IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Евроинс (5IC / EURINS)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от INSIDER-A Разгледай мнение
    Вече ми е ясно, че нищо не ти е ясно!
    Отдавна ми е ясно, че нищо не ти ясно или се правиш на улав.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Идва не идва, на загуба са. И до колкото се сещам май скоро не са били на печалба от застраховане.
      Вече ми е ясно, че нищо не ти е ясно!
      МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

Я пак погледни какво съм написал и ако разбираш от отчети ще видиш от къде идва "загубата"
        Идва не идва, на загуба са. И до колкото се сещам май скоро не са били на печалба от застраховане.

Коментар

Само че са на загуба от застраховане
          Я пак погледни какво съм написал и ако разбираш от отчети ще видиш от къде идва "загубата"
          МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

Явно не правите разлика между изплатени суми (реално) за щети и нормативно определени резерви. Първите намаляват осезаемо през тримесечието а вторите нарастват драстично заради промени в една наредба през ноември.2010 год. Само, че броят катастрофи и щети няма да нарастнат драстично само защото КФН са решили така.
            Само че са на загуба от застраховане

Коментар

• Явно не правите разлика между изплатени суми (реално) за щети и нормативно определени резерви. Първите намаляват осезаемо през тримесечието а вторите нарастват драстично заради промени в една наредба през ноември.2010 год. Само, че броят катастрофи и щети няма да нарастнат драстично само защото КФН са решили така.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                оптимизма е двигател на прогреса, а песимизма понякога е ръчната спирачка нужна при спиране на баир...

мисля, че е време да освободим ръчната и да потегляме...

успех на всички
                не е препоръка!
                То като си спрял на баир по-добре да не пипаш ръчната ако не си сигурен че ще запалиш. Че те пътищата на баири често имат лошото качество да вкарват колите в дерета

Коментар

Ти си голям оптимист. Вероятността това да се случи клони към нула.
                  оптимизма е двигател на прогреса, а песимизма понякога е ръчната спирачка нужна при спиране на баир...

мисля, че е време да освободим ръчната и да потегляме...

успех на всички
                  не е препоръка!
                  това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                    аз очаквам пазарна капитализация над 60 милиона в обозримо бъдеще (2-3 години)
                    Ти си голям оптимист. Вероятността това да се случи клони към нула.

Коментар

Собствен капитал 11,5 милиона. Пазарна капитализация 15,8. Като от основната си дейност - като застраховател продължава да губи - така че премия да се дава за това е леко неуместно - поне на нула да беше.

А като се има в предвид че пасивите най-вероятно са си му реални, а оценката на активите е почти сигруно оптимистична - особено на вземанията и корпоративните облигации, то всеки може да си направи очаквания какво да очаква.
                      аз очаквам пазарна капитализация над 60 милиона в обозримо бъдеще (2-3 години)
                      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Собствен капитал 11,5 милиона. Пазарна капитализация 15,8. Като от основната си дейност - като застраховател продължава да губи - така че премия да се дава за това е леко неуместно - поне на нула да беше.

А като се има в предвид че пасивите най-вероятно са си му реални, а оценката на активите е почти сигруно оптимистична - особено на вземанията и корпоративните облигации, то всеки може да си направи очаквания какво да очаква.

Коментар

• Първоначално изпратено от ОК Разгледай мнение
                          Инси, бъркаш нещо домати с картофи. Посочи ми един застраховател, на който 60% от активите му да са вземания (основно от записани, но неплатени полици).
                          Бул Инс

Теб лично какво те притесняват тези вземания? Обикновено полиците на изплащане са по-скъпи от тези кеш, така че вземанията си носят и доходност. Ако вземанията са им косура, здраве да е!

Коментар

Оги, старата песен на нов глас

Пич, на банките 80% от активите са им вложени във вземания ама не си разплитат чорапите от яд :-)

И имотите също са активи?
                            Инси, бъркаш нещо домати с картофи. Посочи ми един застраховател, на който 60% от активите му да са вземания (основно от записани, но неплатени полици).

Коментар

• И мълчи като скумрия на керемида как с лекота са изплатили почти всичкият си заем (5,1 млн.лв) и в момента имат само 0,3 млн. кредит от мажо. И при това активите и резервите отново нарастват

Коментар

• OK, кефиш - предсказуем и верен на себе си.......
                                Не-заслужил инвеститор

Коментар

Working...
                                X