IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнение
    Здравей,

Мс за отговора.

Честно казано не съм ги чел. Но имайки определени преки впечатления и от двете страни не вярвам да влезнат с десетки милиони в майката и трейдинга без предварително споразумение.

А за желанието им за продажба, което спомена?

Поздрави!
    И аз не ги чета дословно, но ми е правило впечатление /дано не греша по спомен/, че гласуват на контра по предложения на ОСА. Не знам дали това намеква намерение за изход, но ако е така, ще стане интересно... много интересно - нищо чудно цената на ЕП и ПИП /1 долар/ да стане реалност. Всъщност, въпреки, че имам в момента, няма да бъда много разочарован при подобен развой
    Last edited by 15%; 03.03.2016, 13:45.
    Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнение
      еми от протоколи на оса, където искат да влезнат в УС, ама О Джи не ги пуска. Ти не си ли ги чел?
      Здравей,

Мс за отговора.

Честно казано не съм ги чел. Но имайки определени преки впечатления и от двете страни не вярвам да влезнат с десетки милиони в майката и трейдинга без предварително споразумение.

А за желанието им за продажба, което спомена?

Поздрави!

Коментар

• Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнение
        Tи от къде имаш това инфо /може и на лични/?
        еми от протоколи на оса, където искат да влезнат в УС, ама О Джи не ги пуска. Ти не си ли ги чел?

Коментар

• Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнение
          Някой има ли идея онези батковци от Ромфарм дали още са сърдити на чичко Оги или не и дали още искат да продават пакета си?
          Tи от къде имаш това инфо /може и на лични/?

Коментар

• Някой има ли идея онези батковци от Ромфарм дали още са сърдити на чичко Оги или не и дали още искат да продават пакета си?

Коментар

• Рублата трябва да е стабилна, за да няма проблеми с продажбите на Софарма. Движенията на нефта определят до сега и движенията на рублата. На второ място би било добре нефтът да е по-скъп, за да има повече пари в Русия.
              С придобиването на Медика се вземат и активи, и съответни финансови резултати.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ АКЦИОНЕРИ НА БЪЛГАРСКАТА ФАРМА КОМПАНИЯ!

Като имам в предвид, че рублата и петрола се стабилизираха и даже надигнаха глава, че СФАРМ рязко е намалила задълженията си миналата година, че поглъща едно от дивидентните кучета на БФБ - пак се размечтах за дивидент(въпреки че и тази година по принцип я бях отписал ). По груба сметка за да се раздадат по 7ст на акция и като приспадна 17,5млн обратно изупени акции ми идват някъде около 8,2млн от печалбата , ами то си е малко над 1/3 - съвсем нормално, а чичо Оги?
                Нефтът няма много значение за развитието на Софарма, пък и при цена $34.50 за барел определено не е много далече от дъното.
                За рублата не си прав. В началото на 2015 беше с 50% по-скъпа спрямо еврото от сега през февруари. Средно за 2015 е била на ниво 20-25% по-високо от първите 2 месеца на 2016.

Дългът наистина са го намалили с 26млн. лв през годината, но не трябва да се забравя, че сега поемат нови 11млн. лв със закупуването на Медика.
                А колкото до дивидент - няма да има такъв поне още минимум една година.

Коментар

• ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ АКЦИОНЕРИ НА БЪЛГАРСКАТА ФАРМА КОМПАНИЯ!

Като имам в предвид, че рублата и петрола се стабилизираха и даже надигнаха глава, че СФАРМ рязко е намалила задълженията си миналата година, че поглъща едно от дивидентните кучета на БФБ - пак се размечтах за дивидент(въпреки че и тази година по принцип я бях отписал ). По груба сметка за да се раздадат по 7ст на акция и като приспадна 17,5млн обратно изупени акции ми идват някъде около 8,2млн от печалбата , ами то си е малко над 1/3 - съвсем нормално, а чичо Оги?

Коментар

• доволен съм и успехи

Коментар

• [QUOTE=EquityPrivate;1059956795]Софарма пусна консолидиран отчет преди няколко дни.
                      Приходите изглеждат леко по-добри от колкото очаквах, но съм впечатлен от намаляването на дълга до 254млн. лв.
                      И все пак това, което фирмата е направила през 2015г на оперативно ниво по никакъв начин нямаше (и продължава да няма) взаимовръзка с цената на акция през по-голямата част от годината, където бяха достигнати нива от 3.50лв!

Eeeeeeeeeeeee веднъж и ти да кажеш "БРАВО"

Коментар

• Софарма пусна консолидиран отчет преди няколко дни.
                        Приходите изглеждат леко по-добри от колкото очаквах, но съм впечатлен от намаляването на дълга до 254млн. лв.
                        И все пак това, което фирмата е направила през 2015г на оперативно ниво по никакъв начин нямаше (и продължава да няма) взаимовръзка с цената на акция през по-голямата част от годината, където бяха достигнати нива от 3.50лв!

Коментар

• Да изтупаме малко темата от прахта, че беше на 3-та стр.
                          Напоследък ми прави впечатление, че има търговия само когато има по-едричък продавач. Излезе ли той и търговията умира. Тук е така, при Брефа така и т.н. Какво предвещава това / ако е вярно, разбира се/?
                          Last edited by 15%; 02.03.2016, 14:59.
                          Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Засега няма условия нефтът да обърне тренда, но обръщането се получава точно, когато не се очаква и късите позиции са най-много !!!!
                            Софарма ще повиши продажбите.....

Коментар

• тук май нещата се успокоиха?

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение
                                Ха-ха не, не, само малце, колкото за адет... А по отношение на жените, може и да греша. Сега се сетих, че съм гледал документалните кадри от времето на Втората световна война с жени-снайперистки. В съветска Русия това е било масово разпространена практика . Вземам си думите назад.
                                Неее, защо, в голяма степен си прав. Жените са създадени, за да осигурят продължението на живота, да отгледат следващото поколение. поради тона са по-консервативни, по-неинициативни, неагресивни и слабо креативни. и Слава Богу, че е така. Но винаги си има изключения. И все пак мъжене и жените се уравновесяват с качествата си и аз бих заложил на мъжете в борсовата игра. Но винаги е имало съобрпацителни и хитри жени, пък тъпичките мъже са си доста. Само че.... милионерите обикновено са без високо образование, което показва, че предприемачеството, а защо не и в спекулата, не толкова образованието е важно, колкото нюх, интуиция, хъс, инат, последователност, чар, лидерски качества и връзки, тоест социални умения. Особено за инсайдерство.

Коментар

Working...
                                X