IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Евроинс (5IC / EURINS)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от De Niro
    продигал, не знам колко пари си се набутал, ама нищо добро не те очаква тук.И да се насе*** да защитаваш тази компаниика, пак си остава мизерна. Не плащат нищо по никакви щети, пълен смях са.Примери мога да дам 100.Работят само с един сервиз, който е адски бавен. За пример Булстрад работят с над 100 сервиза.И всички компании признават фактури, само Евроинс - не.В евроинс не е застрахована може би нито една кола над 100хил.лв и най-много 10-тина м/у 50 и 100хил.лв.ПОЗНАЙ ЗАЩО.... Щото като иде някой баровец с Ес-класа за 300 000+ лв. и му кажат експертна оценка тряа да им запали целия мизерен офис.
    Беше им добре като печелеха от борсата, ама сега загубите са мощни, колкото и да ги прикриват, така че фалита се виждаааа....

Не е препоръка мнението ми за нищо.Просто факти.
    Звездата, гледай си политиката и не се занимавай с неща от които не разбираш

Коментар

• продигал, не знам колко пари си се набутал, ама нищо добро не те очаква тук.И да се насе*** да защитаваш тази компаниика, пак си остава мизерна. Не плащат нищо по никакви щети, пълен смях са.Примери мога да дам 100.Работят само с един сервиз, който е адски бавен. За пример Булстрад работят с над 100 сервиза.И всички компании признават фактури, само Евроинс - не.В евроинс не е застрахована може би нито една кола над 100хил.лв и най-много 10-тина м/у 50 и 100хил.лв.ПОЗНАЙ ЗАЩО.... Щото като иде някой баровец с Ес-класа за 300 000+ лв. и му кажат експертна оценка тряа да им запали целия мизерен офис.
      Беше им добре като печелеха от борсата, ама сега загубите са мощни, колкото и да ги прикриват, така че фалита се виждаааа....

Не е препоръка мнението ми за нищо.Просто факти.

Коментар

• Компания от Люксембург придоби пакет в Евроинс Иншурънс Груп ЕАД
        5IC; 4EH

Комисията за защита на конкуренцията разреши концентрация на стопанска дейност, с която Базилдон Холдинг С.а.р.л. Люксембург ще придобие съвместен контрол над Евроинс Иншурънс Груп ЕАД, гр. Етрополе, заедно с досегашния собственик Еврохолд България АД.

Сделката ще се осъществи, като Базилдон Холдинг закупи миноритарен пакет акции. До момента придобиващото дружество не упражнява контрол върху други предприятия в България.

Целта на сделката е разширяване дейността на Базилдон Холдинг на Балканите.

Проучването показва, че на пазара на имущественото застраховане и здравното осигуряване, косвено засегнатите дружества ЗД Евроинс АД и Евроинс – здравно осигуряване АД имат малък пазарен дял.

В резултат на придобиването няма да се установи или засили господстващото положение на застрахователния пазар, като при доброволното здравно осигуряване не се очаква да настъпят никакви изменения.

КЗК счита, че предстоящата концентрацията не би могла да попречи на ефективната конкуренция на съответните пазари.

В днешната сесия книжата на ЗД Евро инс АД губят 6.67% до 2.80 лв. средно за лот, при прехвърлени 250 акции. В сдъщото време книжата на Еврохолд България АД поскъпват с 1.24% до 1.63 лв. средно за лот, след сделки за 628 акции.

* Не е препоръка за вземането на инвестиционно решение!

Коментар

• Е вие съвсем на майтап го обърнахте. Още малко на база огледалото и драскотината ще направите актюерски анализ.

Специално при каско квотата щетимост е съпоставима с тази на основните им конкуренти. Тоест всички плащат приблизително еднакво.

Подобни истории всеки от нас може да разкаже за всички 20 застрахователя. Предимно отрицателни и по-рядко положителни. Аз лично очаквам, че застрахователите ще се опитат да подобрят квотата на щетите в следващите няколко тримесечия, по разбираеми причини. Поне такава тенденция се наблюдава при данните от октомври.

