Машината за пари започва да ги печата.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Неохим АД (NEOH)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Плажът Разгледай мнениеЪП!
https://upload.wikimedia.org/wikiped...09_film%29.jpg
- 1 like
Коментар
-
Неохим АД-Димитровград
Вътрешна информация по чл. 17, §1, във вр. с чл. 7 от Регламент №596/2014 на ЕП и на Съвета
14:28
Във връзка с и в допълнение на Уведомление на "Неохим" АД от 28.06.2023г. по чл. 17 от Регламент № 596/2014 г. на Европейския парламент и на Съвета от 16.04.2014 г., че считано от 28.06.2023 г. "Неохим" АД започва подготовка за пуск и пуск на обслужващите и производствените инсталации, "Неохим" АД уведомява, че консумацията на природен газ на изходен пункт С071Р01 на националната газопреносна мрежа се подновява считано от 01.07.2023 г.
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
Погледнато от гледна точка на самият завод дали му е толкова важно да премахне "тапата" и акцията да скочи с 5лв.......с какво това ще допринесе за подобряване примерно на приходите или печалбата му?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение
Първото не е точно вярно, защото няма голяма поръчка на bid, както беше примерно при Софарма и както по принцип трябва да бъде, за да има прозрачност.
Аз честно казано предпочитам 5 лв капиталова печалба, която да мога да реализирам сега и веднага, вместо 1.92 лв. бъдещ дивидент, който дали ще бъде разпределен зависи персонално от благоволението на мажоритарния собственик. Видяхме какво стана с предложението на Бореалис.
Тегава акция е Неохим, не е за хора със слаби сърца.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dimi71 Разгледай мнение
Ами сещам се за 2 причини.
Първо, от обратното изкупуване може да се възползва всеки, който иска да излезе при адекватна ликвидност.
Второ, това са 1.92 лв. дивидент, а премахвайки "тапата", акцията ще скочи с поне 5 лв, съдейки по миналогодишните нива при същия дивидент.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от dimi71 Разгледай мнение
Ами сещам се за 2 причини.
Първо, от обратното изкупуване може да се възползва всеки, който иска да излезе при адекватна ликвидност.
Второ, това са 1.92 лв. дивидент, а премахвайки "тапата", акцията ще скочи с поне 5 лв, съдейки по миналогодишните нива при същия дивидент.
Аз честно казано предпочитам 5 лв капиталова печалба, която да мога да реализирам сега и веднага, вместо 1.92 лв. бъдещ дивидент, който дали ще бъде разпределен зависи персонално от благоволението на мажоритарния собственик. Видяхме какво стана с предложението на Бореалис.
Тегава акция е Неохим, не е за хора със слаби сърца.Last edited by unsworth; 29.06.2023, 12:50.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
Хмм и защо трябва да харчат пари за изкупуване акциите на едно лице......някакъв важен човек за дружеството ли е той?Аз пък бих искал тези 5 мил. които визираш по добре да ги дадат за дивидент....
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от dimi71 Разгледай мнениеДано съм конструктивен и не ме изтрият. Ако нямаше политически и местни игри, всичко щеше да е наред. Обезсилват притежаваните от дружеството 68300 акции, които забележете са купени на 52.30 лв, и обявяват обратно изкупуване на 36-40лв. Гаргов /Делян Добрев/ има под 5% т.е. около 132000 акции. С 5 000 000 лв. всичко щеше да е уредено.
Коментар
-
Дано съм конструктивен и не ме изтрият. Ако нямаше политически и местни игри, всичко щеше да е наред. Обезсилват притежаваните от дружеството 68300 акции, които забележете са купени на 52.30 лв, и обявяват обратно изкупуване на 36-40лв. Гаргов /Делян Добрев/ има под 5% т.е. около 132000 акции. С 5 000 000 лв. всичко щеше да е уредено.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Yordan_Nickolov Разгледай мнениеБез да съм твърде навътре в нещата тук. Някой май постоянно разтоварва акции на 36.00, защото цената стои закотвена там. Това е въпреки високият дивидент и добрите новини от вчера.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Плажът Разгледай мнениеМдаа, както казах, ще има ЪП. Голям ЪП.
А някои нулеваци пишман спекуланти предричаха апокалипсис и разсмиваха публиката.
Такива като нас обективни трябва повече да има, щото иначе само нулеваци и вътрешняци ще ни облъчват с глупости ))
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар