Тогава защо според теб не го направят до края на годината или поне да го регистрират в КФН до тогава, за да сме спокойни, че ще си мине на справедливата цена. Според мен е просто за да им отпадне най- важното задължение, а това ще стане на 14.01.2009 г. След това и да бучим и да пищим все тая
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Слънце Стара Загора БТ АД (SUN)
Collapse
X
-
Монти, аз залагам на това, че ще ни прецакат Sad Не случайно ще е в началото на следващата година, за да бъде след средата на януари Sad Това за тях ще е много важно. Защо като са толкова смели не го направят до края на тази година. Процедурата не е сложна и става без особени проблеми (справка- пловдивското тютюнево дружество).
Въпросът е колко ще дадат тогава като цена. Аз лично съм притеснен. Хайде нека и другите си дадат мнението все пак.
50 000 /полувината от наличните/ акции по два или три лв. по малко .....
Коментар
-
Монти, аз залагам на това, че ще ни прецакат Не случайно ще е в началото на следващата година, за да бъде след средата на януари Това за тях ще е много важно. Защо като са толкова смели не го направят до края на тази година. Процедурата не е сложна и става без особени проблеми (справка- пловдивското тютюнево дружество).
Въпросът е колко ще дадат тогава като цена. Аз лично съм притеснен. Хайде нека и другите си дадат мнението все пак.~МЕЧО~
Коментар
-
http://pazari.dnevnik.bg/show/?storyid=589680
Търговото предложение за изкупуване на акциите от миноритарните акционери на компанията ще бъде обявено отново в началото на година, след като беше отменено в средата на септември. "Не предвиждаме засега да се отписваме от борсата, а искаме да предоставим възможност на дребните акционери да продадат дяловете си", обясни Славов.
Коментари .... моля
Коментар
-
СЛЪНЦЕ СТАРА ЗАГОРА - ТАБАК АД (3JO) източник: focus-news.net 26 Ноември 2008 12:01
Около 750 лв. е средната работна заплата в „Слънце Стара Загора Табак” АД
Около 750 лв. е средната работна заплата в „Слънце Стара Загора Табак” АД. В края на годината при печалба тя ще бъде коригирана. Това съобщи изпълнителният директор на дружеството инж. Стефан Славов. Производствената дейност е възобновена от средата на ноември. 165 души са назначени на работа в момента, предаде репортер на Агенция “Фокус”.
В края на първото тримесечие на 2009 г. се очаква „Слънце Стара Загора Табак” АД да се ориентира към международния пазар. До раздържавяване на „Булгартабак” марките на холдинга си остават негови. Славов изрази надежда след това те да бъдат предложени при равни условия, на всички които проявяват интерес да придобият права върху тях.
В момента са натоварени около 80 % от мощностите, които произвеждат новата марка цигари „Армеец”.
Над 4000 обекта в цялата страна се предвижда да бъдат покрити от дистрибуторската мрежа. До края на месеца се очаква цигарите да могат да се купят и в София.
Цената им е 2.40 лв.
Веселина ЙОРДАНОВА
Коментар
-
Хората познават марката "Армеец" от застрахователната компания, която отдавна се е наложила на пазара. Едноименните цигари на "Слънце Стара Загора Табак" ще бъдат представени в сряда. "Армеец" вече е вписана в регистъра на тютюневите изделия на 17 ноември. Мекият пакет от 20 цигари ще струва 2,30 лв., а с 10 цигари - 1,20 лв. Твърдият пакет е на цена от 2,40 лв. Ще се предлагат и във варианти Armeec blue, silver и whitе. Кутия блу и уайт от 103 мм ще е на цена 2,45 лв., а трите вида по 88 мм ще са на цена от 2,40 лв.
Коментар
-
Първоначално изпратено от МонтиА иначе за пускането на фабриката не е необходимо решение на ОСА.
Монти серизно ли в сряда ще има някакво представяне. Моля раздухай малко повече. Някой от управата ли ще се представя и ще говори. Че аз именно за сряда мислех да ходя до Комисията. Да не стане излишно ходенето ми Съмнявам се
А щом не е необходимо ОС, за да се вземат такива важни решения като започване на дейност, наемане на персонал и избор на марка, тогава кой го прави това. Управителният съвет ли го прави това? Защото ако е така ще стане доста интересно (все пак според мен този УС е нелигитимен отвсякъде).~МЕЧО~
Коментар
-
Петре не могат да ги задължат да отправят търгово.Единственото което могат е да отменят решения на ОСА на което мажоритаря е гласувал без да е отправил и реализирал търгово предложение към останалите акционери.Защо не го правят от КФН не знам,може да има някакво тъкуване на закона в смисъл,че щом го е отправил може,а после си го оттегля по някаква причина(въпреки че в ЗППЦК пише друго).Така че ако се гледа практиката от миналото ОСА те биха могли преди следващото да отпрявят търгово,да гласуват и после пак да го отменят.
Та в официалното си писмо до КФН може а питаш нещо от рода на :
"от протокола на ОСА на Цигарена фабрика Слънце Стара Загора,проведено на 31.07.08г.(публикуван в X3 News) се вижда,че новият собственик-Бизнес Център Изгрев ЕООД е взел участие в гласуването,въпреки,че не е обявил търгово към останалите акционери в предвидения от чл.149(1) ЗППЦК 14-дневен срок,като с това според мен е нарушен чл.149(5) ЗППЦК защото дори и да е обявено търгово по това време,то не е било изпълнено(акциите не са били заплатени,а и по-късно търговото беше оттеглено).
Би трябвало Бизнес Център Изгрев ЕООД,въпреки,че е придобил акциите 15 дни преди провеждането на ОСА да не може да гласува,тъй като "до публикуването на търговото предложение по реда на чл. 154, съответно до прехвърлянето на акциите, лицата по ал. 1 и 2 нямат право да упражняват правото си на глас в общото събрание".
Може да приложиш и копие от протокола на ОСА-изтегли го от http://www.x3news.com/?action=news doc fail-a.
Аз не съм в София,а да ходя до поща,да пращам препоръчано писмо....
Но за да не правят нищо,най-вероятно имат някакво основание.А иначе за пускането на фабриката не е необходимо решение на ОСА.
Коментар
-
Пухче
това го знаем,чакаме инфо за търговото
Коментар
-
СЛЪНЦЕ СТАРА ЗАГОРА - ТАБАК АД (3JO)
Слънце Стара Загора - Табак започна пак производство, Армеец държи търговската марка
Слънце Стара Загора - Табак АД е възстановило преустановената от началото на 2008 година дейност по производство на тютюневи изделия.
Притежател на правото върху търговската марка е Застрахователно и презастрахователно акционерно дружество Армеец АД.
*Пълният текст на съобщението е публикуван в x3ews.com
Коментар
-
Пухче
Нали? И тук си прав-по време на криза такива цени....
Коментар
-
Пухче
стек е много....Като акционер не съм съгласна
Коментар
Коментар