Що касае как се променя пазарния дял и каква част от печалбата е идвала от инвестиционна дейност през годините в проспекта го има подробно описано и нарисувано.

http://download.bse-sofia.bg/prospek...ns_Reg_Doc.pdf

То увеличението вече мина:

http://www.investor.bg/?cat=5&id=73809

Интересно е да се види ще има ли интерес към останалите права.

Коментар

• Първоначално изпратено от polki
            Първоначално изпратено от Borsalino
            Тук сключих каско, тъй като имах акции, иначе нямах никакви оплаквания от ДЗИ.

При първата щета Евроинс отсъдиха директно експертна оценка, а не писмо или фактура. Оценката ми покри едва 60% от щетата, добре, че беше драскотина само.

Разбира се, такава политика може и да е добра за EURINS, но моя "пазарен дял" ще го загубят.

вземете се разберете , че не знам кой лъже

един друг колега от форума , разправя , че всички тарикати тук са застраховани , защото всичко плащат без да правят проблеми и компанията за това била на загуба

малко по сериозно ..................... де
            Polki, плащат за коли до 3 години, за тях имат и собствен сервиз. Моята е на повечко и се оказа, че само експертна оценка важи, независимо, че ми бяха казали, че признават и фактури. Абсолютно сериозен съм и не лъжа.
            А след като 2007 по едно време голяма част от печалбата беше от борсови инвестиции /по памет 40%/, смятай 2008 откъде е загубата.

Коментар

един друг колега от форума , разправя , че всички тарикати тук са застраховани , защото всичко плащат без да правят проблеми и компанията за това била на загуба

аз да кажа в цифри какво ми платиха за счупено огледало:
              на огледа ми писаха корпус на огледало + боядисване и ново стъкло на огледалото
              за тия неща ми платиха 70 лв
              и аз си купих ново стъкло нагреваемо за 35 лв и лепих пласмасите с епоксидна смола
              иначе незнам как щях да се вместя в 70-те лв с нов корпус и боядисването му.

имам и акции, ама нито от тях, нито от щетата съм на профит
              “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

Първоначално изпратено от Borsalino

При първата щета Евроинс отсъдиха директно експертна оценка, а не писмо или фактура. Оценката ми покри едва 60% от щетата, добре, че беше драскотина само.

Разбира се, такава политика може и да е добра за EURINS, но моя "пазарен дял" ще го загубят.

tozi deto ti go e kazal ,

ne te e izlagal

Коментар

• Първоначално изпратено от Borsalino

fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от Borsalino

bah tui 60% kasko

Коментар

• Тук сключих каско, тъй като имах акции, иначе нямах никакви оплаквания от ДЗИ.

Коментар

• 28 милиона за над 5% от общо застрахователния бизнес в България е смешно малко, но това не е единствената смешка на нашия пазар така че... Той (“пазара”) и с 100% да скочи пак ще е в топ 10 на най-поевтинелите индекси в света!
                        Всеки който следи дружеството или поне е прочел проспекта има идея за какво иде реч и колко може да струва това дружество при малко по-нормални условия.

Коментар

• Първоначално изпратено от Novaka_Bull
                          Първоначално изпратено от prodigal
                          Първоначално изпратено от Han Krum
                          Първоначално изпратено от Хосе
                          Класическо разводняване на капитал и естественно КФН позволи това увеличение ......еееехххх колко са нещастни
                          Разводняване?
                          И то КЛАСИЧЕСКО
                          Класическо разводняване е когато емисионната е под пазарната!

В случая пазара оценява 10 мил. акции на 28 мил. лева а нови 2.5мил акции ще вкарат 10 мил кеш. За какво разводняване говорите?! Де факто стойността на старите акциите се вдига

Сега, ако някой си смята, че акцията струва поне 10лева е друга работа!

