IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ето срещата през погледа на Капитал:
    "Софарма" ще преговаря за покупка на търговец на едро с лекарства в Молдова
    Компанията регистрира медикамети и в Швеция

тук ще си позволя да допълня капиталци - Шефа каза, че планират на сръбския пазар да надминат резултата в България(и с СФТРД и със СФАРМ) или ако не успеят поне да продават толкова колкото и в БГ. А в Молдова през 2017 влиза една голяма немска хранителна верига с която си партнират и тук, та там влизат и с нея

Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
    Здравейте,
    прибрах се и реших да напиша няколко реда, за да не ме упрекват пак някои съфорумци!
    Пиб(днес чичо Оги спомена за последния ти пост ) намалявам писането тук, защото има много хора които знаят и могат да кажат повече от мен тук . Аз колкото повече чета и колкото повече присъствам тук-там, толкова повече виждам колко незнам . Не упреквам отчетите - напротив като прочета Междинните доклади на СФАРМ и БРЕФ всичко е толкова достъпно написано, като на длан. Дори Мбат не им харесвам доклада в сравнение с тук и Бреф. Та разсеях се. Инвестор са разказали доста неща има и интервю с чичо Оги, но има и много неща, които ги няма
    Аз реших да запазя голяма част от информацията за себе си и за приятели, които знам че още утре ще ми звъннат, но заради форума ще споделя едно-две неща.

1. Много елегантни и красиви жени в тия кули бе! Направо ми се напукаха очилата.
    2. За съжаление с Веско констатирахме, че на 1 и 2 етаж нуждата от ремонт на интериора става наложителна!
    3. Чичо Оги пропусна да отговории на въпроса на г-жа Пунчева от Елана, за това какво мислят да правят със сливанията(консолидацята), въпреки че си записваше със оранжава химикалка на СФТРД, та аз му го зададох повторно. Човека каза че е имало независещи от тях обстоятелства, заради които са спрели, но определено ще рестартират процеса с новия шеф на КФН . Имаше над 20 въпроса, но само този бе от мен и за това само него в споделям.

СВЕТСКИ НОВИНИ:
    1. Най-важната новина бе че събитието протече лишено от присъствието на паркетния лъв на всички срещи и събрания - Импето . Докато си пиехме виното със приятни хапки, по време на коктейла, злите езици говореха че може да е продал 11те си акции в СФАРМ и заедно със спестения разход от метрото, събирал кинти за билет до Германия(Wizz Air е обявил страхотни намаления), за да присъства догодина на събранието на Даймлер. Категорично отрекох този слух и предположих че с Патенцето пресушават някъде бутилка бяло вино.
    2. Втората новина е още по-стряскаща! Оказало се че Г-н Донев го болят очите от толкова цъкане с Кобоса. Та г-жа Донева заляла Европейската комисия с десетки писма за помощ и в отговор те изфабрикували директива през 2014, която да му забрани да търува с акции. За да не изглежда, че документа е направен заради него, включили в забраната всички инсайдери. Понеже тази година след оса-то г-жа Донева купила нови очила на съпруга си, тя притиснала ЕК и те задължили България да прилага директивата от юли 2016г. Та сега инсайдерите нямат да търгуват с акции 30дни преди отчет и понеже СФАРМ има и консолидирани и неконсолидирани и общо взето станало така, че чичо Оги можел да пазари септември и следващия възможен месец ще е чаааак декември. До тогава може да чете само Инвестор.бг, защото сайта е зелен и успокоява зрението. Та извода от тази тирада е че обратното и г-н Донев могат да се появят пак декември и за това слагайте коланите преди коледа!!!
    За да не скучае без Кобос, на срещата един изключително талантлив художник и наш съфорумец, подари картина със името Space(Космос), която г-н Донев да съзерцава докато дойде Декември. Картината е супер, а аз поздравявам художника, чичо Оги и всички акционери в СОФАРМА с едно старо парче
    Футуролог - Щурците!

