IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Евроинс (5IC / EURINS)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• http://www.investor.bg/?cat=5&id=74085

Коментар

• Айде стига, ходете да си почивате. Няма да оправите дружеството. Това да не са ви публични компании на нашата борса. Това са частни. Вие търгувате остатъчния дял само. Надявам сте запознати с игрите с нулев резултат. Тук той е и отрицателен. В понеделник покера продължава.

И като сте толкова фенове, що не изкупите правата. Айде бързайте, че разбирачите ще изграбят "евтините" пакети и ще ви "разводнят" участието.

Не е препоръка.

Коментар

• Звездичке, поне името знайваш ли на дружеството с
        бизнес май изпревари нещата и фалира пръв от целия холдинг
        ?

Коментар

• Не виждам причина да реагирате толкова остро.

Благодаря Prodigal за детайлите по премийните приходи.

Дано не растат със същата скорост и щетите.

Желая успех на всички инвестирали тук както и на тези, които възнамеряват да го правят.

Коментар

• Don Emilio недей да се нервиш човек, след поредната глупост така се смях, както от доста време не съм! Подобни мнения дори не заслужават да бъдат коментирани, камо ли пък да им се обяснява, че от каското застрахователя прави повече пари от ГО или че при ръст на застрахователния пазар в БГ с 23%, ЕВроинс си увеличава премиите с 44%!
            Да влизаме в подробности пък въобще не си струва!

Ще дойде Видовден, но тогава тези малоумници няма да са тук, та да ги питаме тогава!

Коментар

• Ох 6a6, ти да не си големия брат на звездата, не ти се разбира много, но да ти кажа за гражданската и каското, че там те разбрах, макар и трудно.

Последните години не се натискат много за гражданска, по разбираеми причини, но каското кърти мивки!

Та положението е такова:

Гражданска: 2005 - 19мил. 2006 – 21.9 мил. 2007 – 22.7ми ръст 19%

Каско: 2005 - 13 мил. 2006 – 20.3 мил. 2007 – 29.7 мил. ръст 128%

Та така…

Коментар

• Първоначално изпратено от ross_6a6
                Живото застаховане?
                Възможно е да са откраднали някое парченце животозастраховане от Алианц и ДЗИ, но в дългосрочен план това е един много труден бизнес. Не мога да прогнозирам как ще се развива, но мисля, че определено не е от силните страни на Евроинс.
                Евроинс няма животозастраховане!
                Имаха някакъв опит за здравно - св.Николай Чудототворец се казваше.Пиша го защото никой не го е чувал.Ама този им бизнес май изпревари нещата и фалира пръв от целия холдинг.Сега наред е скандинавия моторс и после почват и другите Евроинс с всичките си недъзи може и последни да устискат

Не че им го пожелавам, но с тяхното управление + кризата мисля, че няма друг изход.

Коментар

• Абе тука се навъдиха разни малоумни-коментаторчета, като ДЕ НИРО, МА-МИРО,АЮ-БАЮ и т.н., та искам тия артисти да ги попитам :

А бре аланколоувциии, според Вас "умници"при 40 млн. заделени резерви на ЕВРОИНС и около 100 млн.лева премиен приход за тази година/вероятно/, тази компания е оценена за 25 млн.лева.....................от "ВЕЛИКАТА ни борса", та питам Ви като грачите тука от 3 дена я кажете скъпа ли е или евтина ?????

Коментар

• Мненията на Де Ниро ми изглеждат много разумни. Колко от имащите акции и пишещите тук имат автокаско в Евроинс? А защо нямате?

Всички се надяват на задължителната гражданска. Но ако погледнем ръста на колите за последните 3 години 90-100% и ръста на приходите ще видите, че приходите изостават. Което означава, че определено губи дял поне в тази сладка задължителна застраховка.

Какво остава? Каско? Де Ниро е обяснил защо няма да върви каското.

Живото застаховане?
                    Възможно е да са откраднали някое парченце животозастраховане от Алианц и ДЗИ, но в дългосрочен план това е един много труден бизнес. Не мога да прогнозирам как ще се развива, но мисля, че определено не е от силните страни на Евроинс.

Намам никакво наблюдение върху другите им застрахователни дейности, затова и няма да коментирам.

Но въпроса за цената е много актуален сега. Колко е цената на тази компания?

Даже и да имате някаква информация за дейността и в Булгария, какво знаете за бизнеса им извън България? И от къде намирате информация за него?

Това му е хубавото (или лошото) на холдинга. Докато консолидираш всичко ... Пък и кой може да го прави

Така, че не изяждайте човека с дрехите, а само се замислете. В края на краищата парите са си ваши както и нервите.

Нямам акции нито застаховка, но съм работил доста в сферата.

