IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Захарни заводи АД (ZHZA / ZAHZA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от V12 Разгледай мнение
    За съжаление това е паднешки обир на инвеститорите! Това което можем да направим е да пуснем жалба до КФН за коригиране на цената на търговото. При положение, че печалбата на акция е 2.89лв., на консолидирана основа, цената е смешна! Така стана и с много хубави дружества като Биовет АД, Свилоза АД, Енерго Про АД (и още, които в момента може да пропусна). Тези дружества биваха отписвани на неприлично ниски цени точно когато започваха да правят хубави печалби, а след това с един дивидент се връщаха парите в мажоритавния собственик. Сега за приблизително 660 хил. акции искат да платят 3.4 млн. лева, а за годината печалбата е 32.2млн., това означава, че те ще си разделят 28 800 000лева!
    Срамота!

Браво!
    Очаквам и други мнения, като от BSEtrader(била му е класациите по коефициенти), Poncho, BB50, inteIIect,... ще пропусна някой ..., .
    Да ме извинят останалите, моля!

Коментар

• За съжаление това е паднешки обир на инвеститорите! Това което можем да направим е да пуснем жалба до КФН за коригиране на цената на търговото. При положение, че печалбата на акция е 2.89лв., на консолидирана основа, цената е смешна! Така стана и с много хубави дружества като Биовет АД, Свилоза АД, Енерго Про АД (и още, които в момента може да пропусна). Тези дружества биваха отписвани на неприлично ниски цени точно когато започваха да правят хубави печалби, а след това с един дивидент се връщаха парите в мажоритавния собственик. Сега за приблизително 660 хил. акции искат да платят 3.4 млн. лева, а за годината печалбата е 32.2млн., това означава, че те ще си разделят 28 800 000лева!
      Срамота!
      Last edited by V12; 23.06.2023, 12:06.

Коментар

• Колеги всички се борим за парче хляб, но например ще ме зарадва , ако някой направи жест и изкаже мнение по бъдещето след търговото по тази позиция, дали има шанс при тази структура на собственос да се получи -втора "Соди" например след време???
        Има много сред Вас с доказани знания и опит по казуса тук!
        Благодаря !

Коментар

• Още една фабрика за пари ли ще бъде изкупена на безценица???
          Две години под ред с 12мил. облигации ли бяхя, но заделяха и 34-35% от печалбата си и за дивидент,
          а тази нарочно няма ни стотинка, освен че си и прекратиха емисията ПРЕДСРОЧНО!!!

-"Захарни заводи АД-Горна Оряховица
          Вътрешна информация по чл. 17, §1, във вр. с чл. 7 от Регламент №596/2014 на ЕП и на Съвета
          17:29
          1.Разкриване информация чл.100 във вр.чл.151ал.4 от ЗППЦК
          2.СЪЩЕСТВЕНИ УСЛОВИЯ НА ТЪРГОВОТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ
          На основание чл. 149, ал. 6, предложение второ, във връзка с чл. 149, ал. 2, т. 1 и във връзка с чл. 149а, ал. 1 и ал. 3 от Закона за публичното предлагане на ценни книжа (ЗППЦК), ЗАХАР ИНВЕСТ АД („Търговият предложител” или „Предложителят”) отправя настоящото Търгово предложение („Търговото предложение” или „Предложението“) за закупуване на до 658 848 броя акции от всички останали акционери (с изключение на тези, които са страна по споразумения с Предложителя за обща политика на управление на Дружеството) в ЗАХАРНИ ЗАВОДИ АД („ЗАХАРНИ ЗАВОДИ АД“, „ЗАХАРНИ ЗАВОДИ“, „Групата“ или „Дружеството”).
          Към датата на това Предложение ЗАХАР ИНВЕСТ АД притежава пряко и по силата на споразумение, 10 454 071 броя обикновени, безналични акции, с право на глас, представляващи 94.071% от капитала и гласовете в общото събрание на акционерите на ЗАХАРНИ ЗАВОДИ АД.
          Прикачени файлове: СЪЩЕСТВЕНИ УСЛОВИЯ НА ТЪРГОВОТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ Разкриване информация чл.100 във вр.чл.151ал.4 от ЗППЦК

