Първоначално изпратено от Shemata
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Булленд инвестмънтс АДСИЦ (5BD / LAND)
Collapse
X
-
ОК
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеХъх. Не сигурен - предполагам един вид.
Туканка смятахме и двамата, че се очертава дивидент 12-13 стинки.
Атераджиите прогнозират ръст тази година - да кажем 30 стинки.
Честната игричка - казаха - до 50% по-голям дивидент, ама да кажем - не 5 стинки ще е, а 4 стинки.
Няма как да сме сигурни разбира се, но ето - ако пазиш 2 000 Буллендчета, ще земеш 240-260 кинта дивидент. Ако ги шитнеш, с тия парички можеш да си земеш 300 кинта дивидент, дори и да се запазят миналогодишните печалби - ще земеш 250 кинта. Ако си купиш с парите Честни игрички, при 4 стинки дивидент, ще си докараш към 300 кинта, при запазване на дивидентът от миналата година - около 260 кинта, а ако Матю удържи на думата си - около 368 кинта.
А и туканка вече си спечелил....
Говоря теоретическата де - ти си знайш
Към шестмесечието, туканка е заработен дивидентец от 7.3 стинки, което разбира се е ного благородно, но ще запазят ли туй темпо до края на годината?
Императора май пак има честни игри за разкарване...
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеот къде пък си сигурен в тези дивиденти?
аз не се наемам да ги прогнозирам преди края на третото трим.
Ами Еврохолд(чиято собственост е Еврофинанс) и Ланд-а са в изключително близки отношения , та ако тръгва увеличение - от там ще тръгне!
Туканка смятахме и двамата, че се очертава дивидент 12-13 стинки.
Атераджиите прогнозират ръст тази година - да кажем 30 стинки.
Честната игричка - казаха - до 50% по-голям дивидент, ама да кажем - не 5 стинки ще е, а 4 стинки.
Няма как да сме сигурни разбира се, но ето - ако пазиш 2 000 Буллендчета, ще земеш 240-260 кинта дивидент. Ако ги шитнеш, с тия парички можеш да си земеш 300 кинта дивидент, дори и да се запазят миналогодишните печалби - ще земеш 250 кинта. Ако си купиш с парите Честни игрички, при 4 стинки дивидент, ще си докараш към 300 кинта, при запазване на дивидентът от миналата година - около 260 кинта, а ако Матю удържи на думата си - около 368 кинта.
А и туканка вече си спечелил....
Говоря теоретическата де - ти си знайш
Към шестмесечието, туканка е заработен дивидентец от 7.3 стинки, което разбира се е ного благородно, но ще запазят ли туй темпо до края на годината?
Атера - на шестмесечие - 12 стинки дивидентец.Last edited by Императорът; 30.08.2012, 10:26.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение16 000 дка земя с пазарна капитализация от 13.6 млн. лв??? => набалочване!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеТочно туй си мислех и аз и това е една от причините да обмислям излизане на подходяща цена.
Да, Атерата и Игричката си имат минусите, но Игричката доколкото знам си имат готови договори за продажбата на доста апартаменти. При дивидент 30 стинки за едната и 4 стинки за другата (виждаш, не залагам грамадни ръстове спрямо тая година), там дивидентната доходност е доста по-добра. Туканка ще бъде към 12-13 стинки напримерно, ако не увеличат капиталът.
А ако изляза - мога да върна пари към Медика или М+С - пак ще вляза на сгодни нива, по-ниски от тия, на които излязох, като междувременно съм си докарал едни 20-25% оттук.
...а що пък купувачи да са моите Еврофинанс?
аз не се наемам да ги прогнозирам преди края на третото трим.
Ами Еврохолд(чиято собственост е Еврофинанс) и Ланд-а са в изключително близки отношения , та ако тръгва увеличение - от там ще тръгне!
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеако ще увеличават капитала - определено купувача е еврофинанс!
тогава за съжаление логично е дивидента догодина да падне, защото печалбата ще се разпределя между повече акции.
