IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Това беше грубо изказване от страна на ник носещ името на пирамида носеща по спомен на 105 % дивидент.

Имам акции от Софарма, но това не означава че съм и адвокат. Няма вечни приятелства има вечни интреси. А интересите на инвеститорите са да спечелят в рамките на времевия хоризонт на инвестцията си.
    Цената на Софарма пада и вероятно още има да пада, но все смятам че в моя времеви хоризонт ще реализирам печалба от дивиденти и ръст на цената, които покриват минималните ми очаквания за инвестиция...Парите напускат БФБ от години и това подлага на ценова преса повечето акции които нямат за цел бързо да разпределят под формата на дивиденти и ли ликвидация цената на активите си...
    Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
      Имам реални лични наблюдения над десетки предприятия. Знам доста точно колко струва всяко едно от тях. Само като ги сумирам и си представя какво мога да получа за 282 млн. лева ми се завива свят. Искам да ти кажа, че 282 млн. лева са много повече пари, отколкото изглеждат написани на хартия или във форума. Ще прегледам линковете ти, наистина от любопитство. С 282 млн. лева в днешна България мога да се направят чудеса, а при Софарма аз виждам добре представен и със сигурност отговорно ръководен бизнес, но не и чудеса...
      сори ама пишеш глупости. Дори елементарна панелка в Младост не можеш да знаеш колко точно струва - защото ако питаш пет човека ще ти кажат пет различни числа като двете крайни ще се различават сигурно с 50%. Какво остава за компания.

Това че ти се завива свят от някаква сума, просто говори че вестибуларния ти апарат има някакъв бъг. Компания която изкарва по 40 милиона на година е супер странно да казваш че не струва 282 милиона, с основен довод че това били много пари.

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
        Това също беше провокация.
        Ако действително желаеш да водим дискусия за Софарма, хвърли един поглед на линковете които съм приложил и кажи кои от активите и бизнесите според теб не съществуват, не струват толкова не носят печалбата от която компанията разпределя дивиденти и т.н.
        Кажи нещо конкретно , някой факт и го потвърди с първичен документ и тогава може би ще стане дискусия. Иначе просто си стреляш в тъмното...
        Имам реални лични наблюдения над десетки предприятия. Знам доста точно колко струва всяко едно от тях. Само като ги сумирам и си представя какво мога да получа за 282 млн. лева ми се завива свят. Искам да ти кажа, че 282 млн. лева са много повече пари, отколкото изглеждат написани на хартия или във форума. Ще прегледам линковете ти, наистина от любопитство. С 282 млн. лева в днешна България мога да се направят чудеса, а при Софарма аз виждам добре представен и със сигурност отговорно ръководен бизнес, но не и чудеса...

Коментар

Това също беше провокация.
          Ако действително желаеш да водим дискусия за Софарма, хвърли един поглед на линковете които съм приложил и кажи кои от активите и бизнесите според теб не съществуват, не струват толкова не носят печалбата от която компанията разпределя дивиденти и т.н.
          Кажи нещо конкретно , някой факт и го потвърди с първичен документ и тогава може би ще стане дискусия. Иначе просто си стреляш в тъмното...
          Биг Беър......На всичкото което го каза и с което съм съгласен.........акцията седи на едно място.Остави това ,ами някой я натиска ли,натиска...дано да е милостив.
          Май Гетов ще се окаже прав....защото не би трябвало на база всичко което казваш,да се случва това ,което е в действителност.

Просто споделям ФАКТИ.Отчети съм чел много,ама май се оказва,че е нямало смисъл.

Коментар

• Гетов голям си пендел. Ходи се гръмни, и остави приятелите на чичо оги на спокойствие!
            Мнението не е препоръка за търговия.

Коментар

• Това също беше провокация.

Коментар

Само за протокола - ghettoff е интернет ник и представлява електронен запис на сървъра на ИнвесторБГ и няма как да бъде нещо повече от електромагнитни инпулси.
                Физическото лице което пише във форума и има интернет профил ghettoff МОЖЕ да има пари и злато, но това по никакъв начин не може да бъде доказано с едно потвърждение от него самия в анонимен форум без други фактически доказателства за това
                Извинете..време е да се представя
                Attached Files

Коментар

Това съждение беше повече провокация за дискусия, а не твръдение. Само за протокола: ghettoff има пари и злато.
                  Само за протокола - ghettoff е интернет ник и представлява електронен запис на сървъра на ИнвесторБГ и няма как да бъде нещо повече от електромагнитни инпулси.
                  Физическото лице което пише във форума и има интернет профил ghettoff МОЖЕ да има пари и злато, но това по никакъв начин не може да бъде доказано с едно потвърждение от него самия в анонимен форум без други фактически доказателства за това

Коментар

Съждението - Аз казвам че компанията може би няма ХХХ милиона активи, а вие / анонимен форум/ не ме оборвате , следователно компанията действително няма ХХХ активи е бизко до тезата

ghettoff няма пари за покупка на акции, и понеже ghettoff не желае да каже на любопитковците къде си е заровил физическото злато то той действително няма пари и злато
                    Това съждение беше повече провокация за дискусия, а не твръдение. Само за протокола: ghettoff има пари и злато.

