IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Да нямаме сливане.

Коментар

• Първоначално изпратено от Огнян Донев Разгледай мнение
      Новото ценообразуване е за сега все още само предложение за ново ценообразуване. Надявам се в процеса на обществено обсъждане да се прецизират някои въпроси особено по отношение на непазарните и нелогични дейтвия,като намесата в ОТС пазара и обвързването на генеричните медикаменти с цената на оригинала. Смятам, че е разумно да има сриктна регулация само по отношение на сегмента заплащан с публичен финансов ресурс, за останалите цени конкуренцията е достатъчен механизъм за справедливо ценообразуване. Бихме искали да видим и по-добър избор на референтни държави, в момента Гърция е в спсъка с референтните държави, а там цените са свалени с правителствен акт като част от общите мерки за икономии. С две думи очакваме да видим как ще протекат и приключат дискусиите. А какво е Вашето мнение?
      Мисля, че няма друга държава в Европа в която да подлежат на регулация цени на медикаменти освен на тези които се заплащат от държавата.Обратното е характерно за държави като Гърция изпаднали в дълбока финансова криза или за "плановите" икономики в Куба или С.Корея... Колкото до референтните държави е редно да се сравняваме с тъй наречените страни от COMECOM , бившия соц.лагер, защото процесите и пътя по който вървим си приличат.
      Политическата обстановка в България е непредсказуема в близко бъдеще и всякакви груби извън пазарни намеси на държавата в икономиката могат да доведат до големи щети на българското производство.И това важи не само за фармацията - защото не правителствата създават работни места и ръст на икономиката , а частният производител. Колкото по-малко пипат, толкова по-добре.

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
        Аз мисля че новият завод ще увеличи много производствените мощности. Нали не мислиш че ще е 1:1 (старо:ново) Но трябва и да има по агресивно продаване извън БГ
        Какво от това като ги увеличи, като сега продукцията от старите не могат да пласират!?

Софарма с 10% спад на продажбите през март

Коментар

• Първоначално изпратено от viktornfs Разгледай мнение
          Не виждам причина да не стигне до 10 ст.
          Според мен е задължително да има дивидент и то над 12 ст. Авторитетът на компанията доста пострада напоследък.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
            Aко може и аз да задам един въпрос за новия завод - нови мощности или заместване на остарели такива?
            Може и някой от племенниците на "чичо Оги" да ми отговори?
            Аз мисля че новият завод ще увеличи много производствените мощности. Нали не мислиш че ще е 1:1 (старо:ново) Но трябва и да има по агресивно продаване извън БГ

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
              Дивидента го виждам по скоро към 7-8 ст но да видим какво ще реши г-н Донев
              Не виждам причина да не стигне до 10 ст.
              домоуправител

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                хайде като ще почваме с въпросите:
                Как мислите и какво бихте предложили - ще има ли дивидент и ако "да" колко?
                аз пак ще повторя предложението си за разпределяне на печалбата, макар че е доста грубо и на парче:
                1/3 Погасяване на дългове
                1/3 Инвестиции или придобивания
                1/3 Дивидент(т.е. като се задели задължителния резерв и се махнат обратно изкупените акции някъде между 7 - 10стинки)
                Дивидента го виждам по скоро към 7-8 ст но да видим какво ще реши г-н Донев

Коментар

• Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнение
                  г-н Донев, тъй като доходите ви са от най-високите в България, искам да ви попитам - лично вие за или против премахването на 10% данък върху всички физически лица ли сте или сте за прогресивно подоходно облагане?
                  Този въпрос мисля че е доста неуместен Та кой иска да плаща по големи данъци като знае че политиците ще ги профукат за нула време Аз лично съм много против увеличаване, предпочитам разликата сам да си я инвестирам. Мисля че всеки който има добър доход в БГ е против каквото и да е данъчно увелечение.

Само да вметна че най богатите разчитат малко на доход от заплата а повече на дивиденти а там данъците са други (за БГ е 5%).

Коментар

хайде като ще почваме с въпросите:
                    аз пак ще повторя предложението си за разпределяне на печалбата, макар че е доста грубо и на парче:
                    1/3 Дивидент(т.е. като се задели задължителния резерв и се махнат обратно изкупените акции някъде между 7 - 10стинки)
                    п.с. И още един въпрос ако не отчитаме дивидент в момента не е ли по-изгодно да се купува СФАРМ през акции на СЕВТО?

Коментар

• г-н Донев, тъй като доходите ви са от най-високите в България, искам да ви попитам - лично вие за или против премахването на 10% данък върху всички физически лица ли сте или сте за прогресивно подоходно облагане?
                      The best things in life are free. The second best things are very expensive!
                      не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
                        Aко може и аз да задам един въпрос за новия завод - нови мощности или заместване на остарели такива?
                        доколкото знам новият завод ще е за лекарства, а стария за хранителни добавки и др подобни
                        ако греша поправете ме

Коментар

• хайде като ще почваме с въпросите:
                          Last edited by tony1975; 07.04.2013, 19:25.

Коментар

• Aко може и аз да задам един въпрос за новия завод - нови мощности или заместване на остарели такива?
                            Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                              Медика винаги го правят рано.
                              През последните две години Софарма и Софарма трейдинг са в края на юни - за да може и лапето да идва , нали и то акционер !!!!
                              да бе - точно за това!

Коментар

Форти, кога сме на ОСА бре - че отпуска трябва да планирам?
                                ей ги Медика имат вече дата и дивидент от 10стинки са планирали!

п.с. Дано да не е май месец!

Медика винаги го правят рано.
                                През последните две години Софарма и Софарма трейдинг са в края на юни - за да може и лапето да идва , нали и то акционер !!!!

Коментар

Working...
                                X