IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Евроинс (5IC / EURINS)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Сравнение на Брутните премии на Евроинс Месец

Сравнение на Брутните премии на Евроинс месец по месец без натрупване.
    МЕСЕЦ ПО МЕСЕЦ 2009 С 2008
    Видове застраховки 1 2 3 4 5 TOTAL(1-5 2009 with 1-5 2008)
    1. ЗАСТРАХОВКА "ЗЛОПОЛУКА" -26,82% 15,40% 7,78% 13,44% -16,85% -4,54%
    В т.ч. ПО ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ЗАСТРАХОВКА "ЗЛОПОЛУКА" НА ПЪТНИЦИТЕ В СРЕДСТВАТА ЗА ОБЩАСТВЕН ТРАНСПОРТ -61,57% -44,94% 95,42% -4,66% -30,22% -28,46%
    2. ЗАСТРАХОВКА "ЗАБОЛЯВАНЕ"
    3. ЗАСТРАХОВКА НА СУХОПЪТНИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА, БЕЗ РЕЛСОВИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА 1,03% 0,02% 8,41% -7,35% -33,43% -7,63%
    4. ЗАСТРАХОВКА НА РЕЛСОВИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА
    5. ЗАСТРАХОВКА НА ЛЕТАТЕЛНИ АПАРАТИ
    6. ЗАСТРАХОВКА НА ПЛАВАТЕЛНИ СЪДОВЕ -100,00% 1014,88% -77,61% 70441,24% -5,24% 7,72%
    7. ЗАСТРАХОВКА НА ТОВАРИ ПО ВРЕМЕ НА ПРЕВОЗ 57,90% -17,38% -56,66% -624,70% -57,58% -9,22%
    8. ЗАСТРАХОВКА "ПОЖАР" И "ПРИРОДНИ БЕДСТВИЯ" 6,36% -2,95% 11,62% 93,92% 46,16% 35,16%
    9. ЗАСТРАХОВКА НА "ЩЕТИ НА ИМУЩЕСТВО" -32,05% -53,23% 467,20% 80,57% -48,13% -1,16%
    10. ЗАСТРАХОВКА ГО, СВЪРЗАНА С ПРИТЕЖАВАНЕТО И ИЗПОЛЗВАНЕТО НА МПС -4,35% 9,95% -21,40% 46,54% 50,08% 6,69%
    В т.ч. ПО ГО НА АВТОМОБИЛИСТИТЕ -4,70% 10,88% -21,56% 46,12% 48,23% 6,43%
    В т.ч. ПО ЗАСТРАХОВКА "ЗЕЛЕНА КАРТА" 100,00% -109,09% -99,15% 230,22% -84,17%
    В т.ч. ПО ГРАНИЧНА ЗАСТРАХОВКА "ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ" -83,44% -2851,25% 85,81% -360,73% 110,21%
    В т.ч. ПО ЗАСТРАХОВКА "ГО НА ПРЕВОЗВАЧА"
    11. ЗАСТРАХОВКА ГО, СВЪРЗАНА С ПРИТЕЖАВАНЕТО И ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ЛЕТАТЕЛНИ АПАРАТИ
    12. ЗАСТРАХОВКА ГО, СВЪРЗАНА С ПРИТЕЖАВАНЕТО И ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ПЛАВАТЕЛНИ СЪДОВЕ
    13. ЗАСТРАХОВКА "ОБЩА ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ" 15,03% 34,09% 31,84% 99,24% 8,66% 28,02%
    14. ЗАСТРАХОВКА НА КРЕДИТИ 151,11% -277,44% -99,50% -110,42% 93,74% -81,20%
    15. ЗАСТРАХОВКА НА ГАРАНЦИИ -79,86% -6,53% -69,07% 689,39% -54,35% -30,10%
    16. ЗАСТРАХОВКА НА РАЗНИ ФИНАНСОВИ ЗАГУБИ 655,17% -158,42% -89,08% -36,75% -38,20% -43,98%
    17. ЗАСТРАХОВКА НА ПРАВНИ РАЗНОСКИ
    18. ПОМОЩ ПРИ ПЪТУВАНЕ -12,46% -24,60% -4,13% 97,35% -48,01% -11,76%
    ОБЩО: -3,18% 5,47% -8,68% 23,41% -8,09% 0,31%

ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 2 МЕСЕЦА АПРИЛ И МАЙ ПО ГО ПРЕМИИТЕ СА УВЕЛИЧЕНИ С 46% И 48 % ВЪПРЕКИ УВЕЛИЧЕНИТЕ ЦЕНИ ! ИНТЕРЕСНО
    НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКО ПРОДАЖБА НА АКЦИИ

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93
      Мече, както обикновено на няколко бири и слънчасал ще споделя мнение
      Гражданската е ок продукт в последните два месеца. В Европа тя е печеливша, а не каското! И в България така ще стане, ако трябва и съдебната система ще се нагоди към реалностите
      При Евроинс разчитам на новите сервизи да свалят квотата щетимост. Не съм сигурен до колко ръста при „пожар и природни бедствия” в последния месец не е вътрешно генериран, но ако и на половина толкова правят месечно и там ще има неочакван хляб.
      Щом застраховаха БНТ поне филми ще гледаме
      http://www.investor.bg/?cat=5&id=84329

Продигал , един колега от форума ми даде съвет да ме няма няколко месеца и тогава да видя какво съм пропуснал ... Много хубав съвет та реших и да го спазвам и по малко да гледам какво става на БФБ. По принцип имах намерение в обозримо бъдеще да се върна в Евроинс и да увелича експозицията в БСТР , но това решение на ръководството тук ми служи за червена лампичка и ще почакам ..... защото цената на ГО около 300 лв. в момент на криза е нереалистично висока спрямо възможностите на масовия потребител и ще анализирам поведението на другите големи в този бранш....
      Какво ше кажеш за търговията с акциите на застрахователите - БСТР от няколко месеца е около 40 лв. , Евроинс е около 1.5 лв. ДЗИ е за отписване... никакво реагиране.И двата застрахователя увеличиха капитала с много над пазарната и убиха желанието за инвестиране на по дребните играчи ... останаха мажоритарите.
      Днес с Евроинс ......чудо имало сделка и то сделка с компания от Софикс .... една акция на цена 1.47 и с останалите пак нямаше.
      Затова смятам ,че ще има по ниски цени в бъдеще ...... защото компанията е малка и зависи от конюктура , а при БСТР заради ликвидността ...3% свободен обем който един от по големите го по прибра без да качва цената ..
      Не е препоръка .....

Мече, генералните ти изводи на база многото информация, която имаме са ОК или не толкова, но не аз, ти и местните играчи с информацията определихме тези смешни нива, конкретно по тази позиция поне. Противно на всеобщото впечатление, предвид коментарите ми, аз тепърва ще влизам по-сериозно тук. (може да се провери)

Кой е бил прав ще се види От дребните акции няма да се вземат, най-много да има преразпределение между случайните и сериозните! Не говоря празни приказки, други са донорите и е напълно нормално дори и да не ти е интересна позицията да стигнеш до този извод.

Колкото за гражданската, какво предлагаш да правят?! Ако мижат и палят свещи да няма катастрофи, едва ли ще помогне... Всичко е математика в този бизнес, просто големи числа за обработване. Аз и ти не сме актюери нито ни глобяват, че сме изразили мнение, че няма как се работи на загуба повече от няколко години по определена застраховка при всички компании! Tака са преценили и това е нормалното решение на параграф 22, а всички искаме печалби, нали. Чел ли си им отчета за Q1, то и прессъобщението върши работа. Виж какво се е случило за 2 месеца след това по отношение на гражданска!

Колкото за цената - 88 милиона приходи за 2008, толкова някъде за 2009 и капитализация няма 20милиона, а резерви 40мил. Който иска да чака застраховател да се прекара, аз чакам продавачите до кога ще ги чакат

Да видим и отчета де, че щетимост не е да няма

Коментар

• Мече, както обикновено на няколко бири и слънчасал ще споделя мнение
        Гражданската е ок продукт в последните два месеца. В Европа тя е печеливша, а не каското! И в България така ще стане, ако трябва и съдебната система ще се нагоди към реалностите
        При Евроинс разчитам на новите сервизи да свалят квотата щетимост. Не съм сигурен до колко ръста при „пожар и природни бедствия” в последния месец не е вътрешно генериран, но ако и на половина толкова правят месечно и там ще има неочакван хляб.
        http://www.investor.bg/?cat=5&id=84329

