IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Захарни заводи АД (ZHZA / ZAHZA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ТОВА е ДРУГА макар и все още топла Бира!!!
    На 7,10" градуса щеше да е още по добре, но тази няма да върна- може би 1/2 !!!

ПРЕДЛАГАНА ЦЕНА НА АКЦИЯ. ЗАХАР ИНВЕСТ АД предлага да закупи акциите на останалите акционери в ЗАХАРНИ ЗАВОДИ АД при цена на акция в размер на 6.29 лева (шест лева и двадесет и девет стотинки) (“Предлаганата цена”).

Коментар

• До 20 работни дни от забраната трябва да внесат котигираното търгово (ако още имат желание). След това комисията се произнася за 10 работни дни.

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

Аз също исипах до 4,10 след обявата за ОСА и скатания уж редовен напоследък дивидент, но си оставих повече от 2/3 и ще чакам с тях "развитието" по търговото, а най важния за мен въпрос е ;- достатъчно свързани ли са свързаните др-ва, и дали няма в бъде продължена дивидентната политика след отписването?
        Добре де, но колко време имат, за да променят цената си. Понеже четох решението в КФН, видя ми се нещо за 14 дневен срок или нямат краен срок да си оправят всички препоръки, които са им дали?

Коментар

• Първоначално изпратено от olimpiec Разгледай мнение

Също продадох на 4.70-4.60 3К,и аз съм доволен!Иначе благодаря,но през Ритъм 4 и други познати си набавям достатъчно информация!. Отново имам 3К на средна под 4 лева.И без да е препоръка разбира се,не може Смарт Органик да струва 18 лева а тук тия умрели цени.А хората си имат и ТЕЦ в тия смутни времена! Весела Коледа и всичко най-добро!
          Да се помни! Ритъм 4 е основен акционер, че и управител на Захарни заводи, а ти черпиш инфо от него и търгуваш с тази инфо! Ало, КФН!

Коментар

Няма да влизам във спор със дилетанти,а информацията която и ти може да си набавиш е публична,но толкова са ти възможностите!!И по-полека със затвора!И само със приказки не става,трябват и действия!Сбогом и лека вечер!P.S.Къде беше тоя "Игнор" бе хора???
            Пич, ти сам си си написал по-долу, че черпиш инфо от инсайдъри. Къса ли ти е паметта или само пишката?
            Last edited by top; 02.08.2023, 14:54.

Коментар

P.S.Къде беше тоя "Игнор" бе хора???
              Контрол панел->user settings->лични и там добавяш пациента

Коментар

• Първоначално изпратено от top Разгледай мнение

Прочети и помисли първо, преди да говориш несвързано. Аз съм написал, че имам подобни опасения. Дали ще се случи или не аз не знам и това е една от причините, за да продам. Ти като имаш вътрешна инфо и търгуваш в същото време, явно си за затвора!
                Няма да влизам във спор със дилетанти,а информацията която и ти може да си набавиш е публична,но толкова са ти възможностите!!И по-полека със затвора!И само със приказки не става,трябват и действия!Сбогом и лека вечер!P.S.Къде беше тоя "Игнор" бе хора???

Коментар

Хора недейте писа неподготвени!Ще разцепвали дружеството,били на почтена възраст.......Влизам пак заради Inta-та,а това е за трети път,като никога не съм бил на загуба тук!И поради информацията,която много трудно си набавям!Тук ДСК -Родина срина акцията почти до 1,40 така,че знаем кой стоеше зад срива преди време!А не знам Таня Боева да е на преклона възраст!P.S.Препоръки никакви за нищо,дори за печелене на пари!
                  Прочети и помисли първо, преди да говориш несвързано. Аз съм написал, че имам подобни опасения. Дали ще се случи или не аз не знам и това е една от причините, за да продам. Ти като имаш вътрешна инфо и търгуваш в същото време, явно си за затвора!

Коментар

Имам/имах известни опасения, че отписват дружеството не да крият дивиденти, а да го разцепят по-лесно на няколко части между сегашните групи големи акционери. Като не е листвано, по-лесно ще го разцепят и после разпродадат ако искат. Имам спомен, че основните акционери са на почетна възраст.
                    Хора недейте писа неподготвени!Ще разцепвали дружеството,били на почтена възраст.......Влизам пак заради Inta-та,а това е за трети път,като никога не съм бил на загуба тук!И поради информацията,която много трудно си набавям!Тук ДСК -Родина срина акцията почти до 1,40 така,че знаем кой стоеше зад срива преди време!А не знам Таня Боева да е на преклона възраст!P.S.Препоръки никакви за нищо,дори за печелене на пари!

Коментар

Аз също исипах до 4,10 след обявата за ОСА и скатания уж редовен напоследък дивидент, но си оставих повече от 2/3 и ще чакам с тях "развитието" по търговото, а най важния за мен въпрос е ;- достатъчно свързани ли са свързаните др-ва, и дали няма в бъде продължена дивидентната политика след отписването?
                      Имам/имах известни опасения, че отписват дружеството не да крият дивиденти, а да го разцепят по-лесно на няколко части между сегашните групи големи акционери. Като не е листвано, по-лесно ще го разцепят и после разпродадат ако искат. Имам спомен, че основните акционери са на почетна възраст.

Коментар

Аз продадох преди две години на 5 лева и влезнах другаде.
                        иначе резултатите за последната година и половина са меко казано впечатляващи. Очевидно искат да отпишат преди големия бум. При тези резултати, цената трябва да в търговата по четири. Но нямам вече акции.

