IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Евроинс (5IC / EURINS)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• за мен важното е, че спада е по-малък от средния за пазара + намалените адм. разходи + последното изречение (за резерва)

доста хора им предричаха крах понеже не работят масово с брокерите...е в крайна сметка излезе, че декември и януари 2011 са продавали ГО и без особен съпорт от брокерите...

поздрави и успех
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Евроинс с 2.2 млн. лв. загуба и 72 млн. лв. премиен приход
      02 Март 2011 | 10:11
      Според предварителни данни, за цялата 2010 г. "ЗД Евроинс" АД отчита брутен премиен приход от 71.9 млн. лв. или 3.2 % спад спрямо 2009 г. Представянето на компанията е по-добро на пазара по общо застраховане, който регистрира спад от 5.6 % за първите единадесет месеца на 2010 г. по последни данни на Комисията за финансов надзор, посочват от компанията.

За декември 2010 година дружеството е увеличило брутния си премиен приход с над 20%, достигайки 10.11 млн. лв. спрямо 8.4 млн. лв. за същия период на предходната година.

През 2010 г. Евроинс реализира нетна загуба от 2.19 млн. лв. спрямо загуба от 1.37 млн. лв. през 2009 г., като техническият резултат се запазва на нивото от 2009 г. , но при по-слаб инвестиционен резултат.

За периода от 01.01.2010 г. до 31.12.2010 г. най-голям дял в портфолиото на компанията продължават да заемат автомобилните застраховки "Каско" (37%) и "Гражданска отговорност, свързана с притежаването и използването на МПС" (40.3%) или общо 77.3 % от премийния приход. Това е спад от 3 пункта спрямо 2009 г., когато делът на автомобилните застраховки е бил 79.9%.

Възникналите претенции, нетни от презастраховане, през 2010 г. са в размер на 30.64 млн. лв. и са с 7.3% повече от 2009 г., когато са били 28.56 млн. лв. Квотата на щетите, нетна от презастраховане, е 62.6% за периода, с 5.6 пункта повече спрямо 2009 г., когато е била 57.0%, което се дължи основно на увеличения размер на техническите резерви вследствие на приетата през м.ноември 2010 г. нова нормативна уредба по застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите.

Компанията продължава успешно да следва дългосрочната си стратегия за оптимизация на оперативните разходи като административните разходи през 2010 г. са 8.7 млн. лв. или 13% по-малко спрямо 2009 г., когато са били 9.9 млн. лв. Нетният резултат от инвестиционна дейност за периода е печалба в размер на 752 хил. лева спрямо 1.7 млн. лв. през 2009 г.

Техническите резерви, нетни от презастраховане на дружеството в края на 2010 г., нарастват до 43.1 млн. лв. или с 6.9% повече от размера им към 31.12.2009 г., когато са били 40.36 млн. лв.

Коментар

• Нет, всичко си зависи от тълкуването. Някъде срещнах(не си спомням случая) тълкуването, че промяна в законодателството се води за force major-но събитие, което го прави приложимо към всеки единичен случай. Друг е случая, че в нормална държава не може закон да се прилага към сделки сключени преди влизането му в сила, без да е посочен начин на изменение.
        Но без адвокатско мнение(и то повече от едно)...

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
          .............
          ето как ги виждаха нещата хората и за мен са прави
          http://www.deloitte.com/assets/Dcom-...2011IPTABG.pdf

ама, от НАП щом казват друго..

ПС за Троловете познах, не че беше трудно

Поздрави
          Прочетох и мнението на Делойт и указанията на Дянков. Делойт са на моето мнение. А в указанията на Дянков никъде не се казва, че данъкът се събира от клиентите. Само се казва, че данъкът се ДЪЛЖИ ОТ ЗАСТРАХОВАТЕЛЯ. Даже е описано как се отчита счетоводно в двата случая - когато е събран и когато не е събран от клиента. Което означава, че работата е "ако мине". Сиреч ако застрахователят е достатъчно печен и нахален и си прекара клиентите - ок. Ама ако не нахалства и спазва сключените договори - тогава данъкът е за негова сметка при заварените договори и Дянков се е постарал дори да каже как се отчита това счетоводно.
          He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
            Дали е в инсчето или в холтчето разликата е никаква...
            Абе има разлика, ама не заслужаваш да ти я обяснявам.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
              P.S. мастере не позна. НЕМАМ АКЦИИ в ИНСА
              Дали е в инсчето или в холтчето разликата е никаква...
              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                В кръга на шегата - морално е щото имаме акции. Не се ядосвай сега.
                Аз акции в инса нямам. Имам в холда. Но това няма значение. Според мен загубата на възмутени клиенти е с по-голям отрицателен финансов резултат отколкото поемането на тия 2% за заварените договори.