И кой очакваш да купи на 4 лв като на пазара се продават на 2,80 лв, освен самите разводнители
                          Много добре знаеш че 4 лева е супер цена за акция тука, та кой ще купи ще видим, но ако няма желаещи очаквам от ЕИГ да запишат всичко. От друга стана никой не ти пречи да си вземеш от пазара в момента на по-ниска цена бройките които ще ти позволят да не ти се разводнява капитала и си на супер далавера. Ти записваш новите на 2.8 а ортака ти ЕИГ на 4лева неговите и после делите по равно. Какво не му харесваш?!

А капитала така или иначе трябваше да се увеличи.
                          ами опитай се дси набавиш 500 000 акции на 4 кинта и ще видиш дали ще запишат на 4 кинта

освен това е идеален момент мажоритаря да си увеличи дела в компанията на безценица (в случай че не се запишат всички права )
                          +111111

a KRUMA pak bavno stoplia......

Коментар

• .

Абе останаха ли хора по таз позиция.
                            Или сме само аз и мажоритаря
                            То ако не си някав мазохист надали ще се напичаш на БСЕ
                            Някой друг записа ли увеличението. Аз не. Май ме е яд че и стинка няма да взема за право пуууууу..... А к'ва блъсканица беше на миналото увеличение. Като по Тошково време хахахаха .... май нема да се върне това време скоро или въобще

Успех на другият търговeц
                            Нее е препоръка за покупко продажба на "ценни" книги
                            Не е препоръка за покупко-продажба на акции

Коментар

• Очаквано !!!

Увеличението на ЗД Евроинс е успешно преди крайния срок
                              06.01.2009 13:06 (5IC / EURINS)

Евроинс Иншурънс Груп ЕАД е записало 1 753 542 броя акции от увеличението на капитала на ЗД Евроинс, или 70,14% от предложените акции, съобщи Евроинс чрез Бюлетин Investor.bg.

Така преди крайния срок за записване на новата емисия, който е 23 януари, увеличението на капитала се счита за успешно, тъй като са записани повече от необходимия минимум от 50%, посочен в проспекта.

Евроинс Иншурънс Груп, което е собственост на Еврохолд България и консолидира застрахователния бизнес на групата, е внесло 7 014 168 лева по набирателната сметка на Евроинс.

Евроинс предложи за записване 2 499 998 броя акции с емисионна цена 4 лева, като за целта ще бъдат издадени 9 999 992 броя права. Търговията с правата приключи на 23 декември.

За деветмесечието на миналата година Евроинс реализира загуба на стойност 2,26 милиона лева вследствие на комбинираното въздействие на фактори, повлияли негативно както върху техническия резултат, така и върху резултата от инвестиционна дейност.

До момента 40 акции сменят притежателя си при цена 2,802 лева за брой, или без промяна спрямо вчера.

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal
                                Първоначално изпратено от Хосе
                                Класическо разводняване на капитал и естественно КФН позволи това увеличение ......еееехххх колко са нещастни
                                Разводняване?
                                И то КЛАСИЧЕСКО
                                Класическо разводняване е когато емисионната е под пазарната!

В случая пазара оценява 10 мил. акции на 28 мил. лева а нови 2.5мил акции ще вкарат 10 мил кеш. За какво разводняване говорите?! Де факто стойността на старите акциите се вдига

Сега, ако някой си смята, че акцията струва поне 10лева е друга работа!

И кой очакваш да купи на 4 лв като на пазара се продават на 2,80 лв, освен самите разводнители
                                Много добре знаеш че 4 лева е супер цена за акция тука, та кой ще купи ще видим, но ако няма желаещи очаквам от ЕИГ да запишат всичко. От друга стана никой не ти пречи да си вземеш от пазара в момента на по-ниска цена бройките които ще ти позволят да не ти се разводнява капитала и си на супер далавера. Ти записваш новите на 2.8 а ортака ти ЕИГ на 4лева неговите и после делите по равно. Какво не му харесваш?!

А капитала така или иначе трябваше да се увеличи.
                                ами опитай се дси набавиш 500 000 акции на 4 кинта и ще видиш дали ще запишат на 4 кинта

освен това е идеален момент мажоритаря да си увеличи дела в компанията на безценица (в случай че не се запишат всички права )

Коментар

Working...
                                X