IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
    Успех приятел!!!
    ти за това ли разпродаде?
    да ето сега цената на двете акции е равна - хайде да видим след 1-2-3години как ще са?
    Мислиш ли че догодина ще вземеш 50стинки дивидент?
    дават ти 99% от печалбата, преди която са си взели таксите и комисионните приятелю! Жалко че подмами такъв форумен гуру, като Импето(а той от своя страна Нушито) там.
    До година колко ще ви е рентабилността от ренти и депозити?

Хе хе, много надценяваш новобранец като мене с двойно по малък стаж от тебе дори че съм "подмамил" стария пес Импето. Он може с малки суми да участва, но има глава на раменете си да мисли сам. Не забравяй и че се познава лично с ОД и го харесва, а това че е основно в Атера - най малко би трябвало да те замисли малко.

А така както съм разпродал почти 2/3, пак Атера ми е най голямата акция - само дето вече е на 0.90лв. След дивидента ще ми е на себестойност по малка и от зрънчо както върви.
    А всичко разпродадено ми е в Еларг. Отде си сигурен че след 2 месеца като го кеширам пак няма се върна преди/след дивидента (според преценката ми) в единствения син чип на БФБ

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
      Според мен са малко по-малко - 10-11ст и около 14млн. обещани и за броени месеци впоследствие отклонени от дребните акционери със смешни оправдания, но в основното си прав.
      За някои колеги тука обаче заслепени от култове към личности и безумно влюбени в акцията - явно това е напълно в реда на нещата. Видите ли Великия вожд най добре знаел какво да прави с откраднатите им пари (да се славят вовеки делата му), а ние ще я караме на трохи защото бъдещето ще е светло и наше.
      Не ви ли звучи доста познато, а ?
      За мене това си има 1 термин само - чист мазохизъм. В съчетание с някакъв странен вид борсов идеализъм. Със сигурност такива емоции не водят до добри резултати на пазара.
      Никой не отрича че фундамента и булиш сектора ги има, както и че мажоритаря в тази акция е от най-добрите мениджъри, макар че сигурно някои колеги биха поспорили и по това впредвид нивото на задлъжнялост.
      Но впредвид отношението (реалното - демонстрирано неколкократно, а не на думи) към мини акционерите - никога не бих я оставил да ми е водеща в портфейла. Най много водеща спекулативна позиция както ми е сега.

Сори Тони, ама за мене не може и дума да става за сравнение с другата, където вместо изискваните по закон 90% разпределят 99% от печалбата като дивидент.
      Тя има 10Х повече достойнства и право да се нарече син чип откъдето и да го погледнеш.

ПС На тоя наш спор Фарма / Атера май края му скоро се не види...
      Успех приятел!!!
      ти за това ли разпродаде?
      да ето сега цената на двете акции е равна - хайде да видим след 1-2-3години как ще са?
      Мислиш ли че догодина ще вземеш 50стинки дивидент?
      дават ти 99% от печалбата, преди която са си взели таксите и комисионните приятелю! Жалко че подмами такъв форумен гуру, като Импето(а той от своя страна Нушито) там.
      До година колко ще ви е рентабилността от ренти и депозити?

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
        Тони, не съм от най вещите , но съм с акции и в четирите му, та да дадем жокер ;-
        от минали неизпълнени обещания - 0,20лв лично по негова инициатива спести ~
        ~ по 0,14 лв. на акция / за общото благо по спомен / или ~ 17 милиона , та с тях да играе за ВСИЧИ акционери !
        Според мен са малко по-малко - 10-11ст и около 14млн. обещани и за броени месеци впоследствие отклонени от дребните акционери със смешни оправдания, но в основното си прав.
        За някои колеги тука обаче заслепени от култове към личности и безумно влюбени в акцията - явно това е напълно в реда на нещата. Видите ли Великия вожд най добре знаел какво да прави с откраднатите им пари (да се славят вовеки делата му), а ние ще я караме на трохи защото бъдещето ще е светло и наше.
        Не ви ли звучи доста познато, а ?
        За мене това си има 1 термин само - чист мазохизъм. В съчетание с някакъв странен вид борсов идеализъм. Със сигурност такива емоции не водят до добри резултати на пазара.
        Никой не отрича че фундамента и булиш сектора ги има, както и че мажоритаря в тази акция е от най-добрите мениджъри, макар че сигурно някои колеги биха поспорили и по това впредвид нивото на задлъжнялост.
        Но впредвид отношението (реалното - демонстрирано неколкократно, а не на думи) към мини акционерите - никога не бих я оставил да ми е водеща в портфейла. Най много водеща спекулативна позиция както ми е сега.

Сори Тони, ама за мене не може и дума да става за сравнение с другата, където вместо изискваните по закон 90% разпределят 99% от печалбата като дивидент.
        Тя има 10Х повече достойнства и право да се нарече син чип откъдето и да го погледнеш.

ПС На тоя наш спор Фарма / Атера май края му скоро се не види...
        Last edited by pipbel; 26.01.2013, 13:30.

Коментар

Амин!

ето така се изграждат лоялни хора - и аз съм такъв(не че познавам чичо Оги като теб)
          ония ден в Плевен отивам да купя на дядото Ацетелин Протект - викат ми "нямаме имаме Аспирин протект - то е същото", цъ викам неща искам на СОФАРМА!
          за това с удоволствие бих носил на дрехите си и логото на компанията - защото съм фен!!! И знам че се броим на пръсти тези хора - но ни има Сигурно дори и служителите на компанията не са и такива фенове, като някои акционери!!!

Успех приятел!!!

п.с. Абе това Джон Диър - било порода трактори!?!?
          другата седмица съм командировка в СФ и ще пия кафенце в кулите!!!

пий едно и за мен, защото незнам кога ще мога да отида там

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
            Имам акции в Софарма и Софарма трейдинг. Досега не съм се чувствал излъган за нищо от г-н Донев.
            Относно обещания дивидент в началото на 2012г: Ситуацията се измени в няколко направления до лятото на 2012 година. Определено Софарма ще използва кеша правилно и всички ще спечелят от това. Според мен компанията ще е по-стабилна от това, че повечко пари останаха в нея предвид инвестицията, която се завършва.
            Подкрепям изцяло мениджмънта на групата и лично г-н Донев в усилията си да развиват успешно компаниите.
            Амин!

ето така се изграждат лоялни хора - и аз съм такъв(не че познавам чичо Оги като теб)
            ония ден в Плевен отивам да купя на дядото Ацетелин Протект - викат ми "нямаме имаме Аспирин протект - то е същото", цъ викам неща искам на СОФАРМА!
            за това с удоволствие бих носил на дрехите си и логото на компанията - защото съм фен!!! И знам че се броим на пръсти тези хора - но ни има Сигурно дори и служителите на компанията не са и такива фенове, като някои акционери!!!

Успех приятел!!!

п.с. Абе това Джон Диър - било порода трактори!?!?
            другата седмица съм командировка в СФ и ще пия кафенце в кулите!!!
            Last edited by tony1975; 26.01.2013, 12:40.

Коментар

• Имам акции в Софарма и Софарма трейдинг. Досега не съм се чувствал излъган за нищо от г-н Донев.
              Относно обещания дивидент в началото на 2012г: Ситуацията се измени в няколко направления до лятото на 2012 година. Определено Софарма ще използва кеша правилно и всички ще спечелят от това. Според мен компанията ще е по-стабилна от това, че повечко пари останаха в нея предвид инвестицията, която се завършва.
              Подкрепям изцяло мениджмънта на групата и лично г-н Донев в усилията си да развиват успешно компаниите.

Коментар

• Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнение
                Да, най-после някой да зададе правилния въпрос! Евала Тони. Не исках аз да го казвам, за да не звучи като заяждане, защото така и така нямам акции на Софарма, а и не искам да имам - защо, това е друга тема.

.......
                3. Тони, случва се и да сме на различно мнение понякога - за мен това не е проблем, нека става дискусия.
                .......
                .
                Приятелю, разбира се че не е проблем!
                Ако всички сме на едно мнение и с едни интереси няма да има форум и дискусия!
                Ти си умно момче и твоето мнение, както и на мнооого други ценя и винаги имам в предвид и не спирам да се уча от вас, защото не ме е срам да си призная че нито имам вашия опит, нито имам вашите анализаторски способности.

Не случайно и с теб и с Форти и с други съм приятел и във ФБ, защото с вас си говоря за моята страст - фондовата борса, нещо за което не бих могъл да си говоря с други. Ето защо наистина ви чувствам, като приятели тъй като голяма част от ежедневието ми минава във разговори с вас!

Казвам само, че не съм чак със замъглено съзнание от любов към СФАРМ, като някои които виждат само МОГЪЩИ работи(ей го сега вижда могъща рента), за да не видя някои странни за корпоративната култура на тази компания и за мен неща! Но това е хубавото на СФАРМ, че винаги има обратна връзка и често на въпросите ни се отговаря, не е като г-н Керезов дето пише във форума само като трябва да пуска нова емисия акции .

