IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Nikola
    Извинете.
    не се извинявай, 5 лв. е реалната цена за този балон!

    Коментар


    • Извинете.

      Коментар


      • Ami to si e fakt veche

        Коментар


        • Коле,не се подигравай!

          Коментар


          • SFARM към 7.00 лв. - следваща цел!

            Коментар


            • shansovete na sofarma da zakupi srabskata kompania sa dosta malki no dori i ako stane tsenata ste e dosta po-visoka ot parvona4alnata tai kato 2 srabski kompania izkupiha nad 40% ot srbolek za edna sedmitsa i to na dosta visoki tseni.

              Коментар


              • Otdavna ne sme imali po-dobra akcia na sedmicata, tva che horata ne se useshtat, sajaliavam

                Коментар


                • Софарма" купува 50% от "Сърболек" за 20 млн. евро

                  Огнян Донев
                  Българската фармацевтична компания "Софарма" се готви да закупи 50 на сто от акциите на белградската "Сърболек", научи "Монитор" от компанията, оглавявана от Огнян Донев.
                  Кандидат-купувачът предлага 20 млн. евро инвестиции и сто нови работни места, в случай че бъде приета офертата му. "Софарма" планира да построи нова фабрика в Сърбия, която ще задоволи европейските стандарти, с цел да пласира стоките си в Европейския съюз. Досега фармацевтичните компании в Сърбия не са прилагали тези стандарти, каза директорът на "Софарма" Огнян Донев, цитиран от Би Би Си.
                  Инвестицията е част от стратегията на "Софарма", като водеща фармацевтична компания в България, да засили своето присъствие в региона, в Сърбия, Турция и Румъния. От дружеството коментират, че чрез българската инвестиция в "Сърболек" могат да върнат лидерските позиции на белградската компания на фармацевтичния пазар в Сърбия и Черна гора.
                  Ръководството, синдикатите и Сдружението на акционерите на "Сърболек" на пресконференция в Белград подкрепиха предложението на "Софарма" да се превърне в техен стратегически партньор. Те апелираха акционерите да не продават своите акции на борсата, а да ги депонират в "Софарма", която предлага не само най-добра цена, но и инвестиционна и социална програма. Предварителният договор с българската компания предвижда и изграждане на бизнес център в сърцето на сръбската столица.

                  Коментар


                  • Здравей Kosta,
                    Искам да ти кажа, че както нямам акции от цитираното от тебе дружество, така и никой не ми е нареждал да пиша за него. Хората които ме познават могат да потвърдят, че в над 10 годишната ми кариера не съм писал неща под нареждане - това е против принципите ми.
                    Само като пример - когато излязоха новините за едно друго дружество- за сделка в големи размири, всички писаха за него, но никои не възропта, а сега изведнъж на толкова хора им се струва странно, че се пише за друго дружество - има повод пише се.
                    Винаги ще има недоволни, трудно може да се угоди на всички, но ние в Инвестор.БГ се стараем да отразяваме безпристрастно всяка от публичните и непубличните компании.
                    С уважение към всички читатели: Р. С.

                    Коментар


                    • Пропуснах да отбележа - трябва да има критерии за определяне на акция на седмицата. Ако ги няма, днес мога да намеря поне 5 повода да пиша отново и отново за една или друга компания. Например 1 повод - развивам новината от чужбина, какво съобщават в Сърбия вестници, радио, телевизия, саит 2 повод - правя материал въз основа на коментари в страниците на инвестора - как дребните акционери приемат новината 3-повод - търся брокери за коментари. 4 повод - реакции в Софарма - напоително интервю с някой 5 повод -аналогични случаи на покупки и сливания. (Впрочем този сценарии се развива всеки ден в радиото, телевизията и вестниците у нас) Веднъж жанрът е информация, втори път - коментар, трети-интервю, четвърти, текст под снимка, пети - анализ и т.н. Други мнения???

                      Коментар


                      • Аналгин, ужасно вярно нещо казваш, но не можеш да промениш редакционната политика. Хубавото на забележката ти е, че обръщаш внимание на по-бавно загряващите да се опитват да четат между редовете. А господина Соколов може би е само един изпълнител, нещо като репортер в медия. Той пише това, което му наредят и излиза в сайта това, което еса поискали началниците му. Това е истината. Не му се карай повече! Освен, ако не е башбос, това обаче аз не зная! С най-добри чувства и към двамата.

                        Коментар


                        • Отиваш в някой посредник с лиценз за регистрационен агент и си пускаш един портфейл, за да видиш какви ценни книжа има на твое име. След това вече си лесен, посредника ще свърши необходимата работа.

                          Коментар


                          • имам въпрос - на времето при 1те бонови книжки играх и си спечелих по някоя акция от софарма и нефтохим . не съм си търсил акциите оттогава , даже нямам такива , тогава струваха доста
                            въпроса е - как се процедира и дали онези акции са равни на сегашните , има ли девиденти и въобще каква е процедурата
                            ако някои ми отговори ще съм признателен

                            Коментар


                            • Възможно е вие да нямате, но аз говоря за целият ви екип. Не се хващайте за думата. Дори не ме интересуват и статии за Пампорово. Мен каквото ме интересува намирам начини да стигна до информацията. Въпросът е принципен.
                              Приятна вечер.

                              Коментар


                              • Грешка. Нямам акции на Софарма и го декларирам публично. Ако ми намерите един материал в който пише, че имам акции, ще ви призная за по-добър от Шерлок Холмс.

                                Коментар

                                Working...
                                X