Коментар

• [quote="Novaka_Bull"]
                      Първоначално изпратено от Zvan76
                      De Niro може и да е прав за 10-те негови факта)))
                      Ама не казваш колко стува Евроинс, 27 млн или повече?
                      Просто е г-н De Niro, преди компанията струваше 200 млн. и тогава, тези 10 факта са били факти най-вероятно, та аз имам един 1 въпрос?

КОЛКО СТРУВА ЕВРОИНС, след като тези 10 факта са били факти и при 200 млн и при 30 млн капитализация))))))

Бихте ли ми отгожорили г-н СПЕЦИАЛИСТ DE NIRO?

Поздрави))

P.S Нямам акции, но мисля да придобия в зависимост от отговора на г-н DE NIRO.
                      справедливата стойност на ЕВРОИНС е 1,5 Х премийния приход = 120 мил. капитализация или 10 кинта за акция [/quote

+1111111

Коментар

• Първоначално изпратено от Zvan76
                        De Niro може и да е прав за 10-те негови факта)))
                        Просто е г-н De Niro, преди компанията струваше 200 млн. и тогава, тези 10 факта са били факти най-вероятно, та аз имам един 1 въпрос?

КОЛКО СТРУВА ЕВРОИНС, след като тези 10 факта са били факти и при 200 млн и при 30 млн капитализация))))))

Поздрави))

справедливата стойност на ЕВРОИНС е 1,5 Х премийния приход = 120 мил. капитализация или 10 кинта за акция

Коментар

• De Niro може и да е прав за 10-те негови факта)))

Поздрави))

Коментар

• Проди , остави го този смешник. След МУНЧО, това е най-простото парче във форума.

Има селяци дето като си направят едно автокаско и си мислят , че от измислени щети могат цяла година да не работят

Но по трудния начин разбират , че тука тези неща не стават
                            fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от De Niro
                              Първоначално изпратено от prodigal
                              Първоначално изпратено от De Niro
                              Звездата, ти си “тотална щета” що касае темата, да не съм ти учител, просто ти дадох пример че нищо не вдяваш и това което пишеш не е вярно. Най-малкото нямаш елементарно възпитание и не виждам причина да те просвещавам.

Намери си друга тема да си изливаш негативните емоции, в това поне те бива, все нещо ти е криво или някой виновен.

Тъжно!
                              Ти да си ми учител по застраховане е все едно аз да уча Бъфет как се правят пари.
                              А тъжното в цялата работа е че всеки селянин изгубил си парите по някоя позиция се опитва да я изкара велика, без значение колко 1 милион факта показват обратното...
                              Айде със здраве, живей си в измисления свят и чакай по-добри дни...
                              Ми мерси, нямаше нужда да се напъваш да ме мислиш мене в частност и бедните инвеститори по позицията като цяло Все пак ще си запиша фундаменталните ти размишления за застрахователите, сервизите, фактурите и тяхното отражение върху пазарния дял.

Хайде и ти със здраве

Елементарко, 2005г. беше 70лв. гражданската сега е 150лв.Колите бяха 2млн. в бг, сега са 4млн. примерно.И още цифра примери има...Ама какво ли ти обяснявам, ти си разбирач.....Ае успех в живота...
                              Последните 10 години всяка една са увеличавали пазарният си дял! 2005 е бил 4.39% сега е 5.5%.

Стига ти толкова, че си досадна муха и няма смисъл с теб да се говори.

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal
                                Първоначално изпратено от De Niro
                                Звездата, ти си “тотална щета” що касае темата, да не съм ти учител, просто ти дадох пример че нищо не вдяваш и това което пишеш не е вярно. Най-малкото нямаш елементарно възпитание и не виждам причина да те просвещавам.

Намери си друга тема да си изливаш негативните емоции, в това поне те бива, все нещо ти е криво или някой виновен.

Тъжно!
                                Ти да си ми учител по застраховане е все едно аз да уча Бъфет как се правят пари.
                                А тъжното в цялата работа е че всеки селянин изгубил си парите по някоя позиция се опитва да я изкара велика, без значение колко 1 милион факта показват обратното...
                                Айде със здраве, живей си в измисления свят и чакай по-добри дни...
                                Ми мерси, нямаше нужда да се напъваш да ме мислиш мене в частност и бедните инвеститори по позицията като цяло Все пак ще си запиша фундаменталните ти размишления за застрахователите, сервизите, фактурите и тяхното отражение върху пазарния дял.

Хайде и ти със здраве

Елементарко, 2005г. беше 70лв. гражданската сега е 150лв.Колите бяха 2млн. в бг, сега са 4млн. примерно.И още цифра примери има...Ама какво ли ти обяснявам, ти си разбирач.....Ае успех в живота...

Коментар

X