Първоначално изпратено от EquityPrivate
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Неохим АД (NEOH)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от EquityPrivateПървоначално изпратено от Karpatski vulk
Проблемите могат да дойдат от цената на природния газ.
Предполагам си видял тежестта на суровината в разходите на дружеството.
При невероятния сценарии че разходите им се качат с 20%, акцията търгува на 8х EBITDA, което наистина е малко височко в сегашните условия. Но каква е вероятноста толкова да им се оскъпи продукцията?
Не си ли, противоречите нещо двамата ?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Karpatski vulk
Проблемите могат да дойдат от цената на природния газ.
При невероятния сценарии че разходите им се качат с 20%, акцията търгува на 8х EBITDA, което наистина е малко височко в сегашните условия. Но каква е вероятноста толкова да им се оскъпи продукцията?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от EquityPrivateКато цяло, много добра фирма, която не е ясно защо търгува на такива нива. Както казах, не съм запознат детайлно с производството й или акционерната структура, но има ли нещо тук, което предполага че фирмата може да има проблеми в бъдеще? От строго финансова гледна точка нямат никакви проблеми с дълга и са профитабилни.
Не е препоръка.
Ще пусна изчисленията по-късно, че сега не мога да ги кача на уеб страницата.
Коментар
� -
Сега за първи път я гледам тази фирма, по принцип гледам да не се бутам там където инвестира Иво Каменов.
Отчетът наистина е добър, а им погледнах и отчетите за 2006 и тримесечните за 2007 и 2008. Фирмата наистина се развива добре.
Не съм правил някакъв детайлен модел, просто изчислих няколко коефициенти от 2006 насам. Определено се вижда някаква сезоналност в производството и продажбите като първото и второто тримесечие са най-силни, а обикновенно последното е най-слабо.
През 2008 обаче фирмата явно е взела юздите в ръце и са увеличили оборота без да разпускат производствените разходите. Всъщност са ги намалили от 80% в края на 2007 до 70% през 2008 и естествено EBITDA им е с 10% по-висок марджин. Нямат никакъв дълг, дори имат нето кеш позиция, т.е. могат да си изплатят задълженията когато искат.
Най-хубавото е че търгуват на 2.8х EV/LTM EBITDA и 2.2x EV/EBITDA 2008, а на база 2009 още по-ниско.
Като цяло, много добра фирма, която не е ясно защо търгува на такива нива. Както казах, не съм запознат детайлно с производството й или акционерната структура, но има ли нещо тук, което предполага че фирмата може да има проблеми в бъдеще? От строго финансова гледна точка нямат никакви проблеми с дълга и са профитабилни.
Не е препоръка.
Ще пусна изчисленията по-късно, че сега не мога да ги кача на уеб страницата.
Коментар
� -
Ами поне това е и хубаво на Ксетрата-звучи като Сетра-че няма ценови ограничения-а според мен беше уговорена сделка за онез 10 000ак на 75-не че не си заслужава цената-просто Кеша е още много ценен.Късмет.Първоначално изпратено от e$tradeПървоначално изпратено от frei1974Честито на печелившите-продали на тез цени-Бравос.Късмет.
Коментар
� -
Влезна ли новата цена на газа?Или обжалването пред ВАС я е спряло?Амониевия нитрат е увеличен на 679лв/т без ДДС(не знам колко беше миналия месец,но говорят за увеличение около 6%),ако газа се увеличи с 50% в Q1-08 печалбата ще е много тънка.Обаче,като гледам цените на петрола,второто предвидено увеличение на цената на газа може и да не се случи.
Коментар
�
Коментар