IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
    THE TRADER,
    равенство има между равни. Тук има само един човек застанал с името, всички останали са виртуални отражения на нечия реална личност, но някои имат повече от едно отражение. Говорим за коректност нали?
    Кажи си името, дай линк към лична страница в LinkedIn и после се смей наволя над друг който е излязал също като теб с името си във форума.
    Персонални нападки, подигравки, обиди и т.н. към човек застанал с името, които ще да е той, са недопустими защото виртуалният ник се изтрива и се започва с друг, но написано за реалния човек остава и той не може да се защити. Критерият е , на някоя от реалните срещи с инвеститори в Шератон дали ще можеш да повториш същото пред всички със същия тон. Ако не можеш, връщаме се на твоята точка номер едно в темата - Коректност.
    Та молбата ми е, отдавна не бяхме виждали мажоритар във форума, дайте да не разваляме разговора...
    Както обикновено БигБеър си с мнение изключително на място. Надявам се и аз на повече разбиране, коректност и спазване на добрия тон.

А на Вас г-н Донев - успех в битките които водите, професионални и лични! Да си пожелаем повече истина да излиза на бял свят и да може да се чува от повече хора.

Коментар

• Кумру, нямаме взето решение за фондовете, но и опциите са само две.
      Относно БРС и дивидентната политика - няма за кога ... вече гледаме като на влята компания, а и осъществихме масирана модернизация и направихме големи инвестиции.

Коментар

THE TRADER,
        равенство има между равни. Тук има само един човек застанал с името, всички останали са виртуални отражения на нечия реална личност, но някои имат повече от едно отражение. Говорим за коректност нали?
        Кажи си името, дай линк към лична страница в LinkedIn и после се смей наволя над друг който е излязал също като теб с името си във форума.
        Персонални нападки, подигравки, обиди и т.н. към човек застанал с името, които ще да е той, са недопустими защото виртуалният ник се изтрива и се започва с друг, но написано за реалния човек остава и той не може да се защити. Критерият е , на някоя от реалните срещи с инвеститори в Шератон дали ще можеш да повториш същото пред всички със същия тон. Ако не можеш, връщаме се на твоята точка номер едно в темата - Коректност.
        Та молбата ми е, отдавна не бяхме виждали мажоритар във форума, дайте да не разваляме разговора...
        Ако 100 % тук са с имената си, аз също щях да съм - въпрос на избор! Когато някой се опитва да си "излъска" имиджа за чужда сметка, не мога да не се възмутя! И никой не е нужно да се защитава от мен, а да помисли какво говори и твърди! Защото, ако е прав, това ще стане ясно "рано или късно"! Думите в кавички са точно на ОД! И прочети мнението на Дерменджиев по-назад, че ако на реалните срещи това са отговорите на въпросите, които е задал, то никога няма да присъства на тях повече! Между другото един от организаторите на тези срещи е самият ОД, но не за ваша полза, а за своя, бил съм свидетел и няма да стоя с широко отворени очи срещу него и да му се кланям колко е велик! Благодаря за съветите, но ще си запазя правото на мнение, колкото и на някой да не му харесва!

Коментар

THE TRADER,

+1
          Трейдъре дай пример за по-читав мажоритар от Огнян Донев. От написаното от теб оставам с впечатлението, че или живееш в измислен свят или просто имаш зъб на ОД по една или друга причина. Жалко е, че на БФБ няма листнати още 5-10 дружества с управлението и политиката на софарма групата.
          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

THE TRADER,
            .
            Aйде пак Трейдъра ви виновен Човекът също не веднъж си е давал координатите. Аз ако искам, след ден мога да се срещна с него. Даже има акции дет са ми интересни, но не на цената, която иска Аз пък искам да си перкам анонимно, макар че доста хора ме знаят кой съм

Коментар

• Първоначално изпратено от THE TRADER Разгледай мнение
              И още по-ха-ха-ха... за това, че основните собственици на медии не определяли политиката на медията?!?
              Ха-ха-ха...
              Трейдър, ами май на едно мнение сме по въпроса, само дето в Европа не им е много до ха-ха-ха.., като стане дума за български медии

Благодаря за отговора г-н Донев, кофти че засега така, но дори и работата да не опряла до alea jacta est важното е да се докара до veni, vidi, vici

Успехи

Коментар

• THE TRADER,
                Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от Огнян Донев Разгледай мнение
                  Симов, може би си малко повече песимист от мен. От 2009 г. насам лесна година няма. Тази година на шестмесечието сме +2%, а за 7-те месеца даже +4%. Даже в края на годината да се влоши конюнктурата, смятам, че 2012 г. няма да е по-лоша от 2011 г. Това за обема на продажбите. При печалбата положението е по-сложно и е необходима постоянна работа по оптимизиране на разходите
                  Радвам се, че се стараете г-н Донев но цените на акциите на борсата се сформират по точно определени правила в зависимост от собствен капитал, печалба, очаквания. И не на последно място доверие в мажоритаря.

