IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Слънце Стара Загора БТ АД (SUN)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• http://pazari.dnevnik.bg/show/?storyid=587517
    Цигари "Армеец" и "Мерилин" ще правят в Стара Загора и Пловдив
    Браншът все още очаква какво ще решат депутатите за акцизите
    Остава и търгово да направят от ХИМ ..... за да сме напълно доволни....
    Предложение към менинджънта .... всеки направил застраховка ГО в Армеец да получи премия и по стек цигари....."Армеец ".

Коментар

• Коментар

• MOLJA TE PUSNI PISMOTO DA GO IZPRATIM I NIE. MOJE V KRINA SMETKA AKO NE PROTESTIRAME DA NI DADAT PO EDNA PRAZNA CIGARENA KUTIJA S AVTOGRAF OT TIM- HA-HA

Коментар

• Днес получих отговор от КФН и както гледам не е никак по- различен от този получен от kaputov. Общо взето сме до никъде и ще помоля за идеи и съвет от съфорумците тук.
          Писах им следното: "Добър ден!
          Минава доста време откатко трябваше да се отправи тъгрово от страна на новия мажоритар на Слънце табак и мисля, че те целенасочено се опитват да го отложат за период от 6+ месеца от самия аукцион по покупката на дружеството, за да могат да го направят на по- ниска цена. Аз като миноритарен акционер в дружеството съм поставен в изключително неприятна ситуация да изгледам цялата ситуация по ощетяването ми без да мога да направя нищо. От ДВИ на дружеството получих информацията, че дружеството започва работа този месец!!!!! Как е възможно след като не е свикано общо събрание да се реши това. Трябваше да се реши и проблема с акциите на миноритарите и тяхното откупуване. Мисля, че тук именно трябва да се намеси КФН, за да защити интереса на малките инвеститори. Моля кажете какви мерки ще предприемете, за да бъде решен този казус?"

В отговор полувам това:
          "Здравейте!
          Случаят трябва да бъде разгледан детайлно от експерт, за целта обаче ще трябва да сезирате Комисията с писмена жалба по стандартна поща. Опишете детайлно казуса и добавете ксерокопия на документи, ако такива са приложими. Кореспонденция по електронна поща няма официален характер и отговорите нямат законова сила пред трети лица.
          Адрес на Комисия за финансов надзор:
          София 1303, ул. „Шар планина” 33
          Експертите от управление „Надзор на инвестиционната дейност” ще разгледат подробно описания случай и ще Ви отговорят писмено. "

Все пак мисля да им напиша такова писмо, защото КФН определено има какво да направи в тази ситуация, а ако не ги уведомим за очевидните нередности, те явно сами няма нищо да предприемат.
          Първоначалното ми желание беше да се съберем примерно хората, които са в София да се видим и да обсъдим какви мерки може да предприемем като миноритари, за да не останем прецакани. Като гледам ентусиазма до момента явно това нещо няма да се случи, а изобщо да не говорим за моята химера да свикваме ОС заедно (5-те % необходими за това ми се струва абсурдно да ги оранизираме).
          Така че ще помоля поне да дадете идеи какво да вмъкна в това "официално" писмо. При всички случаи ще трябва да ги уведомим за свиканото вече ОС посочено от kaputov, на което наистина незнайно как новия мажоритар гласува. Друго, което мен ми е странно е как така дружестово започва работа този месец (което само по себе си е страхотна новина) без това да бъде обсъдено. Значи мажоритарът действа вече като управител на дружеството без реално да има правото (макар и формално) и без да и оправил нещата покрай миноритарите. Мисля да пиша и че според мене целенасочено се бави "оправянето" на неточностите и нередностите в използваните отчети за оценката на търговото (заради това всъщност беше спряно търговото септември месец). Като целта е да минат 6 месеца и повече и да се опитат чрез други способи и методи за оценка да го пуснат това прословуто търгово на по- ниска от покупната цена. Давайте идеи какво още да се пише, за да може да покажем нередностите, които се случват и да можем да предизвикаме КФН за действие и дано те да разследват случая и да накарат новия собственик най- накрая да свърши своето дело велико - да изкупи останалите акции извън неговите. Нещо, което като се замисля трябваше да е толкова просто
          ~МЕЧО~

Коментар

• Свети Петър , аз също говорих с юристката на КФН.... те не могат да задължат мажоритара да направи търгово..... но по закон мажоритара губи право да взима решения .... нещо от рода купил си апартамент , но докато не си платиш данъците и сметките на Топлофикация .... е твой само но хартия......

