IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Унипак АД (3U9 / UPAC)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• За трейлинг P/E може да си говорим тук в края на април, то е ясно каква е "новата реалност" още от преди 2 отчета, ама тогава ще се види в пълния си блясък.

С което не казвам че компанията е лоша!

Коментар

• Първоначално изпратено от Чърчил Разгледай мнение
      Нека целия пазар се надува и шитовете да летят пък гледай тука надолу ли ще е
      Който не е взел на 1.50 май сега му се ще да пак на тия нива да иде
      Да, да, има нещо верно, тук за едно тримесечие хората решиха бъдещето
      посоката е нагоре, неминуемо, да не говорим, че печалба резултираща в едно от най-ниските п/е за бфб, не е за пренебрегване, а какво да кажем за един елтос като ще си продължава да работи на загуба още тримесечия и дори години, да не би да не направи един хубав ръст. Тук също имат сериозни инвестиции, като при гагарин, също имат европроекти и и т.н. няма как тези инвестиции да не дадат резултат. Капитализация само 16,5 мил, щом носи по 2-3 мил печалба, едва ли е толкова лошо, че цената да спадне двойно
      на 1,50 и 3 всеки би взел

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
        Хайде да не бъдем крайни, аз и на 3 бих взел
        ++++++++++++++++++++++++++
        Горенаписаното не е препоръка за търговия с акции. :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Чърчил Разгледай мнение
          Хайде да не бъдем крайни, аз и на 3 бих взел

Коментар

• Първоначално изпратено от Silver Fox Разгледай мнение
            Тук посоката е надолу, Няма значение какво е P/E то сега. Продажбите намаляват, печалбата намалява, съответно и мултипликаторите ще се влошат.

Лично мнение.

Коментар

• Първоначално изпратено от XY Разгледай мнение
              Наистина разочароваха малко с последните отчети... Все пак годината приключи с печалба и П/Е около 7. Да видим през тази как ще я подкараме...
              Тук посоката е надолу, Няма значение какво е P/E то сега. Продажбите намаляват, печалбата намалява, съответно и мултипликаторите ще се влошат.

Лично мнение.
              Veni, Vidi, Vici

Коментар

• Наистина разочароваха малко с последните отчети... Все пак годината приключи с печалба и П/Е около 7. Да видим през тази как ще я подкараме...
                Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

Ами така ще, след като другото има 6 пъти по-голяма ЕБИТДА, по-малко дългове и повече кеш
                  Аз излязох последните няколко месеца, нещо не ми харесват тези спадове...изглежда са загубили големи клиенти. Реално годишния отчет показва спад на оборота към 10%, спад на EPS над 20% и загуба за четвъртото тримесечие на 2013 ...

Толкова слабо тримесечие, от гледна точка на оборот не са имали от Q3 2010, но дори и тогава рентабилността е била в пъти по-добра. Дано не се стигне до уволнение на персонал с цел намаляне на оперативни разходи и т.н.

Може би ще е по-добре тук да се влиза на 4-5 лева и едва, когато видим стабилизиране на показателите...нови поръчки и ъ.н.

Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на акции.

Коментар

Имам предвид последното тримесечие и само ЕБИТДА, а не ЕВ/ЕБИТДА, ако разлика в капитализацията 4 пъти те шокира, просто не знам как ще приемеш евентуална такава от над 10 пъти, за мен има реална вероятност от нещо подобно тази година
                    ама ти може да си имаш каквото си искаш предвид, тримесечия извадени от левия крачол по избор. Гледа се какво се случва в края на годината. Че някой си имал ебитда, (без да е сравнена спрямо ev) - ми нека да има, щом е балон, би трябвало да има, то бивало и това да няма

Коментар

• Имам предвид последното тримесечие и само ЕБИТДА, а не ЕВ/ЕБИТДА, ако разлика в капитализацията 4 пъти те шокира, просто не знам как ще приемеш евентуална такава от над 10 пъти, за мен има реална вероятност от нещо подобно тази година

Коментар

Ами така ще, след като другото има 6 пъти по-голяма ЕБИТДА, по-малко дългове и повече кеш
                        я сметни пак и ev/ebitda, и да не се учим сега какво да смятаме и гледаме
                        в момента ev/ebitda e еднаква
                        Last edited by mecka_stryvnica; 24.01.2014, 13:01.

Коментар

• Ами така ще, след като другото има 6 пъти по-голяма ЕБИТДА, по-малко дългове и повече кеш

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                            Имам и Унипак и ГАГБТ, за през 2014 повече чакам от Гагрина.Нека се конкурират за добруването на акционерите си
                            нека нека, едното с цена на акциите за няма и 18 милиона все още (при активи за 30 мил), а другото гони 70 (при активи 60)

Коментар

• Имам и Унипак и ГАГБТ, за през 2014 повече чакам от Гагрина.Нека се конкурират за добруването на акционерите си

Коментар

• Първоначално изпратено от Деси Разгледай мнение
                                Приключвам тази безсмислица.

ЦИТАТ: "борсата е "оценила" (в момента) компанията само на 18 млн, докато псевдо-избушеняк като гагарин е балонизиран на близо 70 млн ... познай кое е по-адекватно като инвестиция, като в гагарин не могат даже и едно велпапе да произведат, цирк буш"

Поради горенаписаното можеби съм объркала темите.

Успех !!! :-)
                                Ами просто се крепиш на някаква соц-инерция, цитираш ни някакви соц-имена от времето на Петко царев, въпреки че жена му беше разбирателка, и т.н. ноооо силно пропускаш факта на сегашната действителност, комунистическите изпълнения и имена в балоняка може и да имат все още някакво значение, доколкото знаем и кой му е собственика, но в унипак мистър чаков гонка и беси и ако само бегло знаеш за какво става дума, през последните 5 години, може да ти се прииска да се саморедактираш.... докато в гага се очертава да заформи и текучество, ако не се вземат спешни мерки срещу издевателствата на работните заплати. Ден до пладне, а и ако знаеш само как се намира читав работник сега - ама затова за казали ум царува, ум патки пасе (не се отнася за тебе а за великия шуробаджанашки мениджмънт на прехваления балоняк)

Коментар

Working...
                                X