IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Г-н. Соколов, точно защото се подписвате отдолу затова зная, че имате акции на Софарма. Това което ме дразни е че последните две-три седмици се случват доста интересни неща около Пампорово ( инвестиционния проект за който вече споменах, ремонта на пътя, х-л.Орловец, новите писти, раздвижването на цените и т.н.), а вие един ред не драснахте, но гледам пак в обзора на деня Софарма, та Софарма - единия ден 0.5% нагоре, другия 0.47% надолу при "невероятен обем" за пазарната капитализация на дружеството.
    Обърнете малко внимание и на дружествата, в които вие и целият ви екип не сте акционери.

    Коментар


    • sfarm

      Според мен тренда на Софармо от сега нататък ще е само нагоре имайки предвед приемането ни в ЕС - откриване на пазарите на фирмата там, също и инвестициите които се правят сега ще имат положително отражение в бъдеще.

      Коментар


      • sfarm

        Според мен тренда на Софармо от сега нататък ще е само нагоре имайки предвед приемането ни в ЕС - откриване на пазарите на фирмата там, също и инвестициите които се правят сега ще имат положително отражение в бъдеще.

        Коментар


        • СОФАРМ, не струва половин милиард лева!!!!!

          Коментар


          • Пампорово АД бе акция на седмицата в предходната седмица.
            По отношение на акциите, които притежават - авторите в Investor.bg изрично отбелязват това.
            Акция на седмицата може да бъде и такава, при която има новини за дружеството, а не само голямо движение нагоре или надолу.

            Коментар


            • Никола, Акция на седмицата се става след като през седмицата има скок в цената или търгуваните обеми по дадена позиция, а не защото някакви технически индикатори, които между другото не признавам на БФБ, подсказват движение нагоре.
              Тук имам една забележка към Инвестора: всяка положителна новина около Софарма се рздухва от вас, държите я няколко дена на първа страница, пускате интервюта с шефове на дружеството. В това няма нищо лошо, но такова ли е отношението ви към дружества от които явно нямате акции? По конкретно Пампорово АД. Във в.Пари излезе преди седмица - две статия, че започва мащабен проект за стотици милиони в комплекса, а вие нищо. При страничено движение на борсата с лек наклон надолу, вие дори не споменавате Пампорово в междинните си коментари преди обед и следборсовия следобяд, а това дружество е едно от малкото което всеки ден катери с по някой и друг процент.

              Коментар


              • според мене след новата им продобивка цената на Софарма трябва да падне с 5-10 млн. лв., но това на фона на капитализация от над 500 млн. лв. не е нищо.

                Коментар


                • Според мен е акция на седмицата защото от чисто технически погледнато един индикатор им подсказва покачване.

                  Коментар


                  • Не проумявам що да е акцията на седмицата.
                    А опитите за закупуване на сръпската компания не са лоши. Най малкото може да започне добавянето на малко арсеникче към продукцията и, в резултат на което поне няколко стотин хиляди мръсни сърби да се изпосмряскат. ;-)
                    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                    Коментар


                    • .

                      Ужас.
                      Всички мнения тука прочетох.

                      Едно е ясно. Всички искат да закриват вече позициите си в Софарма и си мислят, че тук и това е начина да вдигнат малко цената.

                      Аз няма да казвам, че въобще БФБ е надценена, но показателите на Софарма са толко.......такива, че толко прехвалени, прехласнати и прекалени исказвания тук будят само смях.

                      Коментар


                      • Акция на седмицата - Софарма АД

                        Акция на седмицата - Софарма АД

                        KAK E A ???

                        Коментар


                        • Софарма е подала оферта за закупуване на 50% от сръбската “Сърболек”
                          От: Румен Соколов
                          rsokolov@investor.bg
                          07.11.2005 15:09 ( SFARM )



                          “Софарма” АД е подала оферта до Комисията за ценни книжа на Република Сърбия за закупуване на 50% от капитала на “Сърболек” АД (Срболек), съобщиха за Investor.bg от българската фармацевтична компания. Офертата е подадена днес, 7 ноември, като от компанията не уточниха параметри по офертата.

                          "Сърболек” е третата по големина компания в Република Сърбия и Черна гора, занимаваща се с производство и търговия на лекарствени средства. Същата притежава производствени и търговски площи в Белград и още седем регионални склада на територията на страната.

                          Дружеството "Сърболек" e основано през 1919 г. В края на 2004 г. основният му капитал е 404,159 млн. динара (4,671 млн. евро). Приходите от дейността на дружеството за миналата година са 1,498 млрд. динара, а нетната печалба е 24,9 млн. динара. Счетоводната стойност на акциите към 31 декември 2004 г. е 605 динара, а средната им цена днес на белградската борса е 848 динара.

                          При успешна сделка това ще бъде поредното придобиване на дял от дружество, занимаващо се с производство или дистрибуция на лекарства.

                          От началото на тази година "Софарма" АД придоби миноритарни пакети от няколко дружества и има предварителен договор за покупка на мажоритарен пакет от 51,34% от капитала на "Биофарм Инженеринг" АД - Сливен. Извън страната компанията притежава 100% от "Софарма САЩ", 60% от "Софарма Поланд" и 51% от "Ростбалканфарм" в Русия.

                          Днес бяха изтъргувани 2010 акции на "Софарма" на средна цена 7,63 лв. за акция, с 0,91% по-ниска от петък.

                          Коментар


                          • ...

                            Капитализацията наистина е огромна, P/E също - нещо обичайно за този сектор. Въпреки всичко, това не пречи дружеството да е едно от най-добрите на БФБ.
                            МИДАС, никой не те кара да купуваш СФАРМ.

                            Коментар


                            • Кое му е добро?????? Това, че има покачване на печалбата, не означава че е добра. 42 ст. на акция е смешна работа. 26 млн. лв. при пазарна капитализация на половин милиард ?!?!?!?! Я му сметни P/E и го съпостави с други дружества.

                              Коментар


                              • ...

                                Не мога да разбера защо толкова добър отчет като този на Софарма не прави впечатление на българския инвеститор. Вместо това се вливат капитали в дружества, които биват източвани и които едва докарват някаква счетоводна печалба...

                                Коментар

                                Working...
                                X