Да, Атерата и Игричката си имат минусите, но Игричката доколкото знам си имат готови договори за продажбата на доста апартаменти. При дивидент 30 стинки за едната и 4 стинки за другата (виждаш, не залагам грамадни ръстове спрямо тая година), там дивидентната доходност е доста по-добра. Туканка ще бъде към 12-13 стинки напримерно, ако не увеличат капиталът.
А ако изляза - мога да върна пари към Медика или М+С - пак ще вляза на сгодни нива, по-ниски от тия, на които излязох, като междувременно съм си докарал едни 20-25% оттук.
...а що пък купувачи да са моите Еврофинанс?Last edited by Императорът; 30.08.2012, 01:16.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеМоже пък да е частен играч, Влаков - все пак количеството не бе чудовищно сосно.
Чудя се - ако тъй продължи - дали да не изляза частично и да прелея към Честната игричка и Атерката? Туканка скоро цената ще стигне 10-кратната очаквана стойност на дивидентецът, докато при Атерката и Игричката все още е далеч от тия нива.
Пък и аз лично, вече мога да си докарам печалбичка, по-сосна от най-оптимстическият очакван дивидент... не мога да се меря с един наш колега, дето е пазарувал на 50-60 стинки, ама като за месец-месец и нещо - процентната ми печалбица няма да е хич лоша.
Не че ще изляза напълно, де...
г-н Моравенов може да е писал много трудове ама прогнозите му за тази година за сега несе сбъднаха, а и ако това със закона за руснаците е вярно трудно ще продават. Да не говорим че на ФПП в момента му върви само Санта Марина, Паничище и другите стоят без продажби.
Та за това казвам че и да продам не виждам истинска алтернатива за парите си от Ланд-а, е има една вероятност БРЕФ да ни изненада приятно, но за сега няма новини от там.
Коментар
-
Първоначално изпратено от puf paf Разгледай мнениеТи кажи по-добре кой ти ги купи днес ?
Чудя се - ако тъй продължи - дали да не изляза частично и да прелея към Честната игричка и Атерката? Туканка скоро цената ще стигне 10-кратната очаквана стойност на дивидентецът, докато при Атерката и Игричката все още е далеч от тия нива.
Пък и аз лично, вече мога да си докарам печалбичка, по-сосна от най-оптимстическият очакван дивидент... не мога да се меря с един наш колега, дето е пазарувал на 50-60 стинки, ама като за месец-месец и нещо - процентната ми печалбица няма да е хич лоша.
Не че ще изляза напълно, де...Last edited by Императорът; 30.08.2012, 00:00.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеБа си, аз да не би да се прекарах като шитнах 4К на лефче
Макар че си избих дивидента тройно и веднага отидоха при големия братчед за друг дивидент.
Останалите съм нагласил на 1.10, ма дали не е ниско...
Коментар
-
то Алианца ако ги питаш всички АСЦИДове били за продан, но има един могъщ холдинг дето като им потрябват пари за заплати и правят увеличение на капитала и там за титаните от Алианц е много хубаво да се купува и подпира.... българска работа..крива.
поздравитова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеМисля,че точно Алианц обявиха че излизат от всички АДСИЦ заради слабости в закона, така че едва ли те пълнят!Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение1.049 ???
`Ко ста`а туканка, ва-а-а-а....
Неемоционалната погледнато - някой едър играч пълни, като се насити ламята му с ламя, цената ще поспадне... но трудно ще иде трайно под 1 кинт. Дали не е купувачът пак някой от едрите играчи туканка - Алианц, Съгласие, Еврофинанс?
Друг елегантен вариант - различните фондове на Алианц правят врътки помежду си и цената надуват като плондер - ха бакалъм утре що ще е. Ако е туй - може би сега е моментът в хаосът човек да шитне на 1.05 и после, като се наиграят - пак да си земе на 0.938 примерно.
Не е препоръка, а предположение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Спекулант Разгледай мнениеЗа да искаш то публиката по левче при едно увеличение, трябва пазарната да е по-височко, нали така... Някак си по-културно е
Коментар
Коментар