IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Унипак АД (3U9 / UPAC)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнение
    Офертите какво общо имат. И защо ни говориш само за гагарин, темата е унипак, все пак, то ясно, че в гага няма и да те пуснат да влезеш, освен да ти дадат оферта, друго едва ли, но още един въпрос - върху колко декара е унипак и колко гагарин - колко е отношението според теб Ами ти знаеш ли, че унипак не можеш да го обходиш за един ден
    Приключвам тази безсмислица.

ЦИТАТ: "борсата е "оценила" (в момента) компанията само на 18 млн, докато псевдо-избушеняк като гагарин е балонизиран на близо 70 млн ... познай кое е по-адекватно като инвестиция, като в гагарин не могат даже и едно велпапе да произведат, цирк буш"

Поради горенаписаното можеби съм объркала темите.

Успех !!! :-)
    Горенаписаното не е препоръка за търговия с акции. :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Деси Разгледай мнение
      Предприятието е страхотно, имала съм удоволствието докато г-н Карабойчев беше директор там /мистика е защо предпочете да е директор в Дуропак/. Но да не изпадаме в илишни спорове, пусни запитване кам двете предриятия за картонена курия 300 гр./м2, нож/нож 600/1060, 4+0, UV мат, примерно 200 000 броя и си анализирай офертите им. Предполагам че и двамата производители ще си заложат печалба.

А ти кога последно се разходи в цеховете на Гагарина ?

Горенаписаното не е препоръчка за търговия с акции !!!
      Офертите какво общо имат. И защо ни говориш само за гагарин, темата е унипак, все пак, то ясно, че в гага няма и да те пуснат да влезеш, освен да ти дадат оферта, друго едва ли, но още един въпрос - върху колко декара е унипак и колко гагарин - колко е отношението според теб Ами ти знаеш ли, че унипак не можеш да го обходиш за един ден

Коментар

Да, ама жалко за годините прекарани на халос. 1 към 2 трябва да е отношението с балонизирания гагарин. (а то и сега е 1:5)
        Може да си виждала гагарин, но не си и стъпвала в Унипак.
        Не е препоръка
        Предприятието е страхотно, имала съм удоволствието докато г-н Карабойчев беше директор там /мистика е защо предпочете да е директор в Дуропак/. Но да не изпадаме в илишни спорове, пусни запитване кам двете предриятия за картонена курия 300 гр./м2, нож/нож 600/1060, петпунктово лепене, 4+0, UV мат, примерно 200 000 броя и си анализирай офертите им. Предполагам че и двамата производители ще си заложат печалба.

А ти кога последно се разходи в цеховете на Гагарина ?

Горенаписаното не е препоръчка за търговия с акции !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
          Хехе симпатяга, мислиш си че е 1ви април ли
          Само седмица остана и ще видим резултатите за 2013 г и пак може да коментираме. Не казвам, че е скъп Унипака, но ще им е трудно без БТХ, а "избушеняка" Гагарин ще видиш как и над 100млн ще отиде
          Хехе, за разлика от гага, на унипак не му е непременно необходим табака, за да е с добър маржин и печалба, а всички видяхме, какво се случва с дирижабъла гагарин, ако не е обвързан с табака - просто го продадоха, за да не се мъчат )))
          с удоволствие очаквамe резултатите ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Деси Разгледай мнение
            От 20 години съм в бранша с опаковките, не може да съпоставяте двете предприятия. Работя и с двете. Това е все едно да сравняваш кон и кокошка. Относно велпапето, не мисля че Гагарин имат нужда от него, докато Унипак си търсят пазарниа ниша, то Гагарин си я имат. Докато г-н Шарланджиев (бившия директор на Тракия Парир) беше управител на Гагарина можеше да стартират срещу 5 800 000 евро производство на дву, три и пет пластово велпане всички вълни, а не само двупластово, но нямаха такова желание.

Според мен съотношението трябва да е 1/5 в полза на Гагарина.
            Притежавам акции и от двете компании и мисля, че са много добри и подходящи за дългосрочни инвестиции,

И знайте:Горенаписаното не е препоръка за търговия с акции !!!!!

