IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Захарни заводи АД (ZHZA / ZAHZA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Има ли инфо кога ще дойдат новите акции?
    мненията ми не са препоръка за покупко-продажба!

Коментар

• И какъв е извода, че съм руса и не разбирам?

Коментар

• Захарни заводи АД-Горна Оряховица представи уведомление за взето решение за разпределяне на дивидент в акции (увеличение на капитала със собствени средства). Решението е взето на общо събрание на акционерите на дружеството проведено на 11-08-2017 в гр.Горна Оряховица -5100.Гласуваният дивидент е за 2017 и е в общ размер на 2778208 лв.
        Размерът на капитала преди увеличението е - 8334624
        Размерът на дивидента в акции е - 2778208
        Размерът на капитала след увеличението ще бъде - 11112832
        Условията и реда за регистриране на новата емисия акции от увеличението на капитала на дружеството са:

На основание Протокол от Извънредното общо събрание на акционерите от 11.08.2017 г. и чл. 197 и чл. 246, ал. 4 от ТЗ, Общото събрание увеличава капитала на дружеството със собствени средства (превишаващи фонд "Резервен" над определения в закона и устава размер) от 8 334 624 лева на 11 112 832 лв., чрез издаване на нови 2 778 208 обикновени безналични акции с право на глас, с номинална стойност от 1 лев всяка. Капиталът се увеличава по реда и при условията на чл. 246, ал. 4 ТЗ със средства на дружеството в общ размер от 2 778 208 лева, представляващи част от фонд "Резервен", надхвърляща определения в закона и устава минимално изискуем размер от 1/10 от регистрирания основен капитал. В съответствие с чл. 197, ал. 3 от Търговския закон, новите акции от увеличението на капитала се разпределят между акционерите безплатно и съразмерно на участието им в капитала до увеличаването. Право да получат новите акции съгласно чл. 1126, ал. 2 от ЗППЦК имат лицата, вписани в регистрите на "Централен депозитар" АД като акционери на 14-тия ден след деня на Общото събрание, като срещу 3 /три/ притежавани акции всеки акционер получава безплатно 1 нова акция от увеличението на капитала. В случай, че новите акции, които даден акционер трябва да получи съобразно предходното изречение не са цяло число, броят акции, които акционера получава се закръгля нагоре до най-близкото цяло число. Управителният съвет изготвя и представя в Търговския регистър заверен Списък на акционерите, чиито сметки се заверяват е новите акции, съобразно изискването на чл. 192а, ал.З от ТЗ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

печалбата идва от графа приходи от участия, т.е. най-вероятно са получили дивидент. бих изчакал консолидирания преди да се радвам
          аз гледам продажбите.

Коментар

• Първоначално изпратено от lareman Разгледай мнение
            Много добър отчет
            печалбата идва от графа приходи от участия, т.е. най-вероятно са получили дивидент. бих изчакал консолидирания преди да се радвам
            destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Много добър отчет

Коментар

• Има ли някаква информация относно плановете на "Захарни заводи" АД да емитира конвертируеми облигации (номинал до 30 млн. лева) - кой ще е инвестиционният посредник, евентуален интерес за записване?

Коментар

• Колега, да си жив и здрав! Бях ги забравил, че ги имам тия...И аз излязох прилично!
                  Не е препоръка!

Коментар

• поздрави момчета, аз продадох на 4.999 каквото малко имах тук. мисля че компанията е добре, но средната ми беше под 2.40 и си викам "удвояване е добре, да не ставам алчен". сега се чудя дали да взема малко агрия или крз одесос или да оглеждам нещо във франкфурт
                    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• да няма някаква новина днес? това е оборот от почти 1/5 за последната година

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

Съгласен, 1-2% дори ще бъде достатъчен за да раздвижат нещата при акцията. Иначе се получава, успехите са общи, парите са си наши
                        Това ме спира, ако никога няма да делят с дребните, а за сега е така, просто няма смисъл.

Коментар

• Първоначално изпратено от dici Разгледай мнение
                          Това, което липсва, е дивидент.
                          Съгласен, 1-2% дори ще бъде достатъчен за да раздвижат нещата при акцията. Иначе се получава, успехите са общи, парите са си наши

Коментар

• Това, което липсва, е дивидент.

Коментар

• Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение
                              Хубава компания, добри резултати, добри новини, ниска ликвидност.
                              имат интересни проекти, защо медиите не го отразяват?

например реконструкция и модернизация на завод за спирт за 11 милиона, сега още 2.5 милиона за нови продукти. само тези два проекта са повече от 1/3 от капитализацията

Коментар

• Хубава компания, добри резултати, добри новини, ниска ликвидност.

Коментар

Working...
                                X