И накрая, но не последно по значение!
    Не знам защо инвестора са пропуснали причината за събитието, а то е труда на много хора да създадат новия сайт на групата, който е чудесен! Има си и графичен оператор със инструменти за инвеститори, абе чудесен е! Поздравления за Пелагия и понеже в Гугъл още трудно се намира, ето ви и линк!

Хубава вечер от Пловдив!
    Last edited by tony1975; 09.10.2016, 17:52.

Коментар

• Първоначално изпратено от Boicho Popov Разгледай мнение
      Абсолютно съм съгласен. Интервюта имаме почти всяка седмица поне по 1, но с българските мениджъри е по-сложно, а за тези на борсови компании.. още повече. Но ще положим повече усилия...
      Бойчо давай с чужди,като не става с Български.Там поне има какво да се научи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
        +100, аман от статии преведени от блумбърг, трябва нещо оригинално и българско
        Абсолютно съм съгласен. Интервюта имаме почти всяка седмица поне по 1, но с българските мениджъри е по-сложно, а за тези на борсови компании.. още повече. Но ще положим повече усилия...

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
          Добре бат Бойчо, извинявам се ако съм пропуснал. Видя ли между другото коментарите под интервюто? Защо не направите подобни и с другите шефове на фирми от Софикс - Вашите шефове, Планината, Албена? С Мбат приемам че направихте в началото на 2016
          +100, аман от статии преведени от блумбърг, трябва нещо оригинално и българско
          destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Boicho Popov Разгледай мнение
            Привет, писали сме в сайта за новата директива поне 2 материала, тя дори вече не е толкова нова . И не сме бързали да си ходим, а бързахме да правим интервюто с Донев, то се осъществи след срещата с инвеститорите. А и нали трябва да се монтира - нужно е време.

Ще имаме още възможности за разработване и на тази тема и на новостите около Софарма. Поздрави и хубав уикенд
            Добре бат Бойчо, извинявам се ако съм пропуснал. Видя ли между другото коментарите под интервюто? Защо не направите подобни и с другите шефове на фирми от Софикс - Вашите шефове, Планината, Албена? С Мбат приемам че направихте в началото на 2016
            Last edited by tony1975; 08.10.2016, 18:05.

Коментар

• Срещата с инвеститорите в Софарма беше интересна за мен - затова пропътувах над 650км !!!
              Софарма ще върви напред с продажбите макар да се очакват трусове при валутите на Русия и Украйна. Освен България, Русия е другия най-важен пазар. Пробив над всичко останало до сега може да има ако Табекс пробие на пазара през 2018г и нататък.
              При Трейдинга нещата в Сърбия са в движение и имам впечатления, че ще имаме летящ старт там. Явно целите са високи и има знания, умения и ресурси те да се постигнат. Конкретика нямаше. Продължавам да държа и увеличавам акциите си в трейдинга.
              Г-н Георги Петров подари картина на г-н Донев !!!!!!!!!
              За мен беше приятен и ползотворен ден !!!

Коментар

Пелагия каза номера, но не го запомних - мисля че Инвестор.бг вместо да бързаха да си ходят, трябваше да разработят и тази новина, която са проспали.
                Пелагия каза че имало нееднозначни тълкувания и за това решили да ограничат търговията за да нямат проблеми септември и после декември.
                Поздрави!
                )
                Привет, писали сме в сайта за новата директива поне 2 материала, тя дори вече не е толкова нова . И не сме бързали да си ходим, а бързахме да правим интервюто с Донев, то се осъществи след срещата с инвеститорите. А и нали трябва да се монтира - нужно е време.

Ще имаме още възможности за разработване и на тази тема и на новостите около Софарма. Поздрави и хубав уикенд

Коментар

• Да ви улесня малко за новата директива

https://www.law.ox.ac.uk/business-la...use-regulation

Коментар

Да наистина има влязла в сила Директива на ЕС от юли месец(другото естествено си бяха мои шеговити измишльотини), която слага доста рестрикции за търговия на инсайдърите, а такива може да считаме и Сфарм и Донев и доста други около него. Пелагия каза номера, но не го запомних - мисля че Инвестор.бг вместо да бързаха да си ходят, трябваше да разработят и тази новина, която са проспали.
                    Пелагия каза че имало нееднозначни тълкувания и за това решили да ограничат търговията за да нямат проблеми септември и после декември.
                    Поздрави!

