IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение

"За нас това е... началото на ново поколение български компании, които ще докажат, че прозрачността и доброто корпоративно управление са съзнателен избор. Вярвам, че ще сме бижу и за Варшавската фондова борса", каза при стартирането на търговията изпълнителният директор на "Софарма" и един от основните й акционери Огнян Донев. За да повиши още тогава интереса на инвеститорите, той очерта бъдещата "съблазнителна" дивидентна политика на компанията - през следващите три години да предложи до 60% от печалбата за дивидент, а след това - поне 50% от нея. За сравнение - тази година компанията разпредели като дивидент близо една трета от печалбата си за 2010 г. "

http://www.regal.bg/novini/bulgaria/...ompaniia_sred/
    Хубаво нещо е дивидента със сигурност. Но не трябва да очакваме при такава експанзия на Софарма с поглъщания и придобивания на компании, дивидент от 60-70%. Аз бих му простил на Донев. Все пак се случват и неща, които не зависят от компанията, като кризата в Украйна, санкциите на Русия, които повлияха доста негативно. Въпреки всички тези трудности, вместо да се свие, компанията започна да придобива дружества, да търси нови пазари. Общо взето, който се свие, рано или късно умира. Това Донев го знае явно и постъпи доста мъдро в тези нелеки времена. А дивидентите рано или късно ще дойдат, стига компанията да продъли да се развива в правилната посока.

Коментар

• Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнение

Какво е обещал, напомни ми, че това беше наистина доста отдавна.
      "За нас това е... началото на ново поколение български компании, които ще докажат, че прозрачността и доброто корпоративно управление са съзнателен избор. Вярвам, че ще сме бижу и за Варшавската фондова борса", каза при стартирането на търговията изпълнителният директор на "Софарма" и един от основните й акционери Огнян Донев. За да повиши още тогава интереса на инвеститорите, той очерта бъдещата "съблазнителна" дивидентна политика на компанията - през следващите три години да предложи до 60% от печалбата за дивидент, а след това - поне 50% от нея. За сравнение - тази година компанията разпредели като дивидент близо една трета от печалбата си за 2010 г. "

http://www.regal.bg/novini/bulgaria/...ompaniia_sred/

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
        В одитирания отчет печалбата малко е нараснала .
        Дивидент е ясно ,че ще има - справка корпоративния календар.
        Дали не е време О.Д. да си изпълни обещанието дадено при листване на акциите на полската борса ?
        Какво е обещал, напомни ми, че това беше наистина доста отдавна.

Коментар

• В одитирания отчет печалбата малко е нараснала .
          Дивидент е ясно ,че ще има - справка корпоративния календар.
          Дали не е време О.Д. да си изпълни обещанието дадено при листване на акциите на полската борса ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнение

и как подобно изказване ще повлияе на курса на акциите?
            Това колега е статия за настроение, а не цели да влияе на когото и било и за каквото и било

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
              Е така се провеждат събрания, може да предложим на Чичо да вземе пример

Акционер в Daimler поиска да говори гол пред шефовете
              Абсурдното шоу пред 6000 човека се провали

Годишната сбирка на акционерите на Daimler беше заплашена от рязка промяна в дневния ред, след като един от тях реши да се оплаче на висшия мениджмънт на компанията, че не му е разрешено да говори чисто гол пред другите акционери.

Дидрих Мюлер е сравнително непозната фигура в Германия и абсолютно непозната извън границите на страната, но е олицетворение на ужаса за шефовете на някои от големите германски компании – от Allianz до Bayer. Причината е, че той използва правото си на акционер на говори на общите събрания, за да поднесе някой веселяшки номер на топ мениджмънта.

В случая на Daimler той се оплака, че не му е било разрешено да говори пред акционерите и шефовете на компанията както майка го е родила.

„Много се радвам, че не успяхте да задействате плана си да се изкажете чисто гол – отвърна президента на Daimler Манфред Бишоф на 61-годишния Мюлер. – Моето разбиране за подходящо облекло, както и на по-голямата част от хората, събрани тук е различно от вашето.”

Годишните сбирки на акционерите на големите германски компании дават правото на всеки един акционер да задава въпроси на мениджмънта на съответната компания. Тази възможност често се използва от хора, които търсят внимание и задават въпроси, които нямат нищо общо с бизнеса.

Годишната събиране на акционерите на Daimler, проведено вчера в Берлин събра 6000 човека.

Миналата година сбирката се запомни с боя на двама акционери, които влязоха в остър спор за безплатните наденички на бюфета. Наложи се да се намеси полицията, а разправията тръгнала от това, че акционерите забелязали, че един от тях започва да събира наденички и се готви да си ги носи у дома.

Дидрих Мюлер, който се самоопределя като предприемач посещава стотици сбирки на акционери годишно, но не винаги успява да привлече вниманието на медиите.
              и как подобно изказване ще повлияе на курса на акциите?

Коментар

• Е така се провеждат събрания, може да предложим на Чичо да вземе пример

Акционер в Daimler поиска да говори гол пред шефовете
                Абсурдното шоу пред 6000 човека се провали

Годишната сбирка на акционерите на Daimler беше заплашена от рязка промяна в дневния ред, след като един от тях реши да се оплаче на висшия мениджмънт на компанията, че не му е разрешено да говори чисто гол пред другите акционери.

Дидрих Мюлер е сравнително непозната фигура в Германия и абсолютно непозната извън границите на страната, но е олицетворение на ужаса за шефовете на някои от големите германски компании – от Allianz до Bayer. Причината е, че той използва правото си на акционер на говори на общите събрания, за да поднесе някой веселяшки номер на топ мениджмънта.

В случая на Daimler той се оплака, че не му е било разрешено да говори пред акционерите и шефовете на компанията както майка го е родила.

„Много се радвам, че не успяхте да задействате плана си да се изкажете чисто гол – отвърна президента на Daimler Манфред Бишоф на 61-годишния Мюлер. – Моето разбиране за подходящо облекло, както и на по-голямата част от хората, събрани тук е различно от вашето.”

Годишните сбирки на акционерите на големите германски компании дават правото на всеки един акционер да задава въпроси на мениджмънта на съответната компания. Тази възможност често се използва от хора, които търсят внимание и задават въпроси, които нямат нищо общо с бизнеса.

Годишната събиране на акционерите на Daimler, проведено вчера в Берлин събра 6000 човека.

Миналата година сбирката се запомни с боя на двама акционери, които влязоха в остър спор за безплатните наденички на бюфета. Наложи се да се намеси полицията, а разправията тръгнала от това, че акционерите забелязали, че един от тях започва да събира наденички и се готви да си ги носи у дома.

Дидрих Мюлер, който се самоопределя като предприемач посещава стотици сбирки на акционери годишно, но не винаги успява да привлече вниманието на медиите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнение

Сега и тая тема ли ще одрискаш?! Само чакаш нещо да поскъпне и веднага обявяваш че го имаш и си го взел много ниско. Аз лично въобще не ти вярвам и предполагам че не съм само аз.
                  На мен пък ми прави впечатление, че след почти всяко мое мнение се появаваш ти, за да обясняваш как нещо не ти харесва в мен. Аз лично искрено бих се радвал както да не ми вярваш, така и да си все така несъгласен - все пак ти си важен индикатор - на падащ пазар само лупаше мечките, а на растящ пазар си продаде повечето акции (по твоите думи). Никой няма намерение да се съревновава с тролове, затова и си пишеш сам общо-взето. Но щом съм ти привлякъл вниманието, какво да се прави.

Не желая никой да ми вярва за нищо. Както всеки друг, аз имам и добри и лоши стъпки, целта ми е добрите стътпки да са повече. Откак пиша във форума, всеки може да види кога какво съм писал. Не че обявявам всички мои сделки. Нямам това за цел, нито имам за цел някой да ми вярва или да ме мисли за успешен. Реакциите на форумците, включително и такива като твоите, са важни за мен, това е, за да следя нагласите. Колкото до Софарма - не ми вярвай, просто виж кога съм писал, че купувам тук и ще разбереш, че не е необходимо да вярваш, а просто да прочетеш старите мнения. Започнах да пълня ноември 2016, а за да си осигуря кеш, продавах изцяло или частично някои мои акции, повечето от които бяха направили доста добри движения от лятото насам. Не знам дали веднага писах, когато ги купих, но съм сигурност има поне 2 месеца, откак писах, че пълня тук. Ако искаш, мога да ти го изровя. Имам двуцифрено число сделки по позицията, но почти всичките са "купува". Това ми е 2-3 или 4-то мнение по темата, не знам кое точно, не ги броя.

Бъди здрав и успешен!

Притежавам акции на Софарма. Възможно е да греша за нещо или за всичко от написаното. Не знам спадове или ръстове предстоят по позицията. Препоръки нямам никакви.
                  Мненията ми не са препоръка за вземането на каквито и да било инвестиционни решения!

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                    Ако продавача ги е свършил, скоро може да сме над 4-ката особено ако другата седмица имаме добри новини за продажбите през март!
                    Според мен другият март отчета ще е по-интересен

Коментар

• Първоначално изпратено от Татко Щърк Разгледай мнение

Хайде дано, че от ноември 2016 г, откак взех да пълня, се оказа, че съм с много повече Софарми, отколкото съм си мислил някога, че ще имам.

Притежавам акции Софарма. Не знам ръстове или спадове предстоят по позицията. Препоръки нямам.
                      Сега и тая тема ли ще одрискаш?! Само чакаш нещо да поскъпне и веднага обявяваш че го имаш и си го взел много ниско. Аз лично въобще не ти вярвам и предполагам че не съм само аз.
                      Събитията не винаги отговарят на очакванията!

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                        Ако продавача ги е свършил, скоро може да сме над 4-ката особено ако другата седмица имаме добри новини за продажбите през март!
                        Хайде дано, че от ноември 2016 г, откак взех да пълня, се оказа, че съм с много повече Софарми, отколкото съм си мислил някога, че ще имам.

Притежавам акции Софарма. Не знам ръстове или спадове предстоят по позицията. Препоръки нямам.
                        Мненията ми не са препоръка за вземането на каквито и да било инвестиционни решения!

Коментар

• Ракетата !!!!

Коментар

• Забелязвам и по други позиции се навъдиха поръчки от по 1,2,3 бройки. Така и не разбрах за какво се прави подобна глупост. Нареждат айсберг с по 1 бройка ли, ако изобщо позволява платформата? правят го с цел който продава/купува да се откаже заради комисиона от 2 кинта на сделка? Иначе Тонка днес да видим ще оближем ли 4ката

Коментар

• Ако продавача ги е свършил, скоро може да сме над 4-ката особено ако другата седмица имаме добри новини за продажбите през март!

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение

ще дойдеш, нали?
                                ще се радвам най-сетне да се запозная с някои от вас на живо. само не знам още дали ще съм в софия по около тези дати.
                                имам го пред вид, благодаря

Коментар

Working...
                                X