КРАДЦИИИ ОБИРДЖИИИ-
          ПРЕДЛАГАНА ЦЕНА НА АКЦИЯ. ЗАХАР ИНВЕСТ АД предлага да закупи акциите на останалите акционери в ЗАХАРНИ ЗАВОДИ АД при цена на акция в размер на 5.15 лева (пет лева и петнадесет стотинки) (“Предлаганата цена”).
          поредни на БФБ!!!!-Аман !
          Last edited by inta53; 21.06.2023, 00:29.

Коментар

• Русия преживява "захарна криза":: Investor.bg Само аз ли имам тук???P.S.Препоръки никакви разбира се!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Свилен Колев Разгледай мнение
              Има свикано ОС на 29.12.2021г. с проект за решение - отмяна на взетото през май 2021г. решение за увеличение на капитала.

http://www.x3news.com/download/?id=534095
              Да, но това е стара новина.

Коментар

• Има свикано ОС на 29.12.2021г. с проект за решение - отмяна на взетото през май 2021г. решение за увеличение на капитала.

http://www.x3news.com/download/?id=534095

Коментар

• Първоначално изпратено от top Разгледай мнение

Аз тука излезнах при обиранията на пет лева. Доволен съм, очаквах повече, но нещо ме накара да си променя мнението. Ако те интересува, може на лично.
                  Също продадох на 4.70-4.60 3К,и аз съм доволен!Иначе благодаря,но през Ритъм 4 и други познати си набавям достатъчно информация!. Отново имам 3К на средна под 4 лева.И без да е препоръка разбира се,не може Смарт Органик да струва 18 лева а тук тия умрели цени.А хората си имат и ТЕЦ в тия смутни времена! Весела Коледа и всичко най-добро!

Коментар

• Първоначално изпратено от olimpiec Разгледай мнение

Никак не лесно даже!И преди много мислехте така на 2,40 и на 3 лева,а какво стана???!!!Щом един куп дървета вървят на 6.05 и повече,ще има кой да купи!И за Агрия,като я купувахме на 6,45 и на 10 лева така си мислехте!Айде лека вечер и приятен уикенд,стига ми толкова за днес (8570 лева вкарани в две компании)!P.S.И да знаете препоръки никакви разбира се!
                    Аз тука излезнах при обиранията на пет лева. Доволен съм, очаквах повече, но нещо ме накара да си променя мнението. Ако те интересува, може на лично.

Коментар

• Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнение
                      Лесно се купува, а на кого ще продавате?
                      Никак не лесно даже!И преди много мислехте така на 2,40 и на 3 лева,а какво стана???!!!Щом един куп дървета вървят на 6.05 и повече,ще има кой да купи!И за Агрия,като я купувахме на 6,45 и на 10 лева така си мислехте!Айде лека вечер и приятен уикенд,стига ми толкова за днес (8570 лева вкарани в две компании)!P.S.И да знаете препоръки никакви разбира се!

Коментар

Тук само аз и Т.Б. ли купуваме??? ​https://www.investor.bg/companies/ZAHZA/financial-data/ P.S. Препоръки никакви разбира се!!!​​​​​​
                        Лесно се купува, а на кого ще продавате?

Коментар

• Тук само аз и Т.Б. ли купуваме??? ​https://www.investor.bg/companies/ZAHZA/financial-data/ P.S. Препоръки никакви разбира се!!!​​​​​​

Коментар

• Това което човек сам си направи, никой........... Без препоръки !

Коментар

• Добре, плюс 15% днес. Не се оплаквам. До 7,15 има мегдан още. Не е препоръка за нищо.

Коментар

http://www.x3news.com/?page=Company&BULSTAT=104051737 Да не купуваме и ние с теб на 7.14! P.S. Препоръки никакви разбира се!
                                Е да, нещата се променят, може и да е евтино на 7 лева. Да видим.

Коментар

Working...
                                X