IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Никой нищо не казва....
    Ликвидност има........МНОГО ДОБРА
    Защо не атакуват биците при тази "готина" акция.(не казвам КОМПАНИЯ).

.за да възстановят справедливата и стойност.
    Може би защото ЛП чака зад ъгъла ли...на замаушка

Не е препоръка за покупко -продажба на акции
    Препоръка е да изкоментирате ситуацията

Свърши ли? - Няма свършване !

http://www.youtube.com/watch?v=UmaVJkILDfM
    Last edited by BOBAN1; 16.01.2013, 19:30.

Коментар

• Ммммддддааааа.....има още,не е кат да няма ...

Не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
        Следи се пазара от стари участници. Някои имат да му връщат, други вече са го преглътнали. Така или иначе обикалят от страни като вълци и се чудят кога и къде. Търпението свършва, алчността и лакомията растат, а кеша все повече пари в ръцете.
        Браво Пончо, много точно казано!

Коментар

• Купуваш си ДЦК и шортираш на воля из цялата карта :Д Те също могат да се ползват като обезпечение :Д
          БигБеар между другото наистина е хубаво да го опишеш в блога ти възможно най-подробно, след това дай статията на инвестор да пуснат новина. Това е важна промяна и тя трябва да бъде оповестена. Звънях в на инвестиционен посредник, който не знаеше за такова нещо...
          Last edited by LuckyYou; 16.01.2013, 10:14.
          The best things in life are free. The second best things are very expensive!
          не е препоръка

Коментар

• Всичко е чудесно, само че аз съм за вдигане на пазара в момента и за мен трендът е нагоре. Това няма никакво значение разбира се. Кратки къси позиции могат да се отварят, стига да се ориентираш правилно в обстановката
            не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнение
              `
              Ок, тук пише че като обезпечение мога да ползвам акции на БФБ, отговарящи на изискванията, които са същите които БФБ публикува. Това означава ли че например ако имам акции на Химимпорт, мога да ги използвам като обезпечение да продавам късо Неохим?

Да, точно така - може да ползваш разрешените в наредбата акции като обезпечение на късите си позиции, но само до момента в който те са в списъка а списъка се променя всеки ден, но като цяло е функция на среднодневния брой сделки на дадената компания.
              Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

`
                Ок, тук пише че като обезпечение мога да ползвам акции на БФБ, отговарящи на изискванията, които са същите които БФБ публикува. Това означава ли че например ако имам акции на Химимпорт, мога да ги използвам като обезпечение да продавам късо Неохим?
                Не съм засичал кои отговарят на изискване за обезпечение. Но като цяло да. Имаш дълъг портфейл от химимпорт, софарма, и цкб да кажем и ако посредника ти се навие ги използваш като обезпечение да си направиш къс портфейл от неохим, пиб и севто да кажем. Давам само като пример, компаниите са взети случайно.

Коментар

• Лъки,
                  писал съм по темата къси продажби в блога си доста пъти. Мога да обобщя промените в нов блог днес, но като цяло промените са такива каквито смятах че са полезни за пазара. Както каза и Равновесие обаче, за жалост тези промени не дойдоха защото от години обясняваме че предишната наредба де факто не позволява късите, а дойдоха защото България си синхронизира законите с ЕС и при нас имаше много забрани които бяха премахнати.

Мисля че за първи път писах на тема ползата от късите за пазара през 2000 година във вестник Пари. Така че - Благодаря Ви евродепутати, че накарахте нашите бюрократи най-накрая да въведат по пазарни правила!
                  Last edited by BigBear; 16.01.2013, 09:53.
                  Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
                    Мерси още веднъж ...Разгледах и линка.Явно от нова година нещата се подобряват.

С тези къси има и много капани.Колкото и една акция да е куха(както казва равновесие...или е с лош Мажо...ако някой фонд я подкрепи,или самия Мажо в момента когато си я шортил...и изгаряш като байрямска свещ.

Това с късите при супер лоша ликвидност е нож с две остриета.

Поздрави

П.С.Само на ЛП няма да му е необходимо да играе на късо,защото си има много милиони акции
                    късите нормално не се търгуват като дългите. Т.е. философията им на търговия е различна. Идеята на използване къси е обикновено за да си направиш пазарно неутрален портфейл. Т.е. правиш си един диверсифициран портфейл с дълги позиции и един с къси позиции. за първите вярваш че ще се представят по-добре от пазара, за късите вярваш че ще се представят по-зле. така доходността ти всъщнос няма да зависи от това на къде върви пазара, а само и единствено от способността ти да избираш акции. нещо което е и в основата на лонг шорт хедж фондове. Така дори и късите ти да растят ако растят по-слабо от дългите ти ти пак ще печелиш. същото е и надолу. ако дългите ти падат, но късите ти падат по-бързо ти пак ще печелиш.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                      Долу съм пуснал линк към променената наредба. Промените са официални от началото на януари тази година. От есента на миналата ги има като проект. Всичко си е плод на европейско право, добре че е ЕС че като си затяга тяхното законодателство да разхлабва нашето.
                      `
                      не е препоръка

Коментар

• Мерси още веднъж ...Разгледах и линка.Явно от нова година нещата се подобряват.

С тези къси има и много капани.Колкото и една акция да е куха(както казва равновесие...или е с лош Мажо...ако някой фонд я подкрепи,или самия Мажо в момента когато си я шортил...и изгаряш като байрямска свещ.

Това с късите при супер лоша ликвидност е нож с две остриета.

Поздрави

П.С.Само на ЛП няма да му е необходимо да играе на късо,защото си има много милиони акции

Коментар

• Първоначално изпратено от slim Разгледай мнение
                          По скоро ми се струва че е скъпо .
                          Иначе не би трябвало късата проджба да е по опасна от маржин покупката (или репото)
                          Какво стана с търговията с индекси?
                          Никога не е имало проблем да се търгуват индексни фондове. Има проблем с това че никой не е навит да ги прави. Поне не по сегашното ни законодателство, което отново е доста не в час.

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
                            Благодаря за разяснението и на двамата.

Дайте линк все пак.
                            Това е много хубаво щом може всияко да се шорти.

Само,че е доста опасно.
                            По скоро ми се струва че е скъпо .
                            Иначе не би трябвало късата проджба да е по опасна от маржин покупката (или репото)
                            Какво стана с търговията с индекси?
                            Mind tricks do not work on me, only money

Коментар

Можеш ли да ми извадиш в закона къде са точно тези промени, ако не ти е проблем разбира се.
                              Долу съм пуснал линк към променената наредба. Промените са официални от началото на януари тази година. От есента на миналата ги има като проект. Всичко си е плод на европейско право, добре че е ЕС че като си затяга тяхното законодателство да разхлабва нашето.

Коментар

• Благодаря за разяснението и на двамата.

Дайте линк все пак.
                                Това е много хубаво щом може всияко да се шорти.

Само,че е доста опасно.

Коментар

Working...
                                X