IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Булленд инвестмънтс АДСИЦ (5BD / LAND)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ключът от мазето е що за имоти са тези 10 000 РЗП и 60 000 индустриална площ.
    Огромна далавера ли е или имотите си струват. Отношението на мажоритарите към миноритарите е отвратително и това отношение е причина за падането на акцията.
    Единственият фонд достоен за уважение е АТЕРА. Ако и булленд правеха срещи с акционерите на които да даваха повече разяснения мисля че цената щеше да е над 1 лев.

Горното не е препоръка за покупко продажба на акции , но може да се тълкува като съвет към управляващите мажоритарни собственици

Коментар

• Пазарът макар и със закъснение го отразява

Коментар

• Бързи са наистина...

Из ПРОТОКОЛ от заседание на извънредно общо събрание на акционерите на „БУЛЛЕНД ИНВЕСТМЪНТС" АДСИЦ

стр.5

"...След приемане на горепосоченото решение председателят на общото събрание на акционерите предложи на акционерите да пристъпят към обсъждане на точка единствена от дневния ред на обявената в Търговския регистър на 12.04.2013 г. покана за свикване на извънредно общо събрание на акционерите - Промени в Устава на дружеството. Председателят на общото събрание на акционерите, в качеството си на правен консултант на публичното дружество, запозна присъстващите с мотивите за предлаганите промени в Устава на Дружеството. Председателят на общото събрание на акционерите уведоми акционерите, че предлаганите промени в Устава на дружеството са от технически характер и целят преди всичко съзвучие на Устава с относими нормативни разпоредби, в съответствие са с получени от Комисията за финансов надзор (КФН) изрични указания, изх. № РГ-05-1221-3/ 13.12.2012 г. и са одобрени от КФН с Решение № 311 - ДСИЦ от 25 април 2013 г. Представителят на акционерите УПФ „ЦКБ - Сила" и ДПФ „ЦКБ - Сила" г-н Васил Ценев Мишев зададе въпроса - защо с предлаганото решение за промени се ограничава правото на общото събрание на акционерите на дружеството да взима решение за сключване на сделките по чл. 236, ал. 2 от Търговския закон. Правният консултант на „БУЛЛЕНД ИНВЕСТМЪНТС" АДСИЦ отговори, че с предлаганата промяна само се създава възможност за Съвета на директорите да взима с единодушие решения за сключване на сделките по чл. 236, ал. 2 от Търговския закон с цел по-голяма оперативност и бързина, но при строго спазване на специалния режим по Закона за публичното предлагане на ценни книжа, който брани интересите на акционерите с цялата строгост на закона. Допълнителни въпроси, изказвания, коментари, предложения и възражения не постъпват..."

Коментарът е излишен, но не мога да не отбележа едно единствено нещо. Да, бързи бяха наистина...

------------------------------------------------------------------------------------------------
        Не е препоръка за покупко-продажба. Нямам акции на това дружество.
        Vanitas vanitatum...

Коментар

• Посоката тук е ясна от вече близо година, така, че който е искал да
          продаде вече да е продал.

По друг повод се включвам, гледам в ТР се мъдри един договор за залог
          на цялото имущество на дружеството в полза на Бул-баМката
          от началото на юли, а в отчета нито дума по въпроса.
          Ей тъй от кумува срама дет се вика.

През май промениха устава в частта разпореждането с активите на
          дружестовото да става с единодушие на СД вместо по решение на ОСА
          и месец и по-късно видяхме за какво е било. По времето на Карабашев
          в отчетите освен счет. резултат за периода се оповестяваше
          и преобразуваната печалба, подлежаща на разпределение.
          След промените обратната връзка с акционерите не е на същото ниво,
          по мое скромно мнение.

Не е препоръка. Нямам акции.
          Last edited by equal; 01.11.2013, 22:51.
          |^^^^^пиво^^^^\\|""\\_,_
          |___________||__|___|)
          (@)(@)""*|(@)(@)**(@)

Коментар

• +1
            Миноритарите да се радват като за последно ,такива дивиденти няма да видят повече .Разбиха хубавата компанийка
            Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
            чета чета и си викам - радвам се че продадох!

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
              тук дивиденти ще давате ли тази година?
              Имат там някакъв кеш във валута, ама го стискат. Пък може още да не са решили от коя банка да изтеглят нов кредит... този път за дивидента.
              Vanitas vanitatum...

Коментар

• чета чета и си викам - радвам се че продадох!

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                  Вярно - туканка още не снесли - ама аз бях и забравил де - така и така съм си оставил минимална бройчичка... 11 стинки беше ли?
                  да и тези и г-н ти Моравенов още ги чакаме

Коментар

Вярно - туканка още не снесли - ама аз бях и забравил де - така и така съм си оставил минимална бройчичка... 11 стинки беше ли?
                    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Решението на общото събрание бе да се изплати до края на годината. Можеше и да не отлагат толкова де.

Коментар

• тук дивиденти ще давате ли тази година?

Коментар

• Днес пак няколко ст надолу е цената.
                          Мисля да пусна купува на още 2-3ст надолу.

Коментар

• Първоначално изпратено от alex1001111 Разгледай мнение
                            Дивидента кога се очаква?
                            аз не си спомням да са обявявали кога ще го дават
                            edit: даже сега специално проверих - има информация само за новите възнаграждения
                            на директорите, за акционерските възнаграждения няма
                            Last edited by ceneto; 17.09.2013, 20:02.
                            “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Няма ли го още? - Аз не съм гледал...
                              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Дивидента кога се очаква?

Коментар

Working...
                                X