар

• Първоначално изпратено от a_popova Разгледай мнение
                      Здравейте, при направена проверка в Централния депозитар с ПИК и ЕГН установих, че някога с боновата книжка съм закупила акции на Захарни заводи, които над 20 години не съм потърсила. Може ли да ми кажете какъв е реда и към кого да се обърна за девидентите си?
                      Дружеството не мисля, че е разпределяло дивиденти последните 15 години. За някаква информация за компанията може да се обърнете към тях https://zaharnizavodi.com/za-investitori/
                      Ако решите да си продавате акциите ще ви трябва лицензиран инвестиционен посредник.

Коментар

• Здравейте, при направена проверка в Централния депозитар с ПИК и ЕГН установих, че някога с боновата книжка съм закупила акции на Захарни заводи, които над 20 години не съм потърсила. Може ли да ми кажете какъв е реда и към кого да се обърна за девидентите си?

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
                          http://x3news.com/download/?id=330725

хмм реконструкция и модернизация на завод за спирт за 11 милиона

Спомних си за теб вчера , но явно много страх се е натрупало в мен при миналогодишното излизане от гората, та днес първо бях ангажиран рано, после всичко отпадна и гледам до обяд никой неще да налази, а после -после дано си бил в гьола та да те излижят до сухо!!!

Коментар

• Сахар будет дорожать: казахстанских производителей вытесняют конкуренты http://sugar.ru/node/20808

Коментар

• Продажбите в края на годината по традиция са добри. Вчера KROT се спуснаха отново под 300 до 298 рубли за штука. http://www.redoct.msk.ru/rus/buyer/
                              Last edited by Кисимов; 04.11.2017, 15:19.

Коментар

• Регистрираният капитал в ЦД се оказа с 87 акции по-висок от обявения заради приложения начин на закръгляване само нагоре, който не се нрави на комисията, която мъдрува да го възприеме ли или да отмени увеличението в този му вид. За притежателите на бонови книжки, които първоначално имаха в масовия случай по 12 акции, след първото увеличение в края на 2007 се сдобиха с общо 132, дели се на три без проблем и нарастнаха сега до 176. При случая с албена инвест закръглянето нагоре се компенсира със собствените акции, тук такива като че ли липсват.
                                Last edited by Кисимов; 26.10.2017, 17:32.

Коментар

Working...
                                X