IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
    + 111

Множко е 2.4
    На не повече от 1 евро и туканка и при Атерата. Ако може и към края на годината га сняг забръска, а кеш ще има бол - супер ще е
    Струва ми се, че няма да ви стане играта с Тони. На пазара се насипаха десетки милиони от дялове и дивиденти - еларга, као, атера т.н.
    Те само отчасти някъде са влезли и протестите само забавят нещата. Когато тия свободни кинти забележат нещо дори и малко свястно и подценено, поради липсата на кой знае какви алтернативи, ще търсят основно яките компании.
    Цените при тях предполагам, ще са основно настрани и в удачен момент и нагоре. Знаем какво правят няколко десетки милиона на неликвидна борса с малък фри флоут като цяло. А и Всеки борсов момент има прилика и разлика с предишния, и някакво копиране на предишно събитие не е гарантирано.
    пс. имах предвид тукашната позиция. При атерата 2лв. е достатъчно близо (10%) до текуща цена и не е невъзможно да вземеш на 2
    Last edited by padre Bonaventura; 13.07.2013, 13:07.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
      Абе стига с тия манипулации бе.
      Не съм от чок феновете на тукашния мажо, ма туй няма нищо общо с него.
      За съжаление бтовете отдавна са налазили и този форум и разни платени измислени профили пускат фалшива информация в полза на някого. Конкретната статия е от тук http://neverojatno.wordpress.com/
      Тъй като журналята са прекалено тъпи или просто са решили да си вдигнат посещаемостта на глупавото сайтче, са се направили на тъпи и никъде не са написали, че информацията в http://neverojatno.wordpress.com/ е художествена измислица. То си го пише с главни букви: "Бъзикилийкс – Истината такава, каквато можеше да бъде!? "
      Жалко е, но има много хора, които малоумно го споделят в социалните мрежи, нито четат нито се замислят и първосигнално се възмущават.

Коментар

• Първоначално изпратено от vatla Разгледай мнение
        Абе стига с тия манипулации бе.
        Не съм от чок феновете на тукашния мажо, ма туй няма нищо общо с него.

Коментар

• Първоначално изпратено от vatla Разгледай мнение
          Това вече няколко пъти го коментирахме в темата.
          Можеш ли да допуснеш, че г-н Донев ще има такъв изказ и начин на мислене???
          Който е присъствал на ОС ще знае, че това е съчинено от някой неграмотник.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

е що? нека да падне малко да допълним на 2,4-2,5 , а ако иде и до 1,6 както прогнозираше някой - СУПЕР тъкмо ще съм заредил с кеш!
            + 111

Множко е 2.4
            На не повече от 1 евро и туканка и при Атерата. Ако може и към края на годината га сняг забръска, а кеш ще има бол - супер ще е

Коментар

• http://www.burgasnovinite.bg/Balgari...i-zaplati.html

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                Само 6 бида при Фармата не бях виждал
                Донев да се връща от почивката
                Дреме му на Донев за бидовете. Пийва си коктейлите и по кръчми вади си портфейлите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Зайо Байо Разгледай мнение
                  Е същото, може да свърши и малко лошо време на морето

е що? нека да падне малко да допълним на 2,4-2,5 , а ако иде и до 1,6 както прогнозираше някой - СУПЕР тъкмо ще съм заредил с кеш!
                  Last edited by tony1975; 09.07.2013, 18:38.

Коментар

Подкрепата от обратното изкупуване я няма

Коментар

Е същото, може да свърши и малко лошо време на морето

Коментар

• Само 6 бида при Фармата не бях виждал
                        Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение
                          Първото тримесечие е подписано от фин. директор и счетоводител. Мисля, че Q1 консолидирания отчет не е одитиран. Одитират само годишните резултати.

Иначе ако имаш познати и приятели в големите одиторски компании, можеш да поразпиташ какви точно неща разписват партньорите за големите български клиенти само и само да си гарантират бизнес и през другата година. Тук не става въпрос за български дружества на чужди фирми, а чисто български фирми - Химимпорт, ЦКБ, Първа инвестиционна и т.н.
                          Ще се шокираш, гарантирам ти го.
                          Пък и трябва човек да се запита защо публични и големи за българските мащаби компании решават да не ползват PwC, KPMG, Deloitte, а BDO, Grant Thornton, AFA и т.н. Просто при едните част от номерата няма да минат, а другите са по-гладни за пазарен дял и съответно не толкова консервативни.