п.п. представете си ако г-н Донев е маркетмейкърствал по позиции като СФТРД и СФИ, а той е, къде в двете посоки може да иде цената като го няма
                    Добро утро, и аз четох за тази нова директива и съм напълно съгласен че трябват по стриктни правила за insider trading все пак тези хора знаят резултата много преди да излязат отчетите

Тони, да питам ще излезе ли публично някакъв материал от срещата? гледах интервюто на Донев и ми изглеждаше доста консервативен в очакванията за 2017-та. Нещо ново за Доверие холдинг - Хидроизомат, болницата, Бриколаж........?

Сайта е добър! Пожелавам силни резултати на групата!

Коментар

• Да наистина има влязла в сила Директива на ЕС от юли месец(другото естествено си бяха мои шеговити измишльотини), която слага доста рестрикции за търговия на инсайдърите, а такива може да считаме и Сфарм и Донев и доста други около него. Пелагия каза номера, но не го запомних - мисля че Инвестор.бг вместо да бързаха да си ходят, трябваше да разработят и тази новина, която са проспали.
                      Поздрави!

п.п. представете си ако г-н Донев е маркетмейкърствал по позиции като СФТРД и СФИ, а той е, къде в двете посоки може да иде цената като го няма
                      Last edited by tony1975; 08.10.2016, 08:15.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                        И защо трябва да е на лични !?!? За да се чувстваш привилегирован нетрол ли!?!? )) Срещата е минала, информацията е вече публична - казана от мажоритаря пред обществеността и пред акционери)))) Ама че сте конспиратори. Искате хартиийките ни да вървят нагоре а се спотайвате на "лични".!?!? Положителните неща се казват директно, няма нужда от парижките потайности. Само негативните се пишат в лп. ))))))
                        Разбира се поздравления и за Тони, за споделянето и за оптимистичната визия ++
                        В общи линии - заради такива ,които изкривяват информацията и използват форума за лични нападки ,обиди и да ръсят простотии .
                        Не визирам никого - всеки сам си знае.

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
                          Тони ,благодаря за инфото !
                          Новия сайт на прима виста наистина изглежда добре !
                          Ще го разгледаме по подробно.
                          Говориш за някаква нова директива от ЕК - знаеш ли и заглавието или номера ?
                          Дерк споменава за важна за развитието на компанията информация ?
                          Може ли малко подробности ?
                          Може и на лични - да не дразним троловете !
                          Не всички можем да ходим на срещи в София за съжаление .
                          И защо трябва да е на лични !?!? За да се чувстваш привилегирован нетрол ли!?!? )) Срещата е минала, информацията е вече публична - казана от мажоритаря пред обществеността и пред акционери)))) Ама че сте конспиратори. Искате хартиийките ни да вървят нагоре а се спотайвате на "лични".!?!? Положителните неща се казват директно, няма нужда от парижките потайности. Само негативните се пишат в лп. ))))))
                          Разбира се поздравления и за Тони, за споделянето и за оптимистичната визия ++
                          Не е препоръка... !!!
                          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Тони ,благодаря за инфото !
                            Новия сайт на прима виста наистина изглежда добре !
                            Ще го разгледаме по подробно.
                            Говориш за някаква нова директива от ЕК - знаеш ли и заглавието или номера ?
                            Дерк споменава за важна за развитието на компанията информация ?
                            Може ли малко подробности ?
                            Може и на лични - да не дразним троловете !
                            Не всички можем да ходим на срещи в София за съжаление .

Коментар

• Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнение
                              ами някои хора ходим на работа, имаме ангажименти а понякога сме и в командировка та колкото и да искаме да ходим по разни срещи и сбирки се налага да ги пропускаме.
                              не се оправдавай, работа жена акордеони и прочее. За 1 ден зарязваш жената, хващаш гората, събитието е оттам на една ръка място ))))
                              Не е препоръка... !!!

