IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
    Не знам какви са ви очакванията, но аз в момента съм негативно настроен за Q2. По доста груби изчисления изкарвам загуба от BGN 5-6 мио от продажбата на Доверие.
    (поправете ме ако греша). При Фармата се вижда че засега няма ръст в продажбите, но Трейдинга ще компенсира от части.

Аз си разпродадох акциите тук! Не знам да ли пазара е оценил загубата от Доверие но за мен си е солидна загуба.

Ще чакам лека корекция за да вляза пак! Фармата си остава за мен най добрата компания в Софикс!
    Еднократни загуби или печалби нямат особено значение, особено когато са в малък за мащабите на компанията размер.

Коментар

• Не знам какви са ви очакванията, но аз в момента съм негативно настроен за Q2. По доста груби изчисления изкарвам загуба от BGN 5-6 мио от продажбата на Доверие.
      (поправете ме ако греша). При Фармата се вижда че засега няма ръст в продажбите, но Трейдинга ще компенсира от части.

Аз си разпродадох акциите тук! Не знам да ли пазара е оценил загубата от Доверие но за мен си е солидна загуба.

Ще чакам лека корекция за да вляза пак! Фармата си остава за мен най добрата компания в Софикс!

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
        не на табла а на бридж.....
        всъщност какво сте питали?
        а нищо особено, в неделята след оса пратих един мейл с два въпроса които не ми бе удобно да задам пред всички. Ако ми отговори ще ти кажа

п.с. ти купи ли СФИ ?
        ама кулите са готини, какво ще кажеш. Бях много изморен и бързах да тръгвам в 17:00, иначе щях да попитам г-н Борисов какво става с тая пуста кула Б - няма ли да я пълним или да вземем ние с теб да наемем там един офис за инвестиционния ни фонд

каква е практиката кога да чакам дивидентите, че ме сърбят ръцете за няколко позиции август може би? е адсиц-а сигурно по-късно.

Дано се поразвали времето че да може чичо Оги да попише из форума, както миналото лято!!!
        Last edited by tony1975; 07.07.2013, 17:43.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
          ааааа не е спешно!
          Той чичо Оги сигурно сега бие на табла наред из Влас - няма да му спирам серията, като си дойде ще ми отговори
          не на табла а на бридж.....
          всъщност какво сте питали?

Коментар

• Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнение
            обади им се по телефона. И аз звъня в едно друго ад да питам нещо, но се оказа, че директорът за връзки с инвеститорите (каквото и да значи това) е в отпуск и чак в понеделник...
            ааааа не е спешно!
            Той чичо Оги сигурно сега бие на табла наред из Влас - няма да му спирам серията, като си дойде ще ми отговори

Коментар

• обади им се по телефона. И аз звъня в едно друго ад да питам нещо, но се оказа, че директорът за връзки с инвеститорите (каквото и да значи това) е в отпуск и чак в понеделник...
              The best things in life are free. The second best things are very expensive!
              не е препоръка

Коментар

• Добро утро, банда!!!
                Гледам че хубав мухабет се е заформил
                Ако мога да перифразирам един стар израз бих казал:"Няма нищо по-сигурно от смъртта, данъците и дивидента при Софарма Трейдинг"

от 2 седмици съм изпратил едно писъмце на mail@sopharma.bg, ама отговор няма - отпуск ли излязоха всички?
                Живи и здрави!

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение
                  Спортна злоба се нарича, не завист.
                  А защо използваш думата "злоба". Нещо съдържащо в корена си "зло" няма как да е добро. Ако мислиш, че спортната злоба е ОК, тогава виж това http://www.youtube.com/watch?v=RzKFWt1Gsg0
                  Мисля, че думата "хъс" е доста по-добър заместител.

Коментар

Е, малко съм в по-различна лига от FFBH, за да се настъпвам точно пък с тях.
                    Спортната злоба движи понякога нещата в бизнеса напред. Завистта може само да ги дърпа назад.
                    Все едно да търсиш причина защо FFBH получава възнаграждние от ПИБ

Не е препоръка за ПК на ЦК ...просто 106 са си професионалисти

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                      Съревнование казваш, това обяснява нещата.
                      Е, малко съм в по-различна лига от FFBH, за да се настъпвам точно пък с тях.
                      Спортната злоба движи понякога нещата в бизнеса напред. Завистта може само да ги дърпа назад.

Коментар

Съревнование казваш, това обяснява нещата.
                        Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от COBOSCHETO Разгледай мнение
                          Това си е завист май като гледам ...ми FFBH са си ги заслужили явно тези пари

Коментар

Г-н Донев е от този тип бизнесмени, които не обичат да им дават другите идеи. Макар и да плаща по 4млн. лв на година за консултантски услуги, той много рядко се вслушва в тези идеите.
                            За това и днес цената е такава, а можеше Щада да ги купи на 9лв/акция още през 2007!

Като отворихме темата за заплащането на консултантски услуги, аз винаги съм смятал, че една част от плащаните суми е към FFBH и реално си е вадене пари от Софарма и даване на Н. Н.
                            Това си е завист май като гледам ...ми FFBH са си ги заслужили явно тези пари

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
                              Аз до този извод стигнах Прочетете по добре писанията му през последните месеци и това което ви казвам има смисъл.

ЕП, вземи пиши на Донев на лични по добре
                              Г-н Донев е от този тип бизнесмени, които не обичат да им дават другите идеи. Макар и да плаща по 4млн. лв на година за консултантски услуги, той много рядко се вслушва в тези идеите.
                              За това и днес цената е такава, а можеше Щада да ги купи на 9лв/акция още през 2007!

Като отворихме темата за заплащането на консултантски услуги, аз винаги съм смятал, че една част от плащаните суми е към FFBH и реално си е вадене пари от Софарма и даване на Н. Н.

Коментар

Ама и ти си се вкарал в някакъв филм - някой ми бил дал задача...бил съм загубил клиент...после и комисионни...
                                Само дето не си написал, че тоя някой е Пеевски или КТБ.

По простото обяснение за складовете винаги повече ми е харесвало.
                                ОК, сбъркал съм, извинявай ако съм те засегнал.
                                Би ли казал защо правиш толкова задълбочени анализи на една-единственна компания от БФБ при положение, че не притежаваш акции от нея?
                                Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Working...
                                X