IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение
    Корекция от 10-15% казваш!
    В България реално от март 2013 редовно всички са по протести и това няма начин да не окаже силно негативно влияние на производителноста и на ръста въобще на БВП. На Софарма, както предполагам знаеш, основната им дейност е концентрирана в България като фирма, но и като група.
    Ако вземе да падне правителството и има нови избори през октомври, това няма да подобри и конюнктурата по разплащането на контрагентите на фирмата, тъй като много от тях са държавни фирми/болници.

И понеже аз повече обичам да говоря с числа, вместо за ракети и могъщи фабрики, само да вметна че фирмата трябва да направи ЕБИТДА 110млн. лв тази година, за да струва 3.15лв на акция. Миналата година ЕБИТДА е била 68млн. лв, а по-миналата около 65млн. лв. Ако някой има причина да вярва, че макроикономическата ситуация в България, Украйна, Беларус и Русия (основните пазари на групата) съществено се е променила през последните две години, което би предположило над 60% скок в ЕБИТДА, нека се обади!
    EBITDA ще стане по мое виждане 110 мил лв 2014г или нещо близко до тези 110 мил лева, въпреки икономическата обстановка в региона
    когато стане това, съм сигурен, че ще мога да си продадеш акциите по 5лв

Коментар

В България реално от март 2013 редовно всички са по протести и това няма начин да не окаже силно негативно влияние на производителноста и на ръста въобще на БВП. На Софарма, както предполагам знаеш, основната им дейност е концентрирана в България като фирма, но и като група.
      Ако вземе да падне правителството и има нови избори през октомври, това няма да подобри и конюнктурата по разплащането на контрагентите на фирмата, тъй като много от тях са държавни фирми/болници.

И понеже аз повече обичам да говоря с числа, вместо за ракети и могъщи фабрики, само да вметна че фирмата трябва да направи ЕБИТДА 110млн. лв тази година, за да струва 3.15лв на акция. Миналата година ЕБИТДА е била 68млн. лв, а по-миналата около 65млн. лв. Ако някой има причина да вярва, че макроикономическата ситуация в България, Украйна, Беларус и Русия (основните пазари на групата) съществено се е променила през последните две години, което би предположило над 60% скок в ЕБИТДА, нека се обади!

Хайде пак ЕП с твоите оценки Ако падне правителството, ще има падане на всякъде, тук ще е най малко - просто има силен фундамент. Протестите едва ли имат ефект върху икономиката - дори може и да допринасят в момента Не знам къде живееш може би в Лондон? но в БГ са мирни протестите засега

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
        Тука си е време за малка корекцийка от 10-15% че пак да се засили интереса

Коментар

• Тука си е време за малка корекцийка от 10-15% че пак да се засили интереса

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
            А разтоварените от Софтрейда акции на Сефто в кой джоб отидоха ,,, не дадоха ли джокер ??? а и на какви отчетни бяхааааа а на какви се реализирахааа . Не напускам кораба ,но усвояването на новите гимнастики е от висш пилотаж
            Какво значение има. Важен е извода. Ако някоя акула разтоварва трябва да я следваш.

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
              Коментара ми беше към Тони за цената 1,60 , не за продажба на активите.
              ОСА мина - акционерите са доволни - сега да чакам ли 1,6? Айде че идват дивидентите и ме сърбят ръцете!!!

Коментар

От теб, честно казано, очаквах малко по-сериозен коментар на ситуацията с активите, който Софарма в момента разпродава. И по специално как са ги записали в баланса и на каква цена реално ги продават.
                Не знам дали си акционер, но ако си, не би ли искал да знаеш защо фирмата губи пари от такива операции нямащи нищо общо с дейноста й?
                И защо ако някой иска да си играе на инвеститор трябва да го прави с парите на другите (в този случай с фирмените), а не със собствените си.

Нека пак някой пусне темата за кристално прозрачния мениджмънт.
                Коментара ми беше към Тони за цената 1,60 , не за продажба на активите.
                Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                  Тати каза че ще ми купи колело .................. ама друг път
                  От теб, честно казано, очаквах малко по-сериозен коментар на ситуацията с активите, който Софарма в момента разпродава. И по специално как са ги записали в баланса и на каква цена реално ги продават.
                  Не знам дали си акционер, но ако си, не би ли искал да знаеш защо фирмата губи пари от такива операции нямащи нищо общо с дейноста й?
                  И защо ако някой иска да си играе на инвеститор трябва да го прави с парите на другите (в този случай с фирмените), а не със собствените си.

Нека пак някой пусне темата за кристално прозрачния мениджмънт.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                    хайде, хайде да слиза, както каза ЕП - че съм приготвил едни 16лева и чакам да си купя 10акции на 1,6
                    Тати каза че ще ми купи колело .................. ама друг път
                    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• хайде, хайде да слиза, както каза ЕП - че съм приготвил едни 16лева и чакам да си купя 10акции на 1,6

Коментар

• Въпрос към Г-н Донев в сутрешния блок по бтв

"Искайки оставка веднага водите ли собствения си бизнес към катастрофа?"

О.Д. - "Бяха направени много усилия да катастрофира нашия бизнес, слава богу с добро управление това не се случи!"

Коментар

• А разтоварените от Софтрейда акции на Сефто в кой джоб отидоха ,,, не дадоха ли джокер ??? а и на какви отчетни бяхааааа а на какви се реализирахааа . Не напускам кораба ,но усвояването на новите гимнастики е от висш пилотаж

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
                            Точка "разни" нямаше ли?
                            ей много си гаден - хвана ме! разни- разнообразни,

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                              както знаете съгласно указанията на КФН не може да се разисква друга освен това във дневния ред!
                              Трябваше да дойдете - беше супер и научихме много повече
                              Точка "разни" нямаше ли?
                              Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                                не са, ама забравих какво ми отговориха
                                айде като се сетя ще пиша

днес много топло, само на бира ме избива
                                Тони, как сме?
                                Че е топло - така си е. И цените са горещи. Само за 2 месеца сте с 33% растеж. Може би е време за почика, а ? Такъв ръст дори и Бенц не беше очаквал. (Той го чакаше на други места, при т.нар "избушеняци" ))))

Коментар

Working...
                                X