IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
    тук доста писане се поизтри без следа - българска му работа
    подкрепям

Коментар

• тук доста писане се поизтри без следа - българска му работа

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975
        както винаги - толкова мъдрост струи от изказа ти!
        А какво трябва да кажа???

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
          Новини и сигнали разни, едни ги четат така, други иначе. За едни петрола не влияе върху продажбите на СФАРМ, за други влияе, за едни дъното при рублата е важно за други не. За едни има значение че 50дневната е минала над 100 дневната за други няма. Всички сме позитивни за намаляването на задълженията и т.н. и т.н.

НО това че чичо Оги е излязал и обира цял месец всичко на 2,6лв на мен ми стига - поздрави!

п.п. мисля че от справката се вижда и къде ще е вилката на увеличението при сфи
          Пълни глупости!

Коментар

хмм купува на 4.58 и продава на 4.72

но може да не означава нищо, защото миналата година ако не греша гн борисов купуваше на 4 а после не участва в увеличението на 3.90
            destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
              Не искам да ти развалям тонуса ,Тони , но чичо ти ОГИ ти обира акциите само в последните минути на сесията когато са ги смъкнали с колкото могат....
              за мен е гадно но поне още 4 акции се крепят по този начин....хим ,ссв ,фиб ,хика и твоята ....
              Не е за хвалене.....
              не ми го разваляш защото аз имам и не разчитам така тези сигнали
              виж сделките - това не е по една акция на ден за да вдигне цена затваря. Целия месец търговията си бе слаба и това че мажо излиза и показва че под 2,6 той ще купува - за мен е чудесен сигнал - това е символ приятелю, както ти и аз така и Донев знае че това инфо е публично и той ни показва отношение с него! Ако искаше чисто технически да вдига цената на затваряне и да лъже пазара - щеше да извика Колчев от долния етаж на кафе и щеше да "помоли" неговите хора да купуват в края на сесията. Като видя справката на Керезов, Митев, Цеко Минев и другите изброени че са купували февруари от собствените си комании тогава ще се съглася с теб.
              Поздрави!

Коментар

Новини и сигнали разни, едни ги четат така, други иначе. За едни петрола не влияе върху продажбите на СФАРМ, за други влияе, за едни дъното при рублата е важно за други не. За едни има значение че 50дневната е минала над 100 дневната за други няма. Всички сме позитивни за намаляването на задълженията и т.н. и т.н.

НО това че чичо Оги е излязал и обира цял месец всичко на 2,6лв на мен ми стига - поздрави!

Не искам да ти развалям тонуса ,Тони , но чичо ти ОГИ ти обира акциите само в последните минути на сесията когато са ги смъкнали с колкото могат....
                за мен е гадно но поне още 4 акции се крепят по този начин....хим ,ссв ,фиб ,хика и твоята ....
                Не е за хвалене.....

Коментар

• Новини и сигнали разни, едни ги четат така, други иначе. За едни петрола не влияе върху продажбите на СФАРМ, за други влияе, за едни дъното при рублата е важно за други не. За едни има значение че 50дневната е минала над 100 дневната за други няма. Всички сме позитивни за намаляването на задълженията и т.н. и т.н.

Last edited by tony1975; 04.03.2016, 18:49.

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение
                    Че то подобно нещо не се случва за първи път в Софарма! Навремето Грамърси така се бяха нашили пак с подобен процент купен от пазара.
                    После се чудеха как да излезнат. При писането на проспекта за Варшавската борса получиха минимална помощ, да не казвам никаква, от фирмата.

Колкото до Ромфарм - не знам на кого ще си продадат тяхните 18% след като фирмата е ясно, че няма да плаща дивиденти и излизането от позицията е супер трудно. Не че те не искат, но според мен няма кой да ги изкупи. Особенно пък на цена, която да е атрактивна за тях.
                    Здравей,

Тук визирах профила на Ром, който е доста по-различен /дори няма нищо общо с Грамъра/.
                    Иначе Ром не влезнаха тук заради дивидента. По-скоро стратегически и/или тактически.

Поздрави.
                    Last edited by Konsultant; 03.03.2016, 18:23.

Коментар

• EquityPrivate би ли коментирал трейдинга какво мислиш за тях

Коментар

• Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнение
                        Здравей,

Мс за отговора.

Честно казано не съм ги чел. Но имайки определени преки впечатления и от двете страни не вярвам да влезнат с десетки милиони в майката и трейдинга без предварително споразумение.

А за желанието им за продажба, което спомена?

Поздрави!
                        имах преди време една заспала поръчка купува, която ми беше ударена от дск.
                        Отделно се питам защо оги не си държи цената и не прави обратни изкупувания. Това го прави обикновено само като знае, че има голям пакет за продан - за справка, когато грамерси и любо пъпката продаваха. може и да не съм прав, не знам, затова попитах по-долу.

Коментар

Здравейте,
                          момичетата ме изнудиха да се качим до Альошата за празника и за това се забавих с отговора.
                          1. Драги ЕП, ако ти пазаруваш от моя магазин и си с около 30% дял от бизнеса ми, и ако твоя портфейл се пълни предимно от продажбите на Лукойл, Газпром и Роснефт и т.н., повярвай ми - движението на петрола ще е много важно не само за теб, а и за мен!
                          Цената на нефта беше над 100 долара през 2009, после $65-75 през 2010 и обратно над 100 долара през 2011-2012. Не си спомням това да доведе до огромни флуктуации в оборотите на Софарма в Русия по това време.
                          Ефектът от сегашния спад е по-скоро в обезценяването на рублата и съответно намаляване на покупателната способност на руснаците на стоки с производствени разходи и съответно цени деноминирани в евро. Докато еврото не се върне на 60-65 рубли, руснаците или ще предпочитат местните производители или пък Софарма ще трябва да работи с по-нисък марж на печалбата конкретно на руския пазар.

Коментар

• Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнение
                            Здравей,

Мс за отговора.

Честно казано не съм ги чел. Но имайки определени преки впечатления и от двете страни не вярвам да влезнат с десетки милиони в майката и трейдинга без предварително споразумение.

А за желанието им за продажба, което спомена?

Поздрави!
                            Че то подобно нещо не се случва за първи път в Софарма! Навремето Грамърси така се бяха нашили пак с подобен процент купен от пазара.
                            После се чудеха как да излезнат. При писането на проспекта за Варшавската борса получиха минимална помощ, да не казвам никаква, от фирмата.

Колкото до Ромфарм - не знам на кого ще си продадат тяхните 18% след като фирмата е ясно, че няма да плаща дивиденти и излизането от позицията е супер трудно. Не че те не искат, но според мен няма кой да ги изкупи. Особенно пък на цена, която да е атрактивна за тях.

Коментар

• Здравейте,
                              момичетата ме изнудиха да се качим до Альошата за празника и за това се забавих с отговора.
                              1. Драги ЕП, ако ти пазаруваш от моя магазин и си с около 30% дял от бизнеса ми, и ако твоя портфейл се пълни предимно от продажбите на Лукойл, Газпром и Роснефт и т.н., повярвай ми - движението на петрола ще е много важно не само за теб, а и за мен!
                              2. За момчетата писали след теб - Ромфарм купуваха яко до 4,2лв ако реша да излизат сега - за тях май ще е излизане на дъното. На оса гласуваха против липсата на дивидент тоже . ами ако решат да излизат и съборят компанията до 1лв прии тези резултати и при тезикредити, кооио ми предлагат от ДСК - аз съм ЗА!!!
                              Поздрави!

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                                И аз не ги чета дословно, но ми е правило впечатление /дано не греша по спомен/, че гласуват на контра по предложения на ОСА. Не знам дали това намеква намерение за изход, но ако е така, ще стане интересно... много интересно - нищо чудно цената на ЕП и ПИП /1 долар/ да стане реалност. Всъщност, въпреки, че имам в момента, няма да бъда много разочарован при подобен развой
                                Здравей,

Ако е така е сигнал.
                                Ке взема да се разровя.

Поздрави!

Коментар

Working...
                                X