Първоначално изпратено от bertram
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Евроинс (5IC / EURINS)
Collapse
X
-
Елементарно. При ниско P/BV винаги има само два основни въпроса чиито отговори ми казват дали си заслужава да влизам.
Първия е - какви са активите и до колко реално са оценени.
Втория и по-важния е - каква е вероятността от фалит и каква е вероятността да се случат някакви външни събията която да вигат тази вероятност.
Ако смятам че активите са относително реално оценени - нормата на амортизация е нормална, липсват някакви големи вземания които си нямам идея как са оценявани, липсват финансови инструменти оценявани по справедлива стойност - то първия отговор е ясен.
По втория е малко по-специфично и не ми се иска да навлизам в детайли, но всеки който се интересува може да намери достатъчно литература за това как се определя риска от фалит на компания.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеp/bv 0.5 вдигам малко коефициента заради парите които влязоха напоследък в холдингатова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеинтересно ми е на колко би купил ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеинтересно ми е на колко би купил ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАз поне никаква неприязан няма. Но не ми харесва когато нещо се държи на изкуствено високи цени. На p/BV 0.4 дори бих си купил малко за спекула. Но моментната цена поне на мен просто не ми харесва. Аз лично не смятам че евроинс е по-ниско рисков от банките. И за това не виждам обективна причина да се търгува на по-добри коефициенти от банките. Всъщност аз лично бих си купил само на приличен дисконт спрямо оценките на банките.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от ПешоКенин Разгледай мнениеНяма как да вдигнат стабилно и дългосрочно капитализацията на Еврохолд без да се покачи цената на основният им актив - ЗАД Евроинс! Въпрос на време е на Христов и Бошов да им светне лампата
Коментар
Коментар