IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
    Аз лично не вярвам, че ЕП се стреми да "срути" Софарма чрез форума. Той сам каза, че тук са само шофьори, монтьори и т.н. По-скоро си мисля, че предвид огромния му труд и коментари само за тази компания, някой голям му е дал задача да направи анализ тук, сравнимо с други подобни компании от региона и сектора. ЕПто го е направил и сега вижда както и поръчителя, че е сбъркал оценката към даден момент жестоко. Може би е загубил клиент, може би комисони, кой знае.
    Абе най-добре той да напише наистина защо хвърля толкова труд само тук.
    Ама и ти си се вкарал в някакъв филм - някой ми бил дал задача...бил съм загубил клиент...после и комисионни...
    Само дето не си написал, че тоя някой е Пеевски или КТБ.

По простото обяснение за складовете винаги повече ми е харесвало.

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
      Аз до този извод стигнах Прочетете по добре писанията му през последните месеци и това което ви казвам има смисъл.

ЕП, вземи пиши на Донев на лични по добре
      Сохо, и ЕП и Огнян Донев потвърдиха косвено, че се познават лично. Просто би му се обадил...
      Тази тема стана като роман от Агата Кристи , но и на мен ми е интересна развръзката
      Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Аз лично не вярвам, че ЕП се стреми да "срути" Софарма чрез форума. Той сам каза, че тук са само шофьори, монтьори и т.н. По-скоро си мисля, че предвид огромния му труд и коментари само за тази компания, някой голям му е дал задача да направи анализ тук, сравнимо с други подобни компании от региона и сектора. ЕПто го е направил и сега вижда както и поръчителя, че е сбъркал оценката към даден момент жестоко. Може би е загубил клиент, може би комисони, кой знае.
        Абе най-добре той да напише наистина защо хвърля толкова труд само тук.
        Last edited by 15%; 05.07.2013, 20:45.
        Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
          това е шега - нали???
          да очаквате, че ЕП има потенциал да дава бизнес идеи на г-н Донев. той предполагам, ще прочете с интерес, но ЕП няма какво да предложи - поне от писанията до момента.
          Аз до този извод стигнах Прочетете по добре писанията му през последните месеци и това което ви казвам има смисъл.

ЕП, вземи пиши на Донев на лични по добре

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
            Целта му е да направи комисионни от покупко продажба на продукти или бизнеси в този сектор. Един вид той си пише на Донев чрез форума (който се чете както знаем от Донев) и подхвърля разни възможности за добри бизнес възможности. Цената не го интересува според мен!
            това е шега - нали???
            да очаквате, че ЕП има потенциал да дава бизнес идеи на г-н Донев. той предполагам, ще прочете с интерес, но ЕП няма какво да предложи - поне от писанията до момента.

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
              Искаш да кажеш че плаши цацата
              Ъхъ, а цацата си е плашлива. Всъщност даже и тези дето се възприемат за местни акули са си бая плашливи шарани.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                ПЕ под 10 на фармацефтичен производител в Европа. потенциален краткосрочен ръст - до година, година и половина от 50% до 100%. И то след 50% ръст вече наличен. Що пък да не натисне цената колкото може, особено ако иска да купува големи пакети. 10% по-ниска цена сега са си потенциално 20% по-висока цена при развързване на пакет. А е по-лесно сега да купиш с 10% по-ниско отколкото да чакаш 20% отгоре при реалистична оценка.
                Искаш да кажеш че плаши цацата

Коментар

Съмнява ме - анализа който беше постнал изисква изключително много работа, дори и само за това че да успее да докара цената до 1,6. Да го прави човек ей така за удоволствие е наистина странно. Аз поне не бих отделил поне седмица от живота си че да дразня разни купувачи на софарма, ако нямах желание да купувам по-евтино. не че и тогава бих пускал подобно нещо.
                  Целта му е да направи комисионни от покупко продажба на продукти или бизнеси в този сектор. Един вид той си пише на Донев чрез форума (който се чете както знаем от Донев) и подхвърля разни възможности за добри бизнес възможности. Цената не го интересува според мен!

Коментар

Аз пък си задавам един въпрос. Защо точно с SFARM се е зачекнал?
                    ПЕ под 10 на фармацефтичен производител в Европа. потенциален краткосрочен ръст - до година, година и половина от 50% до 100%. И то след 50% ръст вече наличен. Що пък да не натисне цената колкото може, особено ако иска да купува големи пакети. 10% по-ниска цена сега са си потенциално 20% по-висока цена при развързване на пакет. А е по-лесно сега да купиш с 10% по-ниско отколкото да чакаш 20% отгоре при реалистична оценка.

Коментар

Съмнява ме - анализа който беше постнал изисква изключително много работа, дори и само за това че да успее да докара цената до 1,6. Да го прави човек ей така за удоволствие е наистина странно. Аз поне не бих отделил поне седмица от живота си че да дразня разни купувачи на софарма, ако нямах желание да купувам по-евтино. не че и тогава бих пускал подобно нещо.
                      Аз пък си задавам един въпрос. Защо точно с SFARM се е зачекнал?

Коментар

Аз вече си мисля, че нито купува нито продава нито има намерение да го прави. Според мен си пише просто за спорта.
                        На спорт ходя само сутрин.

Коментар

Аз вече си мисля, че нито купува нито продава нито има намерение да го прави. Според мен си пише просто за спорта.

Коментар

ЕП все ми се иска да те питам нещо - ти купуваш ли от началото на годината. И ако го правиш това не е ли меко казано леко противоречие с това което говориш.

Коментар

• http://investing.businessweek.com/re...D&sortDir=desc

8 място по ръст от началото на годината за Европа близкия изток и африка. И все още ПЕ то е доста под средното 15,5 за региона.

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение
                                На това му се казва wishful thinking!
                                Както писах преди няколко дни, няма никаква икономическа причина да се вдигат приходите ако оперираш в държави като България, Украйна, Беларус и т.н, съответно не знам каква би била изненадата в резултатите. Аз очаквам на неконсолидирано ниво Софарма да има растеж около 4-5%, което е малко над инфлацията. Повече от това ми се струва необусловано.
                                Софарма пък е основната фирма в групата и дава над 60% от ЕБИТДА-та. Така че не виждам от къде биха могли да дойдат тези положителни изненади. По-скоро това си е някаква форма на баене тук във форума и желание да се случи чудо.
                                аз също не пиша наизуст или от тавана

Коментар

Working...
                                X