Успех на всички!!!

Коментар

• Тони, не съм от най вещите , но съм с акции и в четирите му, та да дадем жокер ;-
                  от минали неизпълнени обещания - 0,20лв лично по негова инициатива спести ~
                  ~ по 0,14 лв. на акция / за общото благо по спомен / или ~ 17 милиона , та с тях да играе за ВСИЧИ акционери !
                  Last edited by inta53; 26.01.2013, 11:31.

Коментар

Здравейте, тигри !!!

Сега за да съм напълно честен с компанията която обичам искам да кажа, че тези 3% януари месец можеше да ги лапне и СФАРМ на 2,1лева(има решение за това и така щеше компанията(демек и аз) евтино да придобие 3% за тази година, които да използва за замяна), ама явно той не е разрешил и ги купи на 2,05. А сега СФАРМ ще продължава да прави покупки на нива 2,35 и нагоре, е защо? Може да е за да поддържа ликвидност или самия чичо Оги да ги препродаде на СФАРМ с 20-30% печалба на гърба на компанията? Надявам се да ме опровергае ама Мъро като прави интервю без да пита за въпроси така е!
                    Да, най-после някой да зададе правилния въпрос! Евала Тони. Не исках аз да го казвам, за да не звучи като заяждане, защото така и така нямам акции на Софарма, а и не искам да имам - защо, това е друга тема.

Дълго се чудих дали да коментирам прословутото интервю на г-н Донев. Искам да му се извиня, че имам акции в Българска роза Севтополис и че законът ми дава както права така и отговорности по отношение на притежанието ми (без значение на размера).

Ни най-малко нямам намерение да се заяждам и няма да описвам надълго и нашироко защо предложеното съотношение на замяна е нечестно, само ще задам следните въпроси:

1. Г-н Донев - ако сега се появи крупен инвеститор, желаещ да влезе в Българска роза Севтополис бихте ли продали вашите дялове за цена 1,30 лв..

2. Какъв ще е ефектът от сливането върху баланса на Софарма:

- ако е отрицателна репутация - защо мислите, че трябва да съм щастлив да деля разликата между предложената от вас цена и балансовата стойност на акция, която ще излезе като допълнителна печалба в Софарма с още приблизително 20 нови колеги акционери.

- ако е положителна репутация - какво са виновни акционерите на Българска роза Севтополис, че акционерите на Софарма са разрешили обратно изкупуване на акции на Софарма в ценови диапазон, който сега се е оказал твърде надценен.
                    (Апропо, защо скрихте информацията за средната цена на обратно изкупените акции)? И евала на Тони, че единствен се осмели да зададе правилния въпрос - Защо Софарма не купи голям дял на 2 лв., поне да си намали средната цена на обратно изкупените акции?

- ако е 0 - влизаме в хипотезата на горния абзац - защо компенсирате грешното решение на акционерите на Софарма посредством ощетяване на акционерите на Българска роза Севтополис.

3. Тони, случва се и да сме на различно мнение понякога - за мен това не е проблем, нека става дискусия.

Относно това, че Софарма давала поръчки на Севто. Ами това не е благотворителност. Договорите се правят, за да има win-win ситуация. Очевидно Севто е много по-рентабилно, защото някои разходи в Казанлък са по-малки от София и затова Софарма изнася производство. В крайна сметка всеки си слага съответния марж, и Севто, и Софарма, и всички са доволни.
                    А това, че Севто е по-рентабилно е следствие от упражненото задължение на акционерите на Севто да приемат план за инвестиционно обновяване.

Но ако е чак такъв проблем за всички - аз нямам никакъв проблем да се премине към ликвидация на Севто и да си взема ликвидационния дял, който със сигурност е доста по-голям от предложените ми към момента 1,30.
                    Last edited by cymru; 26.01.2013, 10:28.
                    Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Здравейте, тигри !!!

Няколко дни бях на Плевен и само ви четях от смартфона, ама като стигнахте до на чичо Оги костюма и чеиза - спрях и да ви чета!
                      Между Севлиево и Ловеч минах покрай с.Врабево и като видях табелката за Завода на СФАРМ едно драго ми стана!!! Дали и феновете на тим като идат на пристанище Лом ги напъват некви чувства

1. Свате до много късно пишеш(пиеш) бе! Черпиш се за хима ли? - Честито радвам се за теб искам всички позиции да скачат и най вече спекулативните, така като спечелите колкото сте си решили съм сигурен че ще продадете(щото дивидент там нема смисъл да чакате) и ще се насочите към стабилните и коректни компании - и пак тук ще дойдете!