Коментар

Здравейте,
                                прибрах се и реших да напиша няколко реда, за да не ме упрекват пак някои съфорумци!
                                Пиб(днес чичо Оги спомена за последния ти пост ) намалявам писането тук, защото има много хора които знаят и могат да кажат повече от мен тук . Аз колкото повече чета и колкото повече присъствам тук-там, толкова повече виждам колко незнам . Не упреквам отчетите - напротив като прочета Междинните доклади на СФАРМ и БРЕФ всичко е толкова достъпно написано, като на длан. Дори Мбат не им харесвам доклада в сравнение с тук и Бреф. Та разсеях се. Инвестор са разказали доста неща има и интервю с чичо Оги, но има и много неща, които ги няма
                                Аз реших да запазя голяма част от информацията за себе си и за приятели, които знам че още утре ще ми звъннат, но заради форума ще споделя едно-две неща.

1. Много елегантни и красиви жени в тия кули бе! Направо ми се напукаха очилата.
                                2. За съжаление с Веско констатирахме, че на 1 и 2 етаж нуждата от ремонт на интериора става наложителна!
                                3. Чичо Оги пропусна да отговории на въпроса на г-жа Пунчева от Елана, за това какво мислят да правят със сливанията(консолидацята), въпреки че си записваше със оранжава химикалка на СФТРД, та аз му го зададох повторно. Човека каза че е имало независещи от тях обстоятелства, заради които са спрели, но определено ще рестартират процеса с новия шеф на КФН . Имаше над 20 въпроса, но само този бе от мен и за това само него в споделям.

СВЕТСКИ НОВИНИ:
                                1. Най-важната новина бе че събитието протече лишено от присъствието на паркетния лъв на всички срещи и събрания - Импето . Докато си пиехме виното със приятни хапки, по време на коктейла, злите езици говореха че може да е продал 11те си акции в СФАРМ и заедно със спестения разход от метрото, събирал кинти за билет до Германия(Wizz Air е обявил страхотни намаления), за да присъства догодина на събранието на Даймлер. Категорично отрекох този слух и предположих че с Патенцето пресушават някъде бутилка бяло вино.
                                2. Втората новина е още по-стряскаща! Оказало се че Г-н Донев го болят очите от толкова цъкане с Кобоса. Та г-жа Донева заляла Европейската комисия с десетки писма за помощ и в отговор те изфабрикували директива през 2014, която да му забрани да търува с акции. За да не изглежда, че документа е направен заради него, включили в забраната всички инсайдери. Понеже тази година след оса-то г-жа Донева купила нови очила на съпруга си, тя притиснала ЕК и те задължили България да прилага директивата от юли 2016г. Та сега инсайдерите нямат да търгуват с акции 30дни преди отчет и понеже СФАРМ има и консолидирани и неконсолидирани и общо взето станало така, че чичо Оги можел да пазари септември и следващия възможен месец ще е чаааак декември. До тогава може да чете само Инвестор.бг, защото сайта е зелен и успокоява зрението. Та извода от тази тирада е че обратното и г-н Донев могат да се появят пак декември и за това слагайте коланите преди коледа!!!
                                За да не скучае без Кобос, на срещата един изключително талантлив художник и наш съфорумец, подари картина със името Space(Космос), която г-н Донев да съзерцава докато дойде Декември. Картината е супер, а аз поздравявам художника, чичо Оги и всички акционери в СОФАРМА с едно старо парче
                                Футуролог - Щурците!

И накрая, но не последно по значение!
                                Не знам защо инвестора са пропуснали причината за събитието, а то е труда на много хора да създадат новия сайт на групата, който е чудесен! Има си и графичен оператор със инструменти за инвеститори, абе чудесен е! Поздравления за Пелагия и понеже в Гугъл още трудно се намира, ето ви и линк!

Хубава вечер от Пловдив!
                                +++ оптимистично
                                слагаме малък + и на чичо (не сме забравили коефициентната деноминация "севтополис") ))))
                                Не е препоръка... !!!

Коментар

Working...
                                X