Продигал , един колега от форума ми даде съвет да ме няма няколко месеца и тогава да видя какво съм пропуснал ... Много хубав съвет та реших и да го спазвам и по малко да гледам какво става на БФБ. По принцип имах намерение в обозримо бъдеще да се върна в Евроинс и да увелича експозицията в БСТР , но това решение на ръководството тук ми служи за червена лампичка и ще почакам ..... защото цената на ГО около 300 лв. в момент на криза е нереалистично висока спрямо възможностите на масовия потребител и ще анализирам поведението на другите големи в този бранш....
        Какво ше кажеш за търговията с акциите на застрахователите - БСТР от няколко месеца е около 40 лв. , Евроинс е около 1.5 лв. ДЗИ е за отписване... никакво реагиране.И двата застрахователя увеличиха капитала с много над пазарната и убиха желанието за инвестиране на по дребните играчи ... останаха мажоритарите.
        Днес с Евроинс ......чудо имало сделка и то сделка с компания от Софикс .... една акция на цена 1.47 и с останалите пак нямаше.
        Затова смятам ,че ще има по ниски цени в бъдеще ...... защото компанията е малка и зависи от конюктура , а при БСТР заради ликвидността ...3% свободен обем който един от по големите го по прибра без да качва цената ..
        Не е препоръка .....

Коментар

• Първоначално изпратено от De Niro
          Първоначално изпратено от prodigal
          Първоначално изпратено от De Niro
          А м/у другото евроинса май предлагат най-скъпата гражданска в момента, което е тотален смях
          Абе и ти си един пишман трол....Да не би да искаш да кажеш че имат ръст в приходите по тази застраховка, продавайки я най-скъпо на пазара Щеше да е хубаво ако това което твърдиш е вярно, но при теб е трудна работа в това отношение

Брутни начислени (записани) премии по ГО към 31.05.2009 – 10 372 511хил. лева

Брутни начислени (записани) премии по ГО към 31.05.2008 - 9 722 135хил. лева

Искам да кажа, че е глупаво 10-тия по големина застраховател да предлага най-скъп продукт без каквато и да е причина. Едва ли хората ги интересува, че те са на загуба и няма да тръгнат да ги спасяват като плащат по-скъпи граждански без да е нужно
          просто останалите ако продължат да продават евтино ще фалират и така няма да е вече 10-ти а по напред

Коментар

• http://www.investor.bg/?cat=5&id=84329

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal
              Първоначално изпратено от De Niro
              А м/у другото евроинса май предлагат най-скъпата гражданска в момента, което е тотален смях
              Абе и ти си един пишман трол....Да не би да искаш да кажеш че имат ръст в приходите по тази застраховка, продавайки я най-скъпо на пазара Щеше да е хубаво ако това което твърдиш е вярно, но при теб е трудна работа в това отношение

Искам да кажа, че е глупаво 10-тия по големина застраховател да предлага най-скъп продукт без каквато и да е причина. Едва ли хората ги интересува, че те са на загуба и няма да тръгнат да ги спасяват като плащат по-скъпи граждански без да е нужно

Коментар

• Първоначално изпратено от De Niro

Коментар

• За нормалните застрахователи клиенти винаги е имало и приходи и печалби също.
                  На тях не им трябват по-скъпи граждански и задължително имущество.
                  На крадците, които изнудват хората за ГПС и иим бавят колите по 1-2 месеца по-добри времена няма да дойдат никога. Ако ще и 1млн. да стане гражданската.

