If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Този път аз каня на среща на акционерите на Софарма след Редовното общо събрания на 28 юни. Благодаря на fortiss, че толкова време ме отменяше.
Да не се е пенсионирал "НАЙ-чо" ? Ако ще го заместваш, кажи нещо за себе си - ще припомпваш ли гумите редовно преди ОСА? Ще лъжеш ли а след това да бЕгаш? Къде ни каниш - в офиса на манипулатора ли, в острещната пицалия ли? Шапки раздаваш ли....
Този път аз каня на среща на акционерите на Софарма след Редовното общо събрания на 28 юни. Благодаря на fortiss, че толкова време ме отменяше.
Аз няма да дойда. Нито на събранието, нито на срещата след това. Въпреки че имам много акции от компанията. Разочарован съм от действията на г-н Донев на пода на БФБ и как манипулира търговията с акциите на компаниите в които той и/или свързани с него лица е/са мажоритарни акционери.
7. Приемане на решение за разпределяне на печалбата на Дружеството, реализирана през 2023 г. и неразпределената печалба от минали периоди; Предложение за решение: ОСА приема предложението на Съвета на директорите за разпределяне на печалбата на Дружеството, реализирана през 2023 год., в размер на 48 122 004.50 лв. (четирдесет и осем милиона сто двадесет и две хиляди и четири лева и 50 стотинки) да се приспаднат 37 120 940.30 лева (тридесет и седем милиона сто и двадесет хиляди деветстотин и четирдесет лева и 30 стотинки) за авансово изплатен дивидент за полугодието на 2023 година. От неразпределената печалба в размер на 7 644 377.84 лева (седем милиона шестстотин четирдесет и четири хиляди триста седемдесет и седем лева и 84 стотинки) да се покрие загуба от вливане на дъщерно дружество през 2023 г. в размер на 2 457 848.73 лева (два милиона четиристотин петдесет и седем хиляди осемстотин четирдесет и осем лева и 73 стотинки). Да се разпредели брутен дивидент в размер на 0.09 лева на акция (девет стотинки) за сметка на остатъка от печалбата за 2023 г. в размер на 11 001 064.20 лева (единадесет милиона хиляда четирдесет и четири лева и 20 стотинки), остатъка от неразпределената печалба в размер на 5 186 529.11 лева (пет милиона сто осемдесет и шест хиляди пестотин двадесет и девет лева и 11 стотинки) и от допълнителните резерви. Правото да получат дивидент имат лицата, вписани в регистрите на Централния депозитар (ЦД) като акционери на 14-ия ден след деня на общото събрание, на което е приет годишният финансов отчет и е взето решение за разпределение на печалбата. Дружеството да осигури изплащането на акционерите на гласувания на общото събрание дивидент в 60-дневен срок от провеждането му. Разходите по изплащането на дивидента са за сметка на дружеството. Изплащането на дивидента се извършва със съдействието на ЦД. Акционерите с открити сметки при инвестиционен посредник (ИП) ще получат дивидента си чрез съответния ИП, а тези с лични сметки в ЦД, ще могат получат дивидента си от клоновете на „Юробанк България“ АД (Пощенска банка) в страната.
Софарма АД Вътрешна информация по чл. 17, §1, във вр. с чл. 7 от Регламент №596/2014 на ЕП и на Съвета 15:41
София, България, 21 май 2024 година – Съгласно изискванията на чл. 100т от ЗППЦК, “Софарма“ АД (SFA: Българска фондова борса АД, SPH: Warsaw Stock Exchange) уведомява, че за месец април 2024 година Дружеството реализира ръст в продажбите от 58% спрямо същия месец на предходната година, в т.ч. 55% ръст на продажбите на вътрешен пазар и 60% ръст на продажбите за износ.
За периода от началото на 2024 година Дружеството реализира ръст в продажбите в размер на 3%, в т.ч. 11% ръст на продажбите на вътрешен пазар и 2% спад на продажбите за износ.
Моля, на основание чл. 100к, ал. 1 от ЗППЦК да дадете публичност на горната информация.
Прикачени файлове: Приходи от продажби за месец април 2024 г.
Софарма АД Вътрешна информация по чл. 17, §1, във вр. с чл. 7 от Регламент №596/2014 на ЕП и на Съвета 15:41
София, България, 21 май 2024 година – Съгласно изискванията на чл. 100т от ЗППЦК, “Софарма“