Аз лично съм ставал свидетел да такива одит доклади, където фирма си беше завишила стойноста на земята с около 5х (имали били доклад от незнайна консултантска компания с такава оценка) и освен това имаха няколко трафопоста, които бяха оценили като имоти на по 700-800евро/м2. Не е нужно да казвам, че ако махнеш тези измишльотини, баланса изглеждаше по друг начин. Одиторите нямат проблем обаче да подпишат такав документ, стига и другата година да им платят 50,000 евро за одит.

Познавам хора в сектора, и аз съм чувал интересни истории
                          Ако не са одитори от Big 4, винаги имам едно на ум за отчетите.
                          За ТИМ, ПИБ..... да там имат интересно счетоводство

Да само годишните се одитират задължително по IFRS.

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
                            Така е реалната загуба трябва да е към 12 мио!
                            Но не ми се вярва да направят преоценката през Q2 Това ще срути цената!

Не знам как от АФА са заверили отчета! Това си е доста странно като знам че са доста стриктна компания!
                            Първото тримесечие е подписано от фин. директор и счетоводител. Мисля, че Q1 консолидирания отчет не е одитиран. Одитират само годишните резултати.

Иначе ако имаш познати и приятели в големите одиторски компании, можеш да поразпиташ какви точно неща разписват партньорите за големите български клиенти само и само да си гарантират бизнес и през другата година. Тук не става въпрос за български дружества на чужди фирми, а чисто български фирми - Химимпорт, ЦКБ, Първа инвестиционна и т.н.
                            Ще се шокираш, гарантирам ти го.
                            Пък и трябва човек да се запита защо публични и големи за българските мащаби компании решават да не ползват PwC, KPMG, Deloitte, а BDO, Grant Thornton, AFA и т.н. Просто при едните част от номерата няма да минат, а другите са по-гладни за пазарен дял и съответно не толкова консервативни.

Аз лично съм ставал свидетел да такива одит доклади, където фирма си беше завишила стойноста на земята с около 5х (имали били доклад от незнайна консултантска компания с такава оценка) и освен това имаха няколко трафопоста, които бяха оценили като имоти на по 700-800евро/м2. Не е нужно да казвам, че ако махнеш тези измишльотини, баланса изглеждаше по друг начин. Одиторите нямат проблем обаче да подпишат такав документ, стига и другата година да им платят 50,000 евро за одит.

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение
                              Защо само 5-6млн. лв? Разликата между балансовата стойност на дяловете в Доверие към 31.03 (18.8%) и пазарната цена от 0.84лв/акция показва, че загубата в ОПР би трябвало да е 11.7млн. лв.
                              Друг е въпроса дали ще покажат цялата загуба сега или пак ще си оценят останалите 9.9% по някаква си тяхна завишена цена. Реално би трябвало да е по пазарната цена, още повече пък след като вече е имало транзакция от тяхна страна по пазарната цена в последните няколко седмици.
                              Може да се надяват цената на Доверие да се вдигне до края на годината, за да не реализират пълната загуба. Обаче не виждам кой точно ще тръгне да купува скъпо знаейки, че Софарма чакат да продадат голям брой акции.
                              Така е реалната загуба трябва да е към 12 мио!
                              Но не ми се вярва да направят преоценката през Q2 Това ще срути цената!

Не знам как от АФА са заверили отчета! Това си е доста странно като знам че са доста стриктна компания!

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
                                Не знам какви са ви очакванията, но аз в момента съм негативно настроен за Q2. По доста груби изчисления изкарвам загуба от BGN 5-6 мио от продажбата на Доверие.
                                (поправете ме ако греша). При Фармата се вижда че засега няма ръст в продажбите, но Трейдинга ще компенсира от части.

Аз си разпродадох акциите тук! Не знам да ли пазара е оценил загубата от Доверие но за мен си е солидна загуба.

Ще чакам лека корекция за да вляза пак! Фармата си остава за мен най добрата компания в Софикс!
                                Защо само 5-6млн. лв? Разликата между балансовата стойност на дяловете в Доверие към 31.03 (18.8%) и пазарната цена от 0.84лв/акция показва, че загубата в ОПР би трябвало да е 11.7млн. лв.
                                Друг е въпроса дали ще покажат цялата загуба сега или пак ще си оценят останалите 9.9% по някаква си тяхна завишена цена. Реално би трябвало да е по пазарната цена, още повече пък след като вече е имало транзакция от тяхна страна по пазарната цена в последните няколко седмици.
                                Може да се надяват цената на Доверие да се вдигне до края на годината, за да не реализират пълната загуба. Обаче не виждам кой точно ще тръгне да купува скъпо знаейки, че Софарма чакат да продадат голям брой акции.

Коментар

Working...
                                X