If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Явно не правите разлика между изплатени суми (реално) за щети и нормативно определени резерви. Първите намаляват осезаемо през тримесечието а вторите нарастват драстично заради промени в една наредба през ноември.2010 год. Само, че броят катастрофи и щети няма да нарастнат драстично само защото КФН са решили така.
Явно не правите разлика между изплатени суми (реално) за щети и нормативно определени резерви. Първите намаляват осезаемо през тримесечието а вторите нарастват драстично заради промени в една наредба през ноември.2010 год. Само, че броят катастрофи и щети няма да нарастнат драстично само защото КФН са решили така.
МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
оптимизма е двигател на прогреса, а песимизма понякога е ръчната спирачка нужна при спиране на баир...
мисля, че е време да освободим ръчната и да потегляме...
успех на всички
не е препоръка!
То като си спрял на баир по-добре да не пипаш ръчната ако не си сигурен че ще запалиш. Че те пътищата на баири често имат лошото качество да вкарват колите в дерета
Собствен капитал 11,5 милиона. Пазарна капитализация 15,8. Като от основната си дейност - като застраховател продължава да губи - така че премия да се дава за това е леко неуместно - поне на нула да беше.
А като се има в предвид че пасивите най-вероятно са си му реални, а оценката на активите е почти сигруно оптимистична - особено на вземанията и корпоративните облигации, то всеки може да си направи очаквания какво да очаква.
аз очаквам пазарна капитализация над 60 милиона в обозримо бъдеще (2-3 години)
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Собствен капитал 11,5 милиона. Пазарна капитализация 15,8. Като от основната си дейност - като застраховател продължава да губи - така че премия да се дава за това е леко неуместно - поне на нула да беше.
А като се има в предвид че пасивите най-вероятно са си му реални, а оценката на активите е почти сигруно оптимистична - особено на вземанията и корпоративните облигации, то всеки може да си направи очаквания какво да очаква.
Инси, бъркаш нещо домати с картофи. Посочи ми един застраховател, на който 60% от активите му да са вземания (основно от записани, но неплатени полици).
Бул Инс
Теб лично какво те притесняват тези вземания? Обикновено полиците на изплащане са по-скъпи от тези кеш, така че вземанията си носят и доходност. Ако вземанията са им косура, здраве да е!
МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Пич, на банките 80% от активите са им вложени във вземания ама не си разплитат чорапите от яд :-)
И имотите също са активи?
Инси, бъркаш нещо домати с картофи. Посочи ми един застраховател, на който 60% от активите му да са вземания (основно от записани, но неплатени полици).
И мълчи като скумрия на керемида как с лекота са изплатили почти всичкият си заем (5,1 млн.лв) и в момента имат само 0,3 млн. кредит от мажо. И при това активите и резервите отново нарастват
Коментар