IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Неохим АД (NEOH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• абе Генчо майче манипулациите ти успяха най-после , днес -10%,на някои не му издържаха нервите или пък го направиха нарочно,сега доволен си?
    а аз си казвам моето мнение,не го натрапвам като теб с газта и другите глупости по адрес на завода.
    все пак аз съм дългосрочен инвеститор и Неохим ми е над 60% от портфейла,има време и за печалби....пък и си харесвам българското,не го плюя като някои хора,щото ако го няма този завод хората ще купуват на още по високи цени тора...
    не е препоръка!
    Цитираното мнение е с аналитичен характер и не представлява препоръка за покупка или продажба на цен

Коментар

• ...здравей Нед, оценявам високо усилията ти да ми покажеш неща, които очевидно не само аз не виждам, но това са нещата , които 99% от пазарните участници виждат и си правя изводите въз основа на тези данни...разбира се винаги е хубаво да има непоправими оптимисти по позициите...но границата между непоправим оптимист и манипулатор тук взе някак си да се размива...затова и отвреме навреме си позволявам да пускам някое "некомпетентно" коментарче...

Коментар

• за много години и от мен
        мау!

Коментар

• здравей,Генчо. ей как се радвам да видя нещо написано от теб,ама влез в час малко поне...
          Всичко ще е наред,не се безпокой излишно, даже се притеснявам за елката ти като почнеш пак да смяташ приходи,разходи и т.н. и като ти изпише следващата печалба
          стига си с този твой негативизъм, ела и погледни реално нещата.
          ти откъде викаш,че си?
          виж продажбите,виж производството, питай за подписаните договори за доставка на газ(тах няма как да успееш да ги видиш,поне аз така си мисля ) , виж и цената на продукцията дали е скочила добре и после грабвай елката и купувай каквото си намериш за добре
          не е препоръка!!!
          Цитираното мнение е с аналитичен характер и не представлява препоръка за покупка или продажба на цен

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6tiat
            ...,скоро ще се затегнат нещата с отчетите,а и вече няма как да се изписват такива разходи за,подобренията са направени и ще ти заблести печалбата...
            не е препоръка!!!
            ...а дано...ама основните разходи са за газ...подобренията отделно чрез амортизациите ще дърпат надолу ама това е по-малкия проблем...

Коментар

• о,Гена,мара ба, къде се губиш ?
              не бях забелязал че вече си се показал
              ти за Бразилия чувал ли си? а за някои други страни от Южна Америка предимно, да не ти обеснявам надълго и нашироко, е там има износ Неохим,Гена,вземи се поослушай малко за продажбите, ти да не мислиш,че Т и М ей така инвестираха случайно в завода с покупка на 34000 на около 76.9(ако не се лъжа,то може да се провери по дати,мисля че беше 11ти Дек 2007) , а за преди да не говорим, абе те хората да не казваш,че ряпа ядат
              вземи проучи нещата преди да се изказваш непоготвен както винаги,далече си от града,от това какво става в завода и зяпаш само това което са ти показали от предния отчет,ама скритото не го виждаш нали,няма да се плашиш скоро и то няма как да не блесне,скоро ще се затегнат нещата с отчетите,а и вече няма как да се изписват такива разходи за,подобренията са направени и ще ти заблести печалбата,ама ще гледаме шоуто,де, това горното си е мое лично мнение и никого не ангажирам с него,просто да те "светна" за някои неща дето не ги пише
              не е препоръка!!!

Коментар

• да Нед така е, но също така да не забравяме,че зимата дотук е перфектна за земеделието и ще има да се купува тор като на поразия през идните месеци, да не говорим за евросубсидиите, както всички виждаме земеделието е сред приоритетите у нас и в ЕС.
                След слабата реколта(за земеделците) миналата година заради лошите климатични условия и при факта,че има яко търсене на зърно в световен мащаб,ако така продължава зимата очаквам увеличени продажби,особено в световен мащаб и огромна печалба за завода.
                но нека само наблюдаваме сега шоуто,което отдавна започна в,пред и около завода....
                не е проръка за нищо,освен за редовен и здравословен секс

Коментар

• Първоначално изпратено от exclusive_ned
                  абе вие забравихте ли,че Неохим няма конкуренция в БГ по отношение на производството,без да намесвам инженеринга и др..
                  ...ooo вярно бе...тия от Агрополихим са решили да произвеждат вече чипс и захарни петлета...щяли да имат по-голяма печалба от това... , а пък в Русия , където газта е на смешна цена все още не са открили изкуствените торове...а пък в Европата търсят само биопродукти...без изкуствени торове...и така оставаме само ние...яко, яко...

Коментар

• абе вие забравихте ли,че Неохим няма конкуренция в БГ по отношение на производството,без да намесвам инженеринга и др..
                    а пък с износа се представя повече от добре, не може да смогне да произвежда за да задоволи пазара
                    а някои хора ми говорят глупости,че като имало покачване на газта, нещата не били добре, то покачването никои не го отрича,ама пък ще е на 3 етапа през годината общо ако не се лъжа с по около 7%, а това вече се е отразило на цената на тора,
                    които иска да види как цената последните месеци на продукцията е скочила, както и навсякъде по света,всеки може да го провери това директно в завода,има много начини,нали
                    не е препоръка за ценни книжа!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от XY
                      Първоначално изпратено от emoto
                      Dali da napravq sega edna pokupka na Neohim. Malko sum novi4ak...razumno li e v tozi moment da se kupuva.
                      Емото, ти си реши дали да си купиш , но трябва да знаеш, че поне в близкото минало поскъпването на газта СЕ Е отразявало негативно на печалбите. Това, поне на мен, ми говори, че дружеството не може да вдигне зената за да компенсира това, защото други дружества просто произвеждат на по ниска цена. Това никак не гарантира , че печалбата ще продължава да спада. В дългосрочен план има какво да се направи за да се оптимизират разходи, приходи , правят се инвестиции и т.н. Но е глупаво да се мисли, че щом цената на газта скочи с 20 % и цената на продукцичта ще скочи с толкова. Дружеството е price taker и не може да продава на це3на над пазарната.
                      Ahaamm...no az taka ili ina4e govorq za dulgosro4na investiciq...Ili puk da vzema da iz4akam reakciite ot poskupvaneto i posle da deistvam...6te vidim. 10x XY

Коментар

• Първоначално изпратено от emoto
                        Dali da napravq sega edna pokupka na Neohim. Malko sum novi4ak...razumno li e v tozi moment da se kupuva.
                        Емото, ти си реши дали да си купиш , но трябва да знаеш, че поне в близкото минало поскъпването на газта СЕ Е отразявало негативно на печалбите. Това, поне на мен, ми говори, че дружеството не може да вдигне зената за да компенсира това, защото други дружества просто произвеждат на по ниска цена. Това никак не гарантира , че печалбата ще продължава да спада. В дългосрочен план има какво да се направи за да се оптимизират разходи, приходи , правят се инвестиции и т.н. Но е глупаво да се мисли, че щом цената на газта скочи с 20 % и цената на продукцичта ще скочи с толкова. Дружеството е price taker и не може да продава на це3на над пазарната.
                        Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Dali da napravq sega edna pokupka na Neohim. Malko sum novi4ak...razumno li e v tozi moment da se kupuva.

Коментар

• ако може да се добави и това за увеличената мощност на завода, новия цех за смесени торове, новата турбогенераторна централа и др.,които могат да се видят на www.neochim.bg
                            не е препоръка за ценни книжа!!!

Коментар

• Коментар

• за поръчките потвърждавам, всичко работи на MAX и има адски много заявки за бъдеще отвън...
                                не е препоръка, собствено мнение!!!

Коментар

Working...
                                X