Коментар

• Аз на новоназначеното ДВИ звънях и тя каза, че нямало никаква яснота за търговото. Така че не мисля, че мажоритарът ще каже нещо по- различно.
              А иначе толкова пък да нямат 2 милн. лв. собствениците нещо не ми се вярва. Просто скатават. Идеята за КФН и питането на правния им отдел може и да стане актуална, ако не вземат да отговорят на писмата ми. То бива бива незаинтересованост в нашата мила родина, ама чак пък толкова не бива.
              ~МЕЧО~

Коментар

• А какво ще стане,ако мажоритара продаде пакета си на друг да речем за 1лв/акция......
                kaputov , акциите който ще продадат са без право на глас.... нашите са хартия , но в момента са по малко долнокачествена ...
                Офиса май е в хотел Плиска .....телефона от справки .....

Коментар

• Първоначално изпратено от kaputov
                  Днес гледах протокола пт ОСА на 31.07.Новият собственик Бизнес център Изгрев ЕООД е участвал в събранието-давал е предложени,гласувал е и т.н чрез пълномощник -Велислава Балтова,предложил е нов УС и ги е представил,изобщо участвал е напълно равноправно в ОСА,въпреки,че са изминали 15 дни от вписването в ЦД(16.07) на придобиването на 91.24% и необявеното в този срок Търгово предложение.
                  Петре те вече са гласували без да имат параво.На мои многократни e-mail до КФН ми отговориха в смисъл,че ако искам отговор да им изпратя официално писмо дори с моето ЕГН,защо им е не ми е ясно,но не ми се занимава.Някой живеещ в София може да се разкара до там и се опита да говори с правния отдел по въпроса.От ЦКБ също нищо не какзват,освен че за сега няма търгово,а иначе ако се обединим всички миноритари може и да свикаме ОСА на което мажоритара да не може да гласува.
                  Някой знае ли тел. на Бизнес центъра(мажоритара) да ги попитаме тях какво мислят да правят.Мисля,че просто Хима нямат пари в момента.
                  А какво ще стане,ако мажоритара продаде пакета си на друг да речем за 1лв/акция......

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти
                    Свети Петър , предпочитам да чакам тук с надеждата за 35 % печалба .... някога , отколкото да съм под непрекъснат обстрел на борсата .... сякаш съм дребен
                    дивеч Никоя банка не дава лихва от 35 % за до към шест месеца..... е вярно негарантирани ....
                    Аз също знам какво чакам и че това ми една от най- добрите покупки като се замисля въобще, защото тя печалбицата тука наистина може да си я направим. Въпросът е колко ще бъде. Аз това имах предвид като питах какво чакаме. Защото нещата отиват към ощетяването ни с колкото може повече и мажоритарът ще избяга според мен да плати цената платена на аукциона, ако се бавим и ако КФН не се размърда.
                    Писах им писма и още нямам отговор, но хайде да им дам и още няколко дена да се наканят да отговорят. Иначе като гледам мощната агитка дето сме се събрали - 4 човека, явно няма да успеем да направим желаното от мене организиране на ОС, за което ще ни е нужна инициативата на 5% от капитала на цялото дружество (към 59 000 акции). Поне толкова разбрах, че трябва да бъдем минимум за свикване на ОС. Малко се съмнявам ние 4-мата да имаме толкова
                    Ако някой има инфо от къде може да се разберат кои сме акционерите и как да се свържем помежду си нека сподели, да не се притеснява Усещам, че някой ден така и така ще се подават жалби, глупости, така че поне да се знаем, че да можем да действаме организирано.
                    ~МЕЧО~

Коментар

• Хахаха Smile Хем ми е смешно, хем ми е малко плачевно, ако трябва да бъда честен Sad Иначе втори ден няма никакъв отговор от КФН на запитването ми.
                      Като гледам и тука нямаме много развитие и всеки си се крие в дупчицата и чака. Ама какво чакаме е въпроса!!!!!Sad
                      Свети Петър , предпочитам да чакам тук с надеждата за 35 % печалба .... някога , отколкото да съм под непрекъснат обстрел на борсата .... сякаш съм дребен
                      дивеч Никоя банка не дава лихва от 35 % за до към шест месеца..... е вярно негарантирани ....

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти
                        Ще ви изберем на следващото събрание в управителния съвет....
                        Хахаха Хем ми е смешно, хем ми е малко плачевно, ако трябва да бъда честен
                        Иначе втори ден няма никакъв отговор от КФН на запитването ми. Като гледам и тука нямаме много развитие и всеки си се крие в дупчицата и чака. Ама какво чакаме е въпроса!!!!!
                        ~МЕЧО~

Коментар

• Стигнахме до четири и решихме управлението ..... остава да решим и какви цигари ще произвеждаме....

Коментар

• И ще ви сервираме по една студена вода.И аз имам акции

Коментар

• Kiro, знаех си, че само с тебе двамата сме акционери
                              Ще ви изберем на следващото събрание в управителния съвет....

Коментар

• Kiro, знаех си, че само с тебе двамата сме акционери
                                Според последният отчет имаме 4,59% от акциите в ръцете на ФЛ, 5,57% са на ЮЛ и останалите са на мажоритара. Така че се надявам да има и други заинтересовани освен нас двамата.
                                ~МЕЧО~

Коментар

Working...
                                X