Коментар

• ghettoff

Може би все пак трябва да започнеш от някой от отчетите на Софарма в Търговския регистър и в борсовата информационна система http://www.x3news.com

Междинен доклад за дейността е мястото където можеш да видиш изчерпателно какво притежава дадена компания.

Съждението - Аз казвам че компанията може би няма ХХХ милиона активи, а вие / анонимен форум/ не ме оборвате , следователно компанията действително няма ХХХ активи е бизко до тезата

ghettoff няма пари за покупка на акции, и понеже ghettoff не желае да каже на любопитковците къде си е заровил физическото злато то той действително няма пари и злато

или примерно къде са 230 милиарда активи на Гугъл като пазарната му капитализация е толкава като според мен Гугъл има едни сървъри и един алгоритъм за индексиране на всички интренет страници по света. Какво от това че тези "незначителни" активи носят на Гугъл 10 милиарда годишна печалба...

Извинявай предварително за пристрастния ми отговор

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                        Според мен това беше най-смисления въпрос в темата, но досега нямаше конкретен отговор.
                        Благодаря! Старая се да задавам смислени въпроси, но рядко получвам смислени отговори. Но за сметка на това отнасям доста хули..Сигурно е защото казвам неудобни истини.

Коментар

• 282 млн. капитализация все още ми се струват много, но от това, което прочетох, поне компанията се старае да изглежда читава. Считам, че както борсата, така и състава на водещия индекс имат нужда от един тотален рестарт и тотално пречистване. Ако не друго Софарма има място там и след него.

Коментар

Имайки предвид, че Софарма не е фармацевтична компания в истинския смисъл на думата, а просто е търговец на лекарства: може ли някой да ми изброи активите, които отговарят на капитализация 282 млн. лв... Това дружество още от 2007 г. ми изглежда доста напомпано.
                            Според мен това беше най-смисления въпрос в темата, но досега нямаше конкретен отговор.
                            Нямам акции тук и все повече ми се изпарява желанието за придобиване. Вероятно цената трябва да се промени драматично за да преосмисля...
                            Не препоръчвам на никого да се съобразява с мнението на outsider като мен
                            За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                              Аз лично не си взимам тук, защото парите са ми ограничени и не мога да осреднявам до безкрай. Приготвил съм си пари за още 2 евентуални покупки на около 1.7 и на около 1.4-1.5. Сигурно изглежда нереално да се стигне до такива нива, но много пъти съм си мислил така и съм грешал. Ако не дойдат такива нива, просто ще преориентирам парите другаде или най-малкото ще ги разделя. Да, страх ме е от Л.П., както и от евентуален нов и пореден излизащ. Предполагам другите не купуват, защото също се ослушват за голям пакет, който ще натисне цената, а трети просто не харесват О.Д. и политиките му.
                              Е тук е проблемът.Колко има за продаване,на каква цена ще слезе купувачът......до кога може да чака...Защо никой не казва нищо.Тук големите защитници се .скриха.ОД го няма....Дали нее знаел за продажбите на ЛП....и затова да дойде във Форума,а.......Ще взема да проверя кога беше.и от кога са разпродажбите.Някой беше писал ,че и ОД е продавал(може да се провери,не съм го писал аз и не знам дали е вярно)

Тук засега има добра ликвидност,ама скромната ми практика казва ,че....
                              Ако има продажаба на ОГРОМЕН БРОЙ АКЦИИ.към 18млн май бяха.и изка някой да ги купи....досега да се е случило.Или не се намира клиент с толкова пари,засега...или не се знае колко ОБЩО има да се продава...

Монти ,кажи нещое ...знам,че четеш

Не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
                                Никой нищо не казва....
                                Ликвидност има........МНОГО ДОБРА
                                Защо не атакуват биците при тази "готина" акция.(не казвам КОМПАНИЯ).

.за да възстановят справедливата и стойност.
                                Може би защото ЛП чака зад ъгъла ли...на замаушка

Не е препоръка за покупко -продажба на акции
                                Препоръка е да изкоментирате ситуацията
                                Аз лично не си взимам тук, защото парите са ми ограничени и не мога да осреднявам до безкрай. Приготвил съм си пари за още 2 евентуални покупки на около 1.7 и на около 1.4-1.5. Сигурно изглежда нереално да се стигне до такива нива, но много пъти съм си мислил така и съм грешал. Ако не дойдат такива нива, просто ще преориентирам парите другаде или най-малкото ще ги разделя. Да, страх ме е от Л.П., както и от евентуален нов и пореден излизащ. Предполагам другите не купуват, защото също се ослушват за голям пакет, който ще натисне цената, а трети просто не харесват О.Д. и политиките му.
                                Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Working...
                                X