Може да има леко намаляване на доверието но това не е проблема при Софарма.

Хората си правят сметки, че печалбата ще намалее.

Също така трябва да знаете, че едни дружества когато покажат удвояване на печалбата една година спрямо друга и го затвърдят те не само, че се удвояват но и се учетворяват.

Същото се получи при Фазерлес Ад от 20 лева се качи на 300 лева за акция.

Тъй, че г-н Донев нещата не са толкова прости и както сте сега на 2.40 лева така можете да бъдете и на 1 лев и да си останете там за дълъг период от време.

Разбира се за всичко са необходими точни изчисления.
                  Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

• Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнение
                    Г-н Донев и аз да се възползвам от присъствието Ви във форума, което разбира се приветствам. Въпросът ми е какво планирате за двата ЗОФ, влизащи в Доверие, във връзка с последните промени, изискващи ЗОД да се регистрират като застрахователи? Предвиждате ли сливане на двете ЗОФ?

Защо БРС прави изключение в политиката на раздаване на дивиденти, спрямо останалите дружества от Софарма групата? Възнамерява ли Софарма като главен акционер да предложи и гласува дивиденти за следваща година?
                    Все още очаквам отговор на въпросите си, г-н Донев.
                    Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Първоначално изпратено от Огнян Донев Разгледай мнение
                      Продигал , за жалост от самото начало се блокира такава възможност. Не съм оптимист за възможности в такава посока, макар че личното ми мнение винаги е било, че това е правилния път. Но както вече казах при предишни отговори, не си давах реална сметка, че това не е инвестиция като всяка друга. Особено ме нервира факта, че макар и само акционер ми се вменява отговорност за управлението ...
                      Ха-ха-ха-ха... От самото начало се блокирала възможността да се продадат едни акции на който се навие да си даде парите, а после те с Любо пак да си правят това, което си искат!!! И още по-ха-ха-ха... за това, че основните собственици на медии не определяли политиката на медията?!?
                      Ха-ха-ха... Главните редактори, ако прочетат това, ще изпаднат в неподчинение сигурно и ще започнат ТЕ да определят нещата в медиите, без да се съобразяват със собствениците, дори въпреки тях! Ха-ха...
                      Тук май някой мисли, че ние сме хванати от съседната гора, ядейки едни домати с колци!!!

Коментар

• Симов, може би си малко повече песимист от мен. От 2009 г. насам лесна година няма. Тази година на шестмесечието сме +2%, а за 7-те месеца даже +4%. Даже в края на годината да се влоши конюнктурата, смятам, че 2012 г. няма да е по-лоша от 2011 г. Това за обема на продажбите. При печалбата положението е по-сложно и е необходима постоянна работа по оптимизиране на разходите

Коментар

• Продигал , за жалост от самото начало се блокира такава възможност. Не съм оптимист за възможности в такава посока, макар че личното ми мнение винаги е било, че това е правилния път. Но както вече казах при предишни отговори, не си давах реална сметка, че това не е инвестиция като всяка друга. Особено ме нервира факта, че макар и само акционер ми се вменява отговорност за управлението ...

Коментар

• Вал2, общото са основните акционери. Софарма Имоти е АДСИЦ. Прав си полза за малките акционери няма и не може и да има, както и аз нямам полза, когато със свои акции обезпечавам кредити на Софарма. За мен е важно, че не се прелива икономически резултат.
                            Относно одиторите не мога да те разбера. Работим с едни от признато най-добрите одитори в България. Поне аз не съм чул лоша дума за тях от инвестиционната общност.

Коментар

• Първоначално изпратено от msimov Разгледай мнение
                              С две думи тази година е повече тежка. Нека попремине и туку може и да се оправят нещата.
                              Що бре, току що ни дигнаха рейтинга.
                              Ма не се съмнявам никак че ти като гуру на песимизма и от тая новина ще изкараш мрачни изводи

Коментар

• Здравейте г-н Донев,

имам един въпрос, свързан с инвестицията Ви в Пресгрупата. Предполагам че ВАЦ не биха продали на всеки и вие сте били от малкото покриващи определени критерии, та с желание или не инвестицията е факт. От тук насетне замразени ли са плановете за листване на БФБ или продажба на по-сериозни дялове на инвеститори склонни да споделят риска / бремето да имат влиятелна медия в България?

Коментар

Working...
                                X