If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Защото спечелиха и сега продават за да капитализират печалбата си. Нищо ненормално. И преди го е имало и винаги ще го има. Друг е въпроса колко ще продължи, седмици, месеци или година. Ако някой знае да каже. Както се казва: парен каша духа. Новите като се опарят, другия път и те ще духат. Не може само нагоре както и само надолу.
Така е, нищо драматично не се е случило ! Пазара прави корекция, Софикса падна с 6% и някои хора направиха драма от това ! Който го е страх от баба меца не ходи в гората
За големите пакети съм напълно съгласен, но защо е тази паника и разпродажби от дребните инвеститори.
Защото спечелиха и сега продават за да капитализират печалбата си. Нищо ненормално. И преди го е имало и винаги ще го има. Друг е въпроса колко ще продължи, седмици, месеци или година. Ако някой знае да каже. Както се казва: парен каша духа. Новите като се опарят, другия път и те ще духат. Не може само нагоре както и само надолу.
Никой не се набутва от продавачите, при справедлива цена от 4.8 - 4.90, която беше достигната преди две седмици се повиши предлагането! Нормално за значителни по обем пакети търсенето да е на около 10% надолу! Все пак по-голямото предлагане тежи на цената, а найстина големите пакети се котират с отбив!
За големите пакети съм напълно съгласен, но защо е тази паника и разпродажби от дребните инвеститори.
Не мога да си обясня разумно защо продавачите се набутват да продават на такава цена. Софарма няма да загуби, нито купувачите, но кое кара толкова много хора да се наредят в дясно при тези цени. Просто въпроси, толкова силно ли е влиянието на психологията на този пазар или пък се търси допълнителен ефект от евентуален мечи пазар, който обаче може и да не стане?.
Мнението ми е субективно, препоръчвам само хубаво купажно вино и крафт бира.
Никой не се набутва от продавачите, при справедлива цена от 4.8 - 4.90, която беше достигната преди две седмици се повиши предлагането! Нормално за значителни по обем пакети търсенето да е на около 10% надолу! Все пак по-голямото предлагане тежи на цената, а големите пакети се котират с отбив!
Интересни уведомления от вчера. Нашите хора пак са купували доста. Обратни изкупувания от Софарма 38 х бр. Р. Донева 4 х бр. Останалите - от неясен брой шастливи купувачи, радвам, се, че и аз бях сред тях.
Друго нещо важно. Има уведомление за сключен договор за вливането на Унифарм - Въз основа на справедливата цена на акциите на участващите в преобразуването дружества се формира съотношение на замяна от 0.891512, което означава, че една акция на преобразуващото се дружество “Унифарм” АД следва да се замени с 0.891512 акции на приемащото дружество “Софарма” АД.
Дори и оттук, може да се направи елементарната засечка на условна справедлива цена - 4,35 търгово/0.891512 справедливата на Софарма 4,89 лв., при това, оценени преди вливането, т.е. без отчитане на добавения нов бизнес. Не мога да си обясня разумно защо продавачите се набутват да продават на такава цена. Софарма няма да загуби, нито купувачите, но кое кара толкова много хора да се наредят в дясно при тези цени. Просто въпроси, толкова силно ли е влиянието на психологията на този пазар или пък се търси допълнителен ефект от евентуален мечи пазар, който обаче може и да не стане?.
Мнението ми е субективно, препоръчвам само хубаво купажно вино и крафт бира.
Коментар