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93
                    Да, естествено влизането на Авто Юнион под шапката на Еврохолд ще създаде допълнителн бизнес за дъщерните му - Евролийз, Евроинс и т.н. Не знам дали сметката ще е точно такава каквато я правиш, но ще има придатък, това е ясно.
                    Мен лично по ме блазни започналото вече реално увеличение на цените по ГО. Явно е достигната границата на търпение (на малоумни загуби), може би това ще е един от ползотворните ефекти на кризата. Та очертаващото се поскъпване на тази, най-важна за застрахователния ни пазар полица, с едни 25-30% годишно в следващите 2-3 г. ще има много съществен благоприятен ефект върху този бизнес.
                    Ще си отворя и аз една бирка
                    Батя ти си сериозен играч на борсата , но бирата си отвори заради топлото време а не заради бъдещите успехи на застрахователите .... ГО е умряла работа в днешния момент , защото на една барака да и плщаш гражданска отговорност 600 лв. и 400 лв. автокаско пък тя да струва два ,три бона ......най много. Хората в провинцията предпочитат да не плащат ГО , за автокаско изобщо не става въпрос , даже и винетки нямат / какви коли се карат ... ужас/.
                    Досега застрахователите разчитаха на лизинга и покупка на нови автомобили в брой/ ГО и пълно автокаско/... разчитаха. Излязохо и много хитреци , който си купиха на лизинг скъпи автомобили и сега като виждат положението и че са се надскочили финансово решават за да не загубят внесения кеш да направят редица застрахователни измами...
                    Единственото спасение е задължителното застраховане на жилищата .....
                    Имам застрахователни акции....
                    Мече, както обикновено на няколко бири и слънчасал ще споделя мнение

Коментар

• Да, естествено влизането на Авто Юнион под шапката на Еврохолд ще създаде допълнителн бизнес за дъщерните му - Евролийз, Евроинс и т.н. Не знам дали сметката ще е точно такава каквато я правиш, но ще има придатък, това е ясно.
                      Мен лично по ме блазни започналото вече реално увеличение на цените по ГО. Явно е достигната границата на търпение (на малоумни загуби), може би това ще е един от ползотворните ефекти на кризата. Та очертаващото се поскъпване на тази, най-важна за застрахователния ни пазар полица, с едни 25-30% годишно в следващите 2-3 г. ще има много съществен благоприятен ефект върху този бизнес.
                      Батя ти си сериозен играч на борсата , но бирата си отвори заради топлото време а не заради бъдещите успехи на застрахователите .... ГО е умряла работа в днешния момент , защото на една барака да и плщаш гражданска отговорност 600 лв. и 400 лв. автокаско пък тя да струва два ,три бона ......най много. Хората в провинцията предпочитат да не плащат ГО , за автокаско изобщо не става въпрос , даже и винетки нямат / какви коли се карат ... ужас/.
                      Досега застрахователите разчитаха на лизинга и покупка на нови автомобили в брой/ ГО и пълно автокаско/... разчитаха. Излязохо и много хитреци , който си купиха на лизинг скъпи автомобили и сега като виждат положението и че са се надскочили финансово решават за да не загубят внесения кеш да направят редица застрахователни измами...
                      Единственото спасение е задължителното застраховане на жилищата .....
                      Имам застрахователни акции....

Коментар

• Да, естествено влизането на Авто Юнион под шапката на Еврохолд ще създаде допълнителн бизнес за дъщерните му - Евролийз, Евроинс и т.н. Не знам дали сметката ще е точно такава каквато я правиш, но ще има придатък, това е ясно.

Коментар

• Колеги малко питане

Според отчетите на Авто Юнион за миналата година има продажби в размер на 70 млн. Евро или 137 млн лв. При средна цена на автомобил от 23000лв това прави продажби на почти 6000 автомобила. Ако се сключат каската и гражданските в ежроинс това е примерно 180 лв на кола (тук нямаме брокерска комисионна) и 920 лв автокаско. Горе долу годишен премиен приход от 1 млн лв по гражданска и 5,5 млн лв по каско. Да приемем че годината е на 50 % от предходната това ще рече 3млн лв премиен приход годишно допълнително.
                          Колеги дали бъркам някъде в изчисленията си??
                          Дано ни чакат само хубави дни на в които да си пием биричката и да си ловим рибката и акцииките да скачат.
                          В този ред да си отворя една съботна биричка и да продължа да търся скрити диаманти на българския фондов пазар.

Коментар

• Хубави пакети на 1.5, кой ли ще ги схруска?

Коментар

• Евроинс кърти
                              имам все пак

Коментар

• Първоначално изпратено от wannarock
                                Батя, викам да оставим пазара да каже
                                понакупих малко тези дни
                                не е препоръка
                                Разбира се. Вярно че малко бавно загрява нашето пазарче, но... ние сме търпеливи, не сме в този бизнес от вчера до утре, знаем му чалъма

Коментар

Working...
                                X