Коментар

top;- ? няма ли да споделиш очакванията си?
                          Товя беше преди три години, а е заложено от още две преди,- по спомен!
                          Аз продадох преди две години на 5 лева и влезнах другаде.
                          иначе резултатите за последната година и половина са меко казано впечатляващи. Очевидно искат да отпишат преди големия бум. При тези резултати, цената трябва да в търговата по четири. Но нямам вече акции.

Коментар

Здравей, мерси за тост пост. При първи елементарен и повърхностен прочит и аз се стреснах. После погледнах цялото съобщение, където ясно е написано всичко, а именно във връзка с конвертируема облигация има опция за конвертиране в акции при цена от 7.14 за една бройка.
                            очевидно никой няма да конвертира, макар че на мен ми се иска, но за да може да стане конвертирането под условие, че е за държателите на облигация, е необходимо да се вземе подобно решение.

Abc, ти като си постнал нещо извън контекста и звучи подвеждащо. Нарочно или не, ти си се опитал да ни подведеш.
                            или си повърхностен или действащ подмолно.

top;- ? няма ли да споделиш очакванията си?
                            Товя беше преди три години, а е заложено от още две преди,- по спомен!

Коментар

• [QUOTE=inta53;n4092361]Да видим колко ще си позволят да вдигнат оценката,- до 8,58 ще са добре оценени!!!

3. Издава временна забрана за публикуване на търгово предложение от „Захар инвест“ АД за закупуване чрез инвестиционен посредник „Елана Трейдинг“ АД на акции на „Захарни заводи“ АД от останалите акционери на дружеството.

[COLOR=#0000FF]-$9.3. При прилагане на метода са използвани нереално занижени прогнозни приходи, респективно печалби, което води до намаляване на нетните потоци и съответно до получената цена по метода, което е в ущърб на миноритарните акционери, към които е отправено търговото предложение. Заложените прогнозни приходи не са съобразени както с ретроспективните данни за предходните години, от които е видно постоянно увеличаване на приходите, така и с продължаващата и през настоящата година тенденция в сектора на захарта за високо търсене, ръст на цените, съкращаване на запасите (по данни от сайта на Европейската комисия - https://data.europa.eu/data/datasets...tics?locale=bg

Занижаването на прогнозните приходи още в първата прогнозна година (2023 г.) е в контраст както с дългогодишната тенденция, така и с постигнатите резултати за първо тримесечие на 2023 г. – спрямо първо тримесечие на 2022 г. е реализиран ръст от над 45%. Заложеното в таблица № 10 (стр.22) от Част II на търговото предложение намаление на цената на захарта през 2023 г., спрямо 2022 г. противоречи на реалната ситуация в сектора. Предвид посоченото в коригираното търгово предложение следва да бъде представена обективна и надлежно обоснована прогноза за приходите на групата, съобразно изискванията на чл. 4, чл. 7, ал. 1 и чл. 10 от Наредба № 41. Също така доколкото са предвидени значителни капиталови инвестиции (изпреварващи нивата на амортизациите), то би следвало в прогнозния период групата да работи с висока ефективност. 9.4. В таблица № 16 (стр. 31) от Част II на търговото предложение необосновано са завишени прогнозните стойности в статия „Финансови разходи“ (разходи за лихви). Независимо, че в прогнозния период е заложено значително намаление на лихвоносния дълг (вкл. рязко намаление през 2023 г., спрямо 2022 г.), през първите две прогнозни години разходите за лихви са по-високи от тези през 2022 г. – съответно и през останалите прогнозни години разходите за лихви също са непропорционално високи. С оглед на установеното, следва да се направят нужните корекции, подкрепени с подробна обосновка. 9.5. В таблица № 11 (стр. 25) от Част II на търговото предложение неправилно са определени стойностите в статия „ОБЩО ПРИХОДИ, СПИРТ И ЗЪРНО (хил. лв.)“ и съответно статия „БРУТНА ПЕЧАЛБА, СПИРТ И ЗЪРНО (хил. лв.)“ за периода 2024 – 2028 г. - в общите приходи не е включена стойността от статия „Брутна печалба, търговия със зърно (хил. лв.)“. В резултат на направената грешка са получени по-ниски нетни парични потоци, съответно е определена по-ниска цена за акция по метода. В тази връзка е необходимо да се направят съответните нови изчисления, както по статиите, така и да се преизчислят нетните парични потоци и получената цена по метода. 9.6. Следва да се представи обосновка на общозаводските и административните разходи, които са посочени в таблица № 15 (стр. 30) от Част II на търговото предложение, съобразно изискванията на чл. 4, чл. 7, ал. 1 и чл. 10 от Наредба № 41. 9.7. В таблица № 21 (стр. 36) от Част II на търговото предложение неправилно е посочено „Коефициент на волатилност (σEquity/ σBond, =5/4), вместо Коефициент на волатилност (σEquity/ σBond, =4/5). Грешката следва да се отстрани.

И още може...-Предсрочно погасеният облигационен заем ?
                              Last edited by inta53; 18.07.2023, 22:10.

Коментар

• Съгласен съм със вашето мнение. Същите случай имаше и със Соловей соди и светлина Сливен. Светлина Сливен искаха за жълти стотинки да изкупят акциите, когато струваха над 20лв. Трябва постоянно да се пускат постове към комисията по финансов надзор и други институций.

Коментар

Working...
                                X