IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Булленд инвестмънтс АДСИЦ (5BD / LAND)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
    16 000 дка земя с пазарна капитализация от 13.6 млн. лв??? => набалочване!
    Това не е АДСИЦ за земеделска земя, така че сравнението ти не важи. Доста над 50% от балансовата стойност на активите му (не казвам реалната) са градски имоти. Нямам и не смятам да имам, най-вече заради основния акционер.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      Хъх. Не сигурен - предполагам един вид.

Туканка смятахме и двамата, че се очертава дивидент 12-13 стинки.
      Атераджиите прогнозират ръст тази година - да кажем 30 стинки.
      Честната игричка - казаха - до 50% по-голям дивидент, ама да кажем - не 5 стинки ще е, а 4 стинки.

Няма как да сме сигурни разбира се, но ето - ако пазиш 2 000 Буллендчета, ще земеш 240-260 кинта дивидент. Ако ги шитнеш, с тия парички можеш да си земеш 300 кинта дивидент, дори и да се запазят миналогодишните печалби - ще земеш 250 кинта. Ако си купиш с парите Честни игрички, при 4 стинки дивидент, ще си докараш към 300 кинта, при запазване на дивидентът от миналата година - около 260 кинта, а ако Матю удържи на думата си - около 368 кинта.

А и туканка вече си спечелил....

Говоря теоретическата де - ти си знайш

Към шестмесечието, туканка е заработен дивидентец от 7.3 стинки, което разбира се е ного благородно, но ще запазят ли туй темпо до края на годината?

Императора май пак има честни игри за разкарване...

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
        от къде пък си сигурен в тези дивиденти?
        аз не се наемам да ги прогнозирам преди края на третото трим.
        Ами Еврохолд(чиято собственост е Еврофинанс) и Ланд-а са в изключително близки отношения , та ако тръгва увеличение - от там ще тръгне!
        Хъх. Не сигурен - предполагам един вид.

Туканка смятахме и двамата, че се очертава дивидент 12-13 стинки.
        Атераджиите прогнозират ръст тази година - да кажем 30 стинки.
        Честната игричка - казаха - до 50% по-голям дивидент, ама да кажем - не 5 стинки ще е, а 4 стинки.

Няма как да сме сигурни разбира се, но ето - ако пазиш 2 000 Буллендчета, ще земеш 240-260 кинта дивидент. Ако ги шитнеш, с тия парички можеш да си земеш 300 кинта дивидент, дори и да се запазят миналогодишните печалби - ще земеш 250 кинта. Ако си купиш с парите Честни игрички, при 4 стинки дивидент, ще си докараш към 300 кинта, при запазване на дивидентът от миналата година - около 260 кинта, а ако Матю удържи на думата си - около 368 кинта.

А и туканка вече си спечелил....

Говоря теоретическата де - ти си знайш

Към шестмесечието, туканка е заработен дивидентец от 7.3 стинки, което разбира се е ного благородно, но ще запазят ли туй темпо до края на годината?

Атера - на шестмесечие - 12 стинки дивидентец.
        Last edited by Императорът; 30.08.2012, 10:26.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
          16 000 дка земя с пазарна капитализация от 13.6 млн. лв??? => набалочване!
          +1 На мен и атерата ми се вижда доста надута

Коментар

• 16 000 дка земя с пазарна капитализация от 13.6 млн. лв??? => набалочване!
            Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

Точно туй си мислех и аз и това е една от причините да обмислям излизане на подходяща цена.

Да, Атерата и Игричката си имат минусите, но Игричката доколкото знам си имат готови договори за продажбата на доста апартаменти. При дивидент 30 стинки за едната и 4 стинки за другата (виждаш, не залагам грамадни ръстове спрямо тая година), там дивидентната доходност е доста по-добра. Туканка ще бъде към 12-13 стинки напримерно, ако не увеличат капиталът.

А ако изляза - мога да върна пари към Медика или М+С - пак ще вляза на сгодни нива, по-ниски от тия, на които излязох, като междувременно съм си докарал едни 20-25% оттук.

...а що пък купувачи да са моите Еврофинанс?
              от къде пък си сигурен в тези дивиденти?
              аз не се наемам да ги прогнозирам преди края на третото трим.
              Ами Еврохолд(чиято собственост е Еврофинанс) и Ланд-а са в изключително близки отношения , та ако тръгва увеличение - от там ще тръгне!

Коментар

ако ще увеличават капитала - определено купувача е еврофинанс!
                тогава за съжаление логично е дивидента догодина да падне, защото печалбата ще се разпределя между повече акции.
                Точно туй си мислех и аз и това е една от причините да обмислям излизане на подходяща цена.

Да, Атерата и Игричката си имат минусите, но Игричката доколкото знам си имат готови договори за продажбата на доста апартаменти. При дивидент 30 стинки за едната и 4 стинки за другата (виждаш, не залагам грамадни ръстове спрямо тая година), там дивидентната доходност е доста по-добра. Туканка ще бъде към 12-13 стинки напримерно, ако не увеличат капиталът.

