Това е банков депозит.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Машстрой АД (4MO / MSTRY)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от investПървоначално изпратено от BrainHarry, съгласен съм с теб. Отчетът е добър. Над 20% ръст на приходите от дейността, ръст на разходите за материали и на готовата продукция, незначително покачване на краткосрочните задължения. Печалба на акция 0.70ст.
Не е нещо сензационно, но показват константен ръст на приходите от основната дейност и на печалбата от дейността при същите показатели на задлъжнялост, а това според мен е най-важното.
Коментар
-
Ордерът за 1000 бр. има психологически ефект на подтискане на цената. Ако го няма, може би някои ще се престраши да обере дребните пакети до 11,50 - 12 лв. Тъй като го има обаче, котира се "купува" на малки бройки по 10 - 30 бр. в диапазона 8,80 - 9,50 лв., а най-големият ордер "купува" е на равнище (мисля) 8,20- 8,50 лв.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nik_naydenovСподелям възторга от доброто развитие през 2004 и 2005 г. Въпросът е обаче, ще има ли още качване, или цената ще клекне до 8,0 - 8,50 лв., като се има предвид, че инвестиционните дружества (доколкото ми е известно) нямат интерес към дружеството. За мен е по-възможен вторият сценарий, поне докато не дойде м. Април.
Имам акции на дружеството. Горенаписаното не е инвестиционен съвет.
Само тези 1000 бр. 9,90 мисля, спряха ръста на цената. Аз лично не мога да разбера, как хората слагат поръчки, които надвишават неколкократно средната дневна търговия и чакат те да се изпълнят. По лигично е да се продават на по-малки пакети.
Освен ако няма някаква друга игра.
Коментар
-
Споделям възторга от доброто развитие през 2004 и 2005 г. Въпросът е обаче, ще има ли още качване, или цената ще клекне до 8,0 - 8,50 лв., като се има предвид, че инвестиционните дружества (доколкото ми е известно) нямат интерес към дружеството. За мен е по-възможен вторият сценарий, поне докато не дойде м. Април.
Имам акции на дружеството. Горенаписаното не е инвестиционен съвет.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BrainHarry, съгласен съм с теб. Отчетът е добър. Над 20% ръст на приходите от дейността, ръст на разходите за материали и на готовата продукция, незначително покачване на краткосрочните задължения. Печалба на акция 0.70ст.
Не е нещо сензационно, но показват константен ръст на приходите от основната дейност и на печалбата от дейността при същите показатели на задлъжнялост, а това според мен е най-важното.
Коментар
-
Harry, съгласен съм с теб. Отчетът е добър. Над 20% ръст на приходите от дейността, ръст на разходите за материали и на готовата продукция, незначително покачване на краткосрочните задължения. Печалба на акция 0.70ст.
Коментар
-
Тук доста по-интересно ще стане след като свършат акциите на клиента на Елана, който за втори път вече блокира покачването над 10лв. Явно има доста акции, неизвестно за мен кога са закупени, но явно е на поне 500% печалба, за да продава с такава охота на сегашните нива. Имам и една друга хипотеза, чии са тези акции, но засега няма да я коментирам.
Коментар
Коментар