2. Браво на Мъро за интервюто! Имам някои уточнения обаче!

а) "По-интересният въпрос, който с Вас трябва да задаваме, е някой готов ли е да продава още акции на тези нива." - Как кой бе чичо Оги - Импето продава, когато Пипбел му обяснява колко повече перспективи има в АТЕРА, а той самия разкешва там!!!

б) За табекса са прави хората - аз преди 6години с табекс отказах цигарите(е Ужених се и за непушачка де)

в) "- Ако Софарма не дава поръчки на Българска Роза – Севтополис, то в рамките на една година дружеството ще влезе в новини в стил ВМЗ Сопот. В такова състояние беше и когато взехме решение да инвестираме в негови акции." - казва чичо Оги, ами че бате Тони още ноември го разправяше това

3. Фортииии, аз казах ли ти да направим "Тони и Форти инвестмънтс" и с нисколихвен кредит от СФАРМ да изкупим дяловете на продаващите продажници, ама ти цъ - ей го вече щяхме да сме 15% печалба с нашия холдинг

4. Някой по-долу ме беше питал на колко оценявам аз акцията в момента - за мен цената в този момент е тази, която показва пазара. Иначе според мойте сметки(не чак толкова сложни, като 4-те анализа) смятам че е справедливо цената да е между 4 и 5лева!!! Самата СФАРМ казва че над 5лева няма да прави обратно. Не казвам че аз бих продал на толкова, аз ако не се налага просто не бих ги продал. Аз си се кефя че имам парченце от едно от най-добрите БГ предприятия!

Сега за да съм напълно честен с компанията която обичам искам да кажа, че тези 3% януари месец можеше да ги лапне и СФАРМ на 2,1лева(има решение за това и така щеше компанията(демек и аз) евтино да придобие 3% за тази година, които да използва за замяна), ама явно той не е разрешил и ги купи на 2,05. А сега СФАРМ ще продължава да прави покупки на нива 2,35 и нагоре, е защо? Може да е за да поддържа ликвидност или самия чичо Оги да ги препродаде на СФАРМ с 20-30% печалба на гърба на компанията? Надявам се да ме опровергае ама Мъро като прави интервю без да пита за въпроси така е!
                      Иначе когато мажоритаря купува в момент когато инвеститорите се колебаят какво става бе добър сигнал, а причината самата СФАРМ да не ги купи може да е с нейните покупки да осигурява ликвидност през цялата година?
                      Last edited by tony1975; 26.01.2013, 16:03.

Коментар

• Сега се сетих за Васс........Момчета......

Тони,Свате.............що не слушаша Старото бе.........За теб ми е мъчно.............

Ех Тони.,Тони..........

http://www.youtube.com/watch?v=E9VhD4SccSE

http://www.youtube.com/watch?v=fr6SdZjp5Uo

http://www.youtube.com/watch?v=fr6SdZjp5Uo
                        Last edited by BOBAN1; 26.01.2013, 03:22.

Коментар

• Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение
                          Възприех го като риторичен, извинявай. Да, мога да предложа други дружества. Какво ще кажеш за Атера, примерно? Не е препоръка.
                          При Атера виждам нещата по по-различен начин от това писано в темата им.
                          Незнам защо преценявам нещата по-различно от Вас. Не исками никого да убеждавам в нещо. Досега си изказвах мнението за Софарма.

Коментар

• И още нещо Фортис.....Виж днес колко са вдигнали индексите,виж и поотделно акциите.....и направи едно сравнение с обемите и ръстовете при Софарма,Софарматрейдинг,Доверие.....
                            Нищо не казвам....просто виж....И ПОМИСЛИ

И стига робува на стара слава.

Не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                              Може ли да предложите друго дружество от БФБ, в което да се инвестира по-сигурно и перспектвите да са по-добри от Софарма?
                              Ами защо ,според теб,щом е най-сигурно и перспективно на БФБ ....стои на едно място цената на акциите му....пък и никой не ги иска
                              Факт...Грамърси не ги искаха,сега ЛП и той не ги иска.....май като гледам Пазара...май само Ти и Тони ги искате...

А пък ти ми говориш за сигурност и перспектива
                              Не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от zlatna treska Разгледай мнение
                                Не виждаш ли, че когато софикса се избичва, бг-рейта се измечва !?!?
                                Как бре?! Рипа си рейтчето, к'во му е?

Коментар

Working...
                                X