А ако изляза - мога да върна пари към Медика или М+С - пак ще вляза на сгодни нива, по-ниски от тия, на които излязох, като междувременно съм си докарал едни 20-25% оттук.

...а що пък купувачи да са моите Еврофинанс?
                Last edited by Императорът; 30.08.2012, 01:16.

Коментар

Може пък да е частен играч, Влаков - все пак количеството не бе чудовищно сосно.

Чудя се - ако тъй продължи - дали да не изляза частично и да прелея към Честната игричка и Атерката? Туканка скоро цената ще стигне 10-кратната очаквана стойност на дивидентецът, докато при Атерката и Игричката все още е далеч от тия нива.

Пък и аз лично, вече мога да си докарам печалбичка, по-сосна от най-оптимстическият очакван дивидент... не мога да се меря с един наш колега, дето е пазарувал на 50-60 стинки, ама като за месец-месец и нещо - процентната ми печалбица няма да е хич лоша.

Не че ще изляза напълно, де...
                  Атерата държи 60млн кеш и се чуди какво да ги прави, а и там(за разлика от Булленд които ги намалиха първи) таксите на УД са огромни с което лапат много от акционерите.

г-н Моравенов може да е писал много трудове ама прогнозите му за тази година за сега несе сбъднаха, а и ако това със закона за руснаците е вярно трудно ще продават. Да не говорим че на ФПП в момента му върви само Санта Марина, Паничище и другите стоят без продажби.

Та за това казвам че и да продам не виждам истинска алтернатива за парите си от Ланд-а, е има една вероятност БРЕФ да ни изненада приятно, но за сега няма новини от там.

Коментар

• ако ще увеличават капитала - определено купувача е еврофинанс!
                    тогава за съжаление логично е дивидента догодина да падне, защото печалбата ще се разпределя между повече акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от puf paf Разгледай мнение
                      Ти кажи по-добре кой ти ги купи днес ?
                      Може пък да е частен играч, Влаков - все пак количеството не бе чудовищно сосно.

Чудя се - ако тъй продължи - дали да не изляза частично и да прелея към Честната игричка и Атерката? Туканка скоро цената ще стигне 10-кратната очаквана стойност на дивидентецът, докато при Атерката и Игричката все още е далеч от тия нива.

Пък и аз лично, вече мога да си докарам печалбичка, по-сосна от най-оптимстическият очакван дивидент... не мога да се меря с един наш колега, дето е пазарувал на 50-60 стинки, ама като за месец-месец и нещо - процентната ми печалбица няма да е хич лоша.

Не че ще изляза напълно, де...
                      Last edited by Императорът; 30.08.2012, 00:00.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                        Ба си, аз да не би да се прекарах като шитнах 4К на лефче
                        Макар че си избих дивидента тройно и веднага отидоха при големия братчед за друг дивидент.

Останалите съм нагласил на 1.10, ма дали не е ниско...
                        Ти кажи по-добре кой ти ги купи днес ?

Коментар

• то Алианца ако ги питаш всички АСЦИДове били за продан, но има един могъщ холдинг дето като им потрябват пари за заплати и правят увеличение на капитала и там за титаните от Алианц е много хубаво да се купува и подпира.... българска работа..крива.

поздрави
                          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Мисля,че точно Алианц обявиха че излизат от всички АДСИЦ заради слабости в закона, така че едва ли те пълнят!
                            По отношение на инвестициите Алианц е заешка компания. Чувам имали добра доходност в последно време в техните пенсионни фондове - ама ако шитнат АДСИЦ-ите, трудно ще я поддържат.

Коментар

1.049 ???

`Ко ста`а туканка, ва-а-а-а....

Неемоционалната погледнато - някой едър играч пълни, като се насити ламята му с ламя, цената ще поспадне... но трудно ще иде трайно под 1 кинт. Дали не е купувачът пак някой от едрите играчи туканка - Алианц, Съгласие, Еврофинанс?

Друг елегантен вариант - различните фондове на Алианц правят врътки помежду си и цената надуват като плондер - ха бакалъм утре що ще е. Ако е туй - може би сега е моментът в хаосът човек да шитне на 1.05 и после, като се наиграят - пак да си земе на 0.938 примерно.

Не е препоръка, а предположение.
                              Мисля,че точно Алианц обявиха че излизат от всички АДСИЦ заради слабости в закона, така че едва ли те пълнят!

Коментар

• Първоначално изпратено от Спекулант Разгледай мнение
                                За да искаш то публиката по левче при едно увеличение, трябва пазарната да е по-височко, нали така... Някак си по-културно е
                                Нормално, но според мен очакваната "публика" е частна, а знаем колко наистина струва акцията, важно е на колко са се разбрали с "публиката"

Коментар

Working...
                                X