Лека вечер.
            Да, ама жалко за годините прекарани на халос. 1 към 2 трябва да е отношението с балонизирания гагарин. (а то и сега е 1:5)
            Може да си виждала гагарин, но не си и стъпвала в Унипак.
            Не е препоръка

Коментар

борсата е "оценила" (в момента) компанията само на 18 млн, докато псевдо-избушеняк като гагарин е балонизиран на близо 70 млн ... познай кое е по-адекватно като инвестиция, като в гагарин не могат даже и едно велпапе да произведат, цирк буш
              От 20 години съм в бранша с опаковките, не може да съпоставяте двете предприятия. Работя и с двете. Това е все едно да сравняваш кон и кокошка. Относно велпапето, не мисля че Гагарин имат нужда от него, докато Унипак си търсят пазарниа ниша, то Гагарин си я имат. Докато г-н Шарланджиев (бившия директор на Тракия Парир) беше управител на Гагарина можеше да стартират срещу 5 800 000 евро производство на дву, три и пет пластово велпане всички вълни, а не само двупластово, но нямаха такова желание.

Според мен съотношението трябва да е 1/5 в полза на Гагарина.
              Притежавам акции и от двете компании и мисля, че са много добри и подходящи за дългосрочни инвестиции,

И знайте:Горенаписаното не е препоръка за търговия с акции !!!!!

Лека вечер.

Коментар

борсата е "оценила" (в момента) компанията само на 18 млн, докато псевдо-избушеняк като гагарин е балонизиран на близо 70 млн ... познай кое е по-адекватно като инвестиция, като в гагарин не могат даже и едно велпапе да произведат, цирк буш
                Хехе симпатяга, мислиш си че е 1ви април ли
                Само седмица остана и ще видим резултатите за 2013 г и пак може да коментираме. Не казвам, че е скъп Унипака, но ще им е трудно без БТХ, а "избушеняка" Гагарин ще видиш как и над 100млн ще отиде

Коментар

• Първоначално изпратено от panayotb Разгледай мнение
                  3-те поръчки от днес за около 1900 бр. са мои и с цел по-дългосрочна инвестиция. Изборът ми е базиран на стабилното представяне на компанията през последните години. Не знам за някаква оптимиситична новина, а и предвид намаляващите продажби за последните 2 обявени тримесечия не очаквам кой знае какво в краткосрочен план. P/E изглежда добро. Ликвидността е малко притеснителна. Сигурно 1 месец ще мине докато ги купия всичките

Коментар

• Или ако искаш можеш да си ги вземеш до 10 лв.

Добре дошъл на борсата, виждам, че си отскоро!
                    Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• 3-те поръчки от днес за около 1900 бр. са мои и с цел по-дългосрочна инвестиция. Изборът ми е базиран на стабилното представяне на компанията през последните години. Не знам за някаква оптимиситична новина, а и предвид намаляващите продажби за последните 2 обявени тримесечия не очаквам кой знае какво в краткосрочен план. P/E изглежда добро. Ликвидността е малко притеснителна. Сигурно 1 месец ще мине докато ги купия всичките

Коментар

• Изведнъж се появи търсене за няколко хиляди бройки... Да няма някоя изненада скоро

Коментар

• За всичко това съм съгласен, но тя затова и цената се върна на 7,5 лева. За 2014 са възможни доста по-добри приходи, поради съживяващата се икономика навсякъде. А и не сме видели данни за 4-тото тримесечие, които вероятно са положителни, но пък нищо не се знае...

Коментар

• Реалностите за Унипак са кофти, но за всеки който иска да види какво реално се случва може да го види. За същия период дето е дал колегата, това са приходите на Гагарин:
                            2012 Q1 Q3 Q3 Q4
                            13.8M 12.8M 11.3M 9.6M
                            2013 Q1 Q3 Q3
                            7.0M 26.5M 27.8M
                            ...
                            Без препоръки, всеки си прави сам изводите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Чърчил Разгледай мнение
                              за да има тенденция трябва няколко поредни отчета да са надолу...?!
                              Приходи 2012 1тр. 2 тр. 3 тр. 4 тр.
                              7049 9655 9396 9961
                              Приходи 2013 1тр. 2 тр. 3 тр.
                              12066 8439 6670

2012 няма и намек за сезонност, 2013 имат 45 % спад на приходите за трето тримесечие спрямо първото.

Коментар

• Първоначално изпратено от XY Разгледай мнение
                                По принцип всички шести и девети тримесечия за годините назад са с по-малка печалба. Нищо ново не е това и аз съм готов да се обзаложа, че за 2014 печалбата ще е по-голяма от 2013.
                                A aз ,че цената в края на 2014г. също ще е по-голяма от 2013г.
                                Разчитам на Гено и Южните фондове

Коментар

Working...
                                X