IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Захарни заводи АД (ZHZA / ZAHZA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от top Разгледай мнение
    Спокойно, на 7.14 лв. ще ви продам. Какво се разкупувахте, да не е излязла новина за търгово?
    http://www.x3news.com/?page=Company&BULSTAT=104051737 Да не купуваме и ние с теб на 7.14! P.S. Препоръки никакви разбира се!

Коментар

• Спокойно, на 7.14 лв. ще ви продам. Какво се разкупувахте, да не е излязла новина за търгово?

Коментар

Тука някой се сети, че мажо купува акции на 7.12 лв парчето през конвертиране на бонда.​​​Нещо се пече.
        Скромно само да припомня един интересен факт- https://www.infostock.bg/infostock/control/quotes/TCH ! Препоръки никакви разбира се!

Коментар

• Тука някой се сети, че мажо купува акции на 7.12 лв парчето през конвертиране на бонда. Нещо се пече.

Коментар

• Честит празник на всички, които имат тук и по други качествени позиции! https://www.investor.bg/novini-i-ana...​​​​

Коментар

• Да, спад на печалбата, но ударно презапасяване със суровина и това увеличава временно разходите. Явно се застраховат от инфлация, което за мен е положително.

Коментар

• Тук се движим много добре. Вече +30% за няколко месеца, но все още сме далече от таргета. Да видим!

Коментар

• Дивидента дойде днес, 15 стинки на акция. Доволно, но догодина искам три пъти повече!

Коментар

• Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение

Успехи ти желая и тук, и навсякъде!
                    Мерси, и на теб!

Коментар

Мерси, това трябваше да копираш в самото начало. Аз ти се издразних, защото ме стресна, а имам акции тук.
                      Увеличението е свързано само и единствено с облигационната емисия, за която си направих труда да проверя, че тази година има опция за държателите фа конвертират на 7.14 лв за акцията. И понеже 7.14 е доста над текущите цени, затова аз твърдя, че никой няма да конвертира. А дори да конвертира на тези нива, това ще е добре за дружеството, вдига се балансовата стойност.
                      Отделно винаги Оса упълномощава УС, а не обратното.

​​​​​
                      Успехи ти желая и тук, и навсякъде!

Коментар

Здравей,
                        Тъй като ме обвиняваш в подвеждащо действие с моя коментар, а това е сериозно обвинение, не мога да не ти отговоря.
                        Постнатото от мен не е извън контекста, а е копирана т.3 от направеното предложение за Решение.
                        Ето и предложението за т.2-

Проект на Решение :
                        ОСА изменя чл. 16, ал.17 от Устава, както следва:
                        чл.16 /17/ т.1. „Капиталът на дружеството може да бъде увеличен по решение на Управителния съвет до достигане на номинален размер от 18 000 000 /осемнадесет милиона/ лева чрез издаване на нови безналични поименни акции, включително и с цел осигуряване на правата на притежателите на конвертируеми облигации да превърнат облигациите в акции.“

Така записано, разбирам, че УС / а не ОСА!/ се оправомощява да увеличава капитала, което може и да е чрез конвертиране на облигации, но може и по всякакъв други начин- казано е "включително". Или греша?
                        И понеже времената, когато практиката за увеличение на капитала под условия се случаваха често, мислех че са отминали, реших да коментирам проекто решението на Захар тук, без да съм имал акции, имам сега и имам и намерение да купувам.

А понеже в поста си ти казваш- "очевидно никой няма да конвертира",
                        би ли споделил това вътрешна имформация ли е и доколко всички в този форум може да я смятаме за достоверна?

Мерси, това трябваше да копираш в самото начало. Аз ти се издразних, защото ме стресна, а имам акции тук.
                        Увеличението е свързано само и единствено с облигационната емисия, за която си направих труда да проверя, че тази година има опция за държателите фа конвертират на 7.14 лв за акцията. И понеже 7.14 е доста над текущите цени, затова аз твърдя, че никой няма да конвертира. А дори да конвертира на тези нива, това ще е добре за дружеството, вдига се балансовата стойност.
                        Отделно винаги Оса упълномощава УС, а не обратното.

​​​​​

Коментар

Здравей, мерси за тост пост. При първи елементарен и повърхностен прочит и аз се стреснах. После погледнах цялото съобщение, където ясно е написано всичко, а именно във връзка с конвертируема облигация има опция за конвертиране в акции при цена от 7.14 за една бройка.
                          очевидно никой няма да конвертира, макар че на мен ми се иска, но за да може да стане конвертирането под условие, че е за държателите на облигация, е необходимо да се вземе подобно решение.

Abc, ти като си постнал нещо извън контекста и звучи подвеждащо. Нарочно или не, ти си се опитал да ни подведеш.
                          или си повърхностен или действащ подмолно.
                          Здравей,
                          Тъй като ме обвиняваш в подвеждащо действие с моя коментар, а това е сериозно обвинение, не мога да не ти отговоря.
                          Постнатото от мен не е извън контекста, а е копирана т.3 от направеното предложение за Решение.
                          Ето и предложението за т.2-

Проект на Решение :
                          ОСА изменя чл. 16, ал.17 от Устава, както следва:
                          чл.16 /17/ т.1. „Капиталът на дружеството може да бъде увеличен по решение на Управителния съвет до достигане на номинален размер от 18 000 000 /осемнадесет милиона/ лева чрез издаване на нови безналични поименни акции, включително и с цел осигуряване на правата на притежателите на конвертируеми облигации да превърнат облигациите в акции.“

Така записано, разбирам, че УС / а не ОСА!/ се оправомощява да увеличава капитала, което може и да е чрез конвертиране на облигации, но може и по всякакъв други начин- казано е "включително". Или греша?
                          И понеже времената, когато практиката за увеличение на капитала под условия се случаваха често, мислех че са отминали, реших да коментирам проекто решението на Захар тук, без да съм имал акции, имам сега и имам и намерение да купувам.

А понеже в поста си ти казваш- "очевидно никой няма да конвертира",
                          би ли споделил това вътрешна имформация ли е и доколко всички в този форум може да я смятаме за достоверна?

Коментар

• Първоначално изпратено от buyvalue Разгледай мнение

много добро предприятие, с много добри перспективи, предвид КОВИТ и тъпкането вкъщи на сладки неща. и двете взети заедно
                            И аз така мисля, но не ми харесва, че сме на едно мнение. Това означава, че може би бъркам някъде.

Коментар

От материалите за насроченото ИОСА-

Проект на Решение:
                              Общото събрание на акционерите овластява Управителния съвет да изключи или да ограничи правото на акционерите да придобият акции, които съответстват на техния дял в капитала преди увеличението при всяко увеличаване на капитала под условие по решение на Управителния съвет, извършено по реда на чл.113, ал.2, т.2 от ЗППЦК във връзка с чл.195 от ТЗ за срок от пет години от вписване на промените в чл.16, ал.17 от Устава в Търговския регистър.

Това не звучи много френдли спрямо миноритарите
                              Здравей, мерси за тост пост. При първи елементарен и повърхностен прочит и аз се стреснах. После погледнах цялото съобщение, където ясно е написано всичко, а именно във връзка с конвертируема облигация има опция за конвертиране в акции при цена от 7.14 за една бройка.
                              очевидно никой няма да конвертира, макар че на мен ми се иска, но за да може да стане конвертирането под условие, че е за държателите на облигация, е необходимо да се вземе подобно решение.

Abc, ти като си постнал нещо извън контекста и звучи подвеждащо. Нарочно или не, ти си се опитал да ни подведеш.
                              или си повърхностен или действащ подмолно.

Коментар

От материалите за насроченото ИОСА-

Проект на Решение:
                                Общото събрание на акционерите овластява Управителния съвет да изключи или да ограничи правото на акционерите да придобият акции, които съответстват на техния дял в капитала преди увеличението при всяко увеличаване на капитала под условие по решение на Управителния съвет, извършено по реда на чл.113, ал.2, т.2 от ЗППЦК във връзка с чл.195 от ТЗ за срок от пет години от вписване на промените в чл.16, ал.17 от Устава в Търговския регистър.

Това не звучи много френдли спрямо миноритарите
                                много добро предприятие, с много добри перспективи, предвид КОВИТ и тъпкането вкъщи на сладки неща. и двете взети заедно
                                IM d best

Коментар

Working...
                                X