IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nedyalko Разгледай мнение
    1. Смятате ли, че след като се продаде БФБ на стратегически инвеститор това ще повлияе положително на капиталовия ни пазар и на компаниите търгувани там?
    Глупав въпрос. Не ще повлияе отрицателно една приватизация на БФБ и управляващата клика там с тоталното си некадърие.

Другите стават ма тоя въпрос е трагедия.
    Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

• Бих искал да задам няколко въпроса на г-н Донев извън Софарма в качеството му на инвеститор и бизнесмен, за които ще се радвам да разбера мнението му:

1. Смятате ли, че след като се продаде БФБ на стратегически инвеститор това ще повлияе положително на капиталовия ни пазар и на компаниите търгувани там?

2. Вие инвестирате ли в компании търгувани на БФБ (извън тези около Софарма и Доверие)?

3. На къде върви икономиката ни според вашите наблюдения като собственик в много компании?

Благодаря предварително.

Ще се радвам да дадете повече подробности с г-н Дерменджиев след срещата ви.

Коментар

• Първоначално изпратено от Огнян Донев Разгледай мнение
        В.В. още малко търпение за дивидента - и аз го чакам втората половина на август.
        А, аз не бръзам... Недия пита...
        То аз и от други места имам да получавам....
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Щом ще намалявате инвестициите в България, това как ли ще се отрази на акционерите ви Българи.
          И това нормално ли е, защо тогава не свалите фирмите си от борсата и не изкупите всичките акции на тази цена сега, колко пъти по евтино ще е?
          Иначе какво развитие ви чака на държавна и неефективна борса на БФБ.

Коментар

• В.В. още малко търпение за дивидента - и аз го чакам втората половина на август.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
              Нуше ти здраво събираш парички да бягаш от БГ?
              А, то така си говори като не е на кеф... но кой знае, толкова млади хора избягаха Ей-това е една от причините да имам политически, така да се каже амбиции, но това е друга тема... апропо - и аз не помня да сме взели дивидентът от Софарма - не съм сигурен де, щото аз си следя само по-сосните дивиденти.
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Извинявай Кумру, първи питаш на броя след вливанията. Но отговора е 132 млн.

Фортисов, привет! Макар и недостижима цел 50% е редно да се стараем в тази посока. Броят акционери в някаква степен доказва, че сме на прав път. А и борсата е по-обективна от политикатал Не е нужно да чакаш 4 години до следващите избори. Пожеш да излезеш, когато решиш. Това по втория ти въпрос.
                Относно въпросите - няма проблем със заядливите, проблем са внушенията. Например Пламен Д. си е направил труда и описва инфраструктурата на групата, анализира и синтезира информация и посочва какво трябва да се гледа ... и къде да се внимава. За това оценявам направеното от него. Не смятам, че се заяжда. Когато обаче без анализ някой на тази основа подпъхва собствените си безпочвени твърдения, реално дезинформира. Затова ще ми е интересно да обсъдим с Пламен ситуацията, да сравним логиката си на разъъждение. Благодаря и на него, че е готов да отдели време за това.

Коментар

• Първоначално изпратено от Огнян Донев Разгледай мнение
                  Тони, ще останат 132 млн. бр. акции.
                  В Сърбия вече на ОС беше гласуван дивидент. Ситуацията в страната не е по-различна от тази у нас. Надеждите са свързани с бъдещото членство в ЕС ...
                  Супер!
                  ех сега ако бях в софето бих взел един нетбук и бих седнал в Софарма Бизнес Тауърс на кафенце, ама тук в града на липите няма.

Коментар

• Тони, ще останат 132 млн. бр. акции.
                    В Сърбия вече на ОС беше гласуван дивидент. Ситуацията в страната не е по-различна от тази у нас. Надеждите са свързани с бъдещото членство в ЕС ...

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                      Чичо Оги,
                      пожелавам ти да станеш "заслужил инвеститор" и по критериите на инвестора(демек с над 5000 отговора), защото ти си наистина един от малкото на БФБ!!! Ето виж как само с няколко мнения впечатли не само фенове на Фармата а и други момчета от форума!
                      Няма значение, дали сте вие или е Пелагия но нека някой да поддържа комуникация с нас в тези времена в които 80% от информационните канали са заети от определени групи. Ние сме от хората които ви подкрепяме не защото не сме акционери в КТБ а защото това е един от малкото мислещи форуми! Така че не ни оставяйте без инфо и комуникирайте с нас!
                      Успех!
                      може ли да попитам още нещо - преди време казахте да очакваме добри новини от Сърбия. Как са там нещата, тръгнаха ли дивиденти към Софарма АД и въобще как се развива инвестицията ни там?

Коментар

• Първоначално изпратено от Нушенцето Разгледай мнение
                        Да се включа и аз за малко, за да поздравя господин Донев, когото познавам и уважавам много и да попитам, кога да очакваме дивидентите от Софарма, тия от Софарма Трейдинг вече пристигнаха?

Фортис - и аз познавам Императора лично, не е клоун, само понякога се прави на такъв и много се забавлява май от това. Казвал ми е много пъти, че и Сократ едно време много е обичал да се прави на тъп пред хората от другите градове, за да ги изпързаля по-лесно после докато спорят.
                        Нуше ти здраво събираш парички да бягаш от БГ?

Коментар

• Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнение
                          Благодаря г-н Донев. Възникна и още един въпрос относно вливането на БРС в Софарма.
                          Ще емитира ли Софарма допълнителен брой акции, съобразно оценките на двете компании, или замяната на акциите на Севто ще бъде само срещу текущо емитирани и обратно изкупени акции на Софарма?

По просто казано - след вливането Софарма ще има 132 мил емитирани акции? или повече, като резултат на новоемитираните вследствие на оценката на БРС?
                          мисля че е редно да си останат 132млн, нали за това изкупуват - за да обезщетят новите акционери които идват от Севто, Уни, Медика и т.н.

Интересно какви са очакванията и има ли изчисления на ръководството за резултата от това сливане. Като се махнат директори, бордове, дви и т.н. предполагам ще има оптимизиране на разходите?

Коментар

• Да се включа и аз за малко, за да поздравя господин Донев, когото познавам и уважавам много и да попитам, кога да очакваме дивидентите от Софарма, тия от Софарма Трейдинг вече пристигнаха?

Фортис - и аз познавам Императора лично, не е клоун, само понякога се прави на такъв и много се забавлява май от това. Казвал ми е много пъти, че и Сократ едно време много е обичал да се прави на тъп пред хората от другите градове, за да ги изпързаля по-лесно после докато спорят.
                            Last edited by Нушенцето; 11.08.2012, 01:01.

Коментар

• Аз също заставам на страната на Императора и искам да кажа на Трейдъра, Немой с Рого... Предполагам че всички го знаете този виц

Коментар

• Първоначално изпратено от THE TRADER Разгледай мнение
                                Ти ще си останеш все така клоунът на форума, който няма начин всички да не познават! Като ти гледам ника и снимката, дето и ти си ги сложил! И как и ти си се изправил с името си?! То, ако се ставаше инвеститор с писане по форумите...
                                Поне тук /а вероятно и в други постове по тази тема/ си в грешка. Познавам Императора лично и съм с много добри впечатления от него. Няма нужда са се обиждаме в този форум, който не е създаден за това!!!

Коментар

Working...
                                X