IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Инвестирай

Инвестирай, а и не спирай. Дългосрочното инжестиране в Софарма си е почти 100% сигурна инжестиция, тъй както е 100% сигурно, че хората винаги ще боледуват и винаги ще си купуват лекарства.

Коментар

• Плюенето на акции е едно, аргументираното плюене на акции е друго, а да оценяваш акции единствено на база ликвидационна стойност е нормално да води до реакция от типа на Равновесие

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Знаеш твърде малко изобщо, поне за акции. Нищо лошо, просто леко ме дразни когато се изказваш като крайна инстанция при положение че дори си нямаш идея колко много незнаш. Особено там където имам акции
        Ахаа, дразниш се някой като дойде и почне да ти плюе акцията а не беше ли точно ти доста често от другата страна...

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
          Аз не си спомням да съм оценявал Софарма. Мисля, че доста неща от моите изказвания или не си прочел внимателно или си извадил от контекста. Успех в търговията и бъди по-внимателен и по-задълбочен в преценките си. Някой път може да се окаже по-важно за теб отколкото си предполагал.
          Както и да е.

Коментар

Не ми трябва да познавам някого за да му виждам възможностите. Човек който оценява фармацефтична компания като сбор от тухли и кирпич определено не се класира на челни места.

Честно казано точно пък със Софарма ама никакви колебания нямам. Единствената причина да не говоря по-често в тази тема е просто защото все още нямам толкова акции колкото ми се иска. Все пак като има голям продавач който продава на части и за дълъг период от време и аз купувам на части и за дълъг период от време
            Аз не си спомням да съм оценявал Софарма. Мисля, че доста неща от моите изказвания или не си прочел внимателно или си извадил от контекста. Успех в търговията и бъди по-внимателен и по-задълбочен в преценките си. Някой път може да се окаже по-важно за теб отколкото си предполагал.

Коментар

• Бобан,
              това което предлагаш малко почва да ми прилича на работа,а аз за сега всичко което правя е до голяма степен поради над двайсегодишната си вманиаченост към българския фондов пазар / но съм взел мерки и се лекувам със сделки и навън/

Не мисля че някой би давал пари за платени прогнози, но може би защото ми се спи и дневната ми доза оптимизъм е вече на изчерпване. Ще отговоря утре с лично съобщение. Лека нощ
              Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
                Бобан,
                акциите които са ми в дългосрочното портфолио обикновено остават там между 3 - 7 години. Отделно от това в последните години имам "залитане" към дивидентските стратегии, а Софарма фигурира и тази година в стратегията ми Кучетата на BGTR30
                и това е допълнително основание да не я сменям.
                В средносрочен аспект до 2 години мисля че пазарът в България ще направи дъно/ ако вече не го е направил/ и ще се поднови бичия тренд за нагоре. Софарма не е загубила 3/4 от бизнеса си от 2008 година както е загубила 3 / 4 от цената си и е много по-вероятно от тук цената да покачи от колкото да падне.
                Ако случайно все пак светът отиде по дяволите и всичко се срути както очакват апокалиптиците във форума, акциите няма да ми трябват а консерви и патрони
                Прав си за консервите и патроните,ама и те ще са до време

Друг е въпросът ,защо не е загубила бизнеса си,дали по политически или други причини.и евентуално дали може да ги загуби.
                Мисля,че ще се повторя .или потретя,поне затова на кой,как и на какви цени продават лекарствата си в БГ.
                Ккато и да е,всеки има мнение.Ще видим след време кой е прав.

Дано не ни трябват патрони и консерви.това е най-важното

Успех

Хубава вечер

Коментар

Е, разбира се, че ще се дразниш. Нали буквално си заложил пари и се чувстваш неспокоен когато някой разрови жарта. И какво остава - публична личностна нападка към някого, когото не познаваш..Типична психологично обоснована реакция. Слаба при това.
                  Не ми трябва да познавам някого за да му виждам възможностите. Човек който оценява фармацефтична компания като сбор от тухли и кирпич определено не се класира на челни места.

Честно казано точно пък със Софарма ама никакви колебания нямам. Единствената причина да не говоря по-често в тази тема е просто защото все още нямам толкова акции колкото ми се иска. Все пак като има голям продавач който продава на части и за дълъг период от време и аз купувам на части и за дълъг период от време

Коментар

• Биг Беър,сега ми дойде една идея,не е за тази тема,но тук се разприказвахме.

Ти направи една анкета за ръста на акциите за годината.
                    Защо не вадиш всеки месец,или на тримесичие текущи резултати за всяка акция.Ръст в проценти ,текуща класация и на кое място е в момента.Да виждаме как се движат прогнозите.

Отделно,може анкетата да е платена.Примерно 100лв за да участваш.Парите при сметка при теб,просто я казваш и всеки ,който има желание да участва превежда.Награден фонд.20% от парите .Първо място взема 10%,второ 6% трето 4%.

Това е примерно.Останалите 80% на някой дом за сираци.И накрая да се публикуват никовете с най-добра доходност.
                    Така мисля,че всеки ,който участва ще мисли за прогнозите си,а не да рекламира портфейла си.
                    Сега ми хрумна това.И мисля,че ще е по-реално
                    Не знам как толкова хора сложиха Фармата на първо място и смятат ,че ще има най-голям ръст за тази година,при положение,че вече се знаеше ,че ЛП продава.Явно всички имат,и се надяват да поскъпне,а игнорират ЕВЕНТУАЛНА продажба на 18млн акции.Май вече са по-малко де.Ама има няма .още 17млн.
                    Може би очакват някой да ги купи ,защото е СУПЕР акцията.....Ма то и 30-40млн лева на сегашния хал са СУПЕР пари
                    Както и да е
                    Не знам какво ще кажеш за идеята ми
                    Поздрави

Коментар

• Бобан,
                      акциите които са ми в дългосрочното портфолио обикновено остават там между 3 - 7 години. Отделно от това в последните години имам "залитане" към дивидентските стратегии, а Софарма фигурира и тази година в стратегията ми Кучетата на BGTR30
                      и това е допълнително основание да не я сменям.
                      В средносрочен аспект до 2 години мисля че пазарът в България ще направи дъно/ ако вече не го е направил/ и ще се поднови бичия тренд за нагоре. Софарма не е загубила 3/4 от бизнеса си от 2008 година както е загубила 3 / 4 от цената си и е много по-вероятно от тук цената да покачи от колкото да падне.
                      Ако случайно все пак светът отиде по дяволите и всичко се срути както очакват апокалиптиците във форума, акциите няма да ми трябват а консерви и патрони
                      Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

Знаеш твърде малко изобщо, поне за акции. Нищо лошо, просто леко ме дразни когато се изказваш като крайна инстанция при положение че дори си нямаш идея колко много незнаш. Особено там където имам акции
                        Е, разбира се, че ще се дразниш. Нали буквално си заложил пари и се чувстваш неспокоен когато някой разрови жарта. И какво остава - публична личностна нападка към някого, когото не познаваш..Типична психологично обоснована реакция. Слаба при това.

Коментар

Това, че нищо не знаеш е защото нямаш достатъчно и достоверна информация, а не защото пиша глупости или защото имам проблеми с вестибуларния апарат. Една лична преценка винаги започва с НЯКАКЪВ довод. За жалост знам твърде малко за Софарма, че да говоря повече. Но обещавам, че ще прочета. А за 40-те млн. на година. Това знаеш ли го или просто го вярваш? Защото ти стойността на една панелка не знаеш, но за печалбата на Софарма звучиш доста убеден.

Коментар

• генеричните производители в цял свят основно имат една стратегия за растеж - придобивания на компании. фармацефтичния пазар на генерични лекарства в цял свят е до голяма степен локален. Т.е. не можеш да правиш илачи в китай и да ги продаваш в Бразилия. за да продаваш генерични лекарства в Бразилия се налага да си купиш фирма в Бразилия. Примерно.

А за тези на които им се струва скъпа. Ето няколко пиъра Р/Е та им ги има.

http://www.bloomberg.com/quote/RICHT:HB
                            http://www.bloomberg.com/quote/KRKG:SV

Първия е в унгария, втория в Словения. Две държави ударени от кризата дори и повече от България.

Ето и световните лидери в генеричните лекарства

http://www.bloomberg.com/quote/TEVA:US - претърпяваща болезнено преструктуриране

http://www.bloomberg.com/quote/WPI:US - Настоящия собственик на актавис, така че реално е другия голям производител в българия.

Коментар

сори ама пишеш глупости. Дори елементарна панелка в Младост не можеш да знаеш колко точно струва - защото ако питаш пет човека ще ти кажат пет различни числа като двете крайни ще се различават сигурно с 50%. Какво остава за компания.

Това че ти се завива свят от някаква сума, просто говори че вестибуларния ти апарат има някакъв бъг. Компания която изкарва по 40 милиона на година е супер странно да казваш че не струва 282 милиона, с основен довод че това били много пари.
                              Това, че нищо не знаеш е защото нямаш достатъчно и достоверна информация, а не защото пиша глупости или защото имам проблеми с вестибуларния апарат. Една лична преценка винаги започва с НЯКАКЪВ довод. За жалост знам твърде малко за Софарма, че да говоря повече. Но обещавам, че ще прочета. А за 40-те млн. на година. Това знаеш ли го или просто го вярваш? Защото ти стойността на една панелка не знаеш, но за печалбата на Софарма звучиш доста убеден.

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
                                Това беше грубо изказване от страна на ник носещ името на пирамида носеща по спомен на 105 % дивидент.

Имам акции от Софарма, но това не означава че съм и адвокат. Няма вечни приятелства има вечни интреси. А интересите на инвеститорите са да спечелят в рамките на времевия хоризонт на инвестцията си.
                                Цената на Софарма пада и вероятно още има да пада, но все смятам че в моя времеви хоризонт ще реализирам печалба от дивиденти и ръст на цената, които покриват минималните ми очаквания за инвестиция...Парите напускат БФБ от години и това подлага на ценова преса повечето акции които нямат за цел бързо да разпределят под формата на дивиденти и ли ликвидация цената на активите си...
                                Биг Беър,ясно е ,че имаш акции.
                                Сам казваш,че още има да пада,до колко.не се знае.Кога ще върне ,още повече не се знае като времеви хоризонт.Ако залагаш на 3-10% дивидент годишно и на евентуален ценови спад,след колко време смяташ да имаш печалба от тази акция на база дивиденти и ръст на цената.
                                Нещо много дългосрочно ми се вижда.
                                Благодаря ти за отговора предварително

Коментар

Working...
                                X