If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Новини и сигнали разни, едни ги четат така, други иначе. За едни петрола не влияе върху продажбите на СФАРМ, за други влияе, за едни дъното при рублата е важно за други не. За едни има значение че 50дневната е минала над 100 дневната за други няма. Всички сме позитивни за намаляването на задълженията и т.н. и т.н.
Не искам да ти развалям тонуса ,Тони , но чичо ти ОГИ ти обира акциите само в последните минути на сесията когато са ги смъкнали с колкото могат....
за мен е гадно но поне още 4 акции се крепят по този начин....хим ,ссв ,фиб ,хика и твоята ....
Не е за хвалене.....
не ми го разваляш защото аз имам и не разчитам така тези сигнали
виж сделките - това не е по една акция на ден за да вдигне цена затваря. Целия месец търговията си бе слаба и това че мажо излиза и показва че под 2,6 той ще купува - за мен е чудесен сигнал - това е символ приятелю, както ти и аз така и Донев знае че това инфо е публично и той ни показва отношение с него! Ако искаше чисто технически да вдига цената на затваряне и да лъже пазара - щеше да извика Колчев от долния етаж на кафе и щеше да "помоли" неговите хора да купуват в края на сесията. Като видя справката на Керезов, Митев, Цеко Минев и другите изброени че са купували февруари от собствените си комании тогава ще се съглася с теб.
Поздрави!
Новини и сигнали разни, едни ги четат така, други иначе. За едни петрола не влияе върху продажбите на СФАРМ, за други влияе, за едни дъното при рублата е важно за други не. За едни има значение че 50дневната е минала над 100 дневната за други няма. Всички сме позитивни за намаляването на задълженията и т.н. и т.н.
п.п. мисля че от справката се вижда и къде ще е вилката на увеличението при сфи
Не искам да ти развалям тонуса ,Тони , но чичо ти ОГИ ти обира акциите само в последните минути на сесията когато са ги смъкнали с колкото могат....
за мен е гадно но поне още 4 акции се крепят по този начин....хим ,ссв ,фиб ,хика и твоята ....
Не е за хвалене.....
Че то подобно нещо не се случва за първи път в Софарма! Навремето Грамърси така се бяха нашили пак с подобен процент купен от пазара.
После се чудеха как да излезнат. При писането на проспекта за Варшавската борса получиха минимална помощ, да не казвам никаква, от фирмата.
Колкото до Ромфарм - не знам на кого ще си продадат тяхните 18% след като фирмата е ясно, че няма да плаща дивиденти и излизането от позицията е супер трудно. Не че те не искат, но според мен няма кой да ги изкупи. Особенно пък на цена, която да е атрактивна за тях.
Здравей,
Тук визирах профила на Ром, който е доста по-различен /дори няма нищо общо с Грамъра/.
Иначе Ром не влезнаха тук заради дивидента. По-скоро стратегически и/или тактически.
Честно казано не съм ги чел. Но имайки определени преки впечатления и от двете страни не вярвам да влезнат с десетки милиони в майката и трейдинга без предварително споразумение.
А за желанието им за продажба, което спомена?
Поздрави!
имах преди време една заспала поръчка купува, която ми беше ударена от дск.
Отделно се питам защо оги не си държи цената и не прави обратни изкупувания. Това го прави обикновено само като знае, че има голям пакет за продан - за справка, когато грамерси и любо пъпката продаваха. може и да не съм прав, не знам, затова попитах по-долу.
Здравейте,
момичетата ме изнудиха да се качим до Альошата за празника и за това се забавих с отговора.
1. Драги ЕП, ако ти пазаруваш от моя магазин и си с около 30% дял от бизнеса ми, и ако твоя портфейл се пълни предимно от продажбите на Лукойл, Газпром и Роснефт и т.н., повярвай ми - движението на петрола ще е много важно не само за теб, а и за мен!
Цената на нефта беше над 100 долара през 2009, после $65-75 през 2010 и обратно над 100 долара през 2011-2012. Не си спомням това да доведе до огромни флуктуации в оборотите на Софарма в Русия по това време.
Ефектът от сегашния спад е по-скоро в обезценяването на рублата и съответно намаляване на покупателната способност на руснаците на стоки с производствени разходи и съответно цени деноминирани в евро. Докато еврото не се върне на 60-65 рубли, руснаците или ще предпочитат местните производители или пък Софарма ще трябва да работи с по-нисък марж на печалбата конкретно на руския пазар.
Честно казано не съм ги чел. Но имайки определени преки впечатления и от двете страни не вярвам да влезнат с десетки милиони в майката и трейдинга без предварително споразумение.
А за желанието им за продажба, което спомена?
Поздрави!
Че то подобно нещо не се случва за първи път в Софарма! Навремето Грамърси така се бяха нашили пак с подобен процент купен от пазара.
После се чудеха как да излезнат. При писането на проспекта за Варшавската борса получиха минимална помощ, да не казвам никаква, от фирмата.
Колкото до Ромфарм - не знам на кого ще си продадат тяхните 18% след като фирмата е ясно, че няма да плаща дивиденти и излизането от позицията е супер трудно. Не че те не искат, но според мен няма кой да ги изкупи. Особенно пък на цена, която да е атрактивна за тях.
Здравейте,
момичетата ме изнудиха да се качим до Альошата за празника и за това се забавих с отговора.
1. Драги ЕП, ако ти пазаруваш от моя магазин и си с около 30% дял от бизнеса ми, и ако твоя портфейл се пълни предимно от продажбите на Лукойл, Газпром и Роснефт и т.н., повярвай ми - движението на петрола ще е много важно не само за теб, а и за мен!
2. За момчетата писали след теб - Ромфарм купуваха яко до 4,2лв ако реша да излизат сега - за тях май ще е излизане на дъното. На оса гласуваха против липсата на дивидент тоже . ами ако решат да излизат и съборят компанията до 1лв прии тези резултати и при тезикредити, кооио ми предлагат от ДСК - аз съм ЗА!!!
Поздрави!
И аз не ги чета дословно, но ми е правило впечатление /дано не греша по спомен/, че гласуват на контра по предложения на ОСА. Не знам дали това намеква намерение за изход, но ако е така, ще стане интересно... много интересно - нищо чудно цената на ЕП и ПИП /1 долар/ да стане реалност. Всъщност, въпреки, че имам в момента, няма да бъда много разочарован при подобен развой
Коментар