P.S. мастере не позна. НЕМАМ АКЦИИ в ИНСА

Коментар

Колеги, изумен съм Откога моралните причини, справедливостта и грижата за финансовото здраве на застрахователите изместват закона? Съгласен съм, че е морално аз да ги платя тия 2%. Да, ама май не е законно. Там е работата. И затова помолих за юридически мотивирани мнения.
                  да bertram е прав, от как имаме акции.

Добре морално е силна дума, прав си. Но не са криви застрахователите, а законодателя дето реши да си ги търси.

ето как ги виждаха нещата хората и за мен са прави
                  http://www.deloitte.com/assets/Dcom-...2011IPTABG.pdf

ама, от НАП щом казват друго..

ПС за Троловете познах, не че беше трудно

Поздрави

Коментар

В кръга на шегата - морално е щото имаме акции. Не се ядосвай сега.
                    Ами и той се е ушил там щото има акции... Ти кво си мислиш? Те го стрижат и доят като го галят по главицата да не се ядосва, а той им купува акциите... Клиент мечта!
                    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• В кръга на шегата - морално е щото имаме акции. Не се ядосвай сега.

Коментар

.............а 2% са си 2% при текущите условия ако го внесат за собствена сметка това ще доведе до много голяма тежест за тях.
                        ............
                        Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
                        ...................
                        Всички застрахователни дружества ги искат тези 2 % . Освен юридическо, имат и моралното право и актюерски причини. Държавата те е обложила с данък, а не застрахователите.

Премията не е сметната с 2% по-малко, нито е намалял риска. Сега ако си бил платил накуп и от тях е нямало да ги искат. Ама законодателя така е решил.
                        Колеги, изумен съм Откога моралните причини, справедливостта и грижата за финансовото здраве на застрахователите изместват закона? Съгласен съм, че е морално аз да ги платя тия 2%. Да, ама май не е законно. Там е работата. И затова помолих за юридически мотивирани мнения.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                          Нямам нужда от твоето разрешение...

Плащат на себе си. Не на теб. От единия джоб в другия!

Ако се не лъжа, ти бяха пробутали сааб на лизинг... От ония, които вече са спрени от производство... Като го изплатиш и стане твой, ще спрат да ти плащат!
                          Съвсем си изкукал. Къв лизинг бе? Купил съм си го в брой. И си е мой от първата минута. И всяка година ми плащат боядисване и оправяне на ожулени ламарини от прекрасния софийски трафик и блондинките, които се мъчат да паркират до мен. Аман от селяндури!

Коментар

• Здравей netware5,

нали го бистрихме вече този казус подробно

Освен да домъкнеш някой трол в темата, друго нищо няма да стане.

Всички застрахователни дружества ги искат тези 2 % . Освен юридическо, имат и моралното право и актюерски причини. Държавата те е обложила с данък, а не застрахователите.

Премията не е сметната с 2% по-малко, нито е намалял риска. Сега ако си бил платил накуп и от тях е нямало да ги искат. Ама законодателя така е решил.

НАП: Да се облагат с данък и вноските по застраховки от преди 2011 г.

http://insurance.profit.bg/news/NAP:...id-103739.html
                            Last edited by prodigal; 01.03.2011, 16:30.

Коментар

• Колега Нет5,

Най-вероятно понеже си на вноски са го приложили тоя номер. Според мен едва ли има значение застрахователя в случая ще го правят масово..Не мисля, че е някаква практика само на инса, а 2% са си 2% при текущите условия ако го внесат за собствена сметка това ще доведе до много голяма тежест за тях.

поздрави

Коментар

Не ти ща коментарите за Евроинс по принцип.
                                Нямам нужда от твоето разрешение...

Плащат на себе си. Не на теб. От единия джоб в другия!

Ако се не лъжа, ти бяха пробутали сааб на лизинг... От ония, които вече са спрени от производство... Като го изплатиш и стане твой, ще спрат да ти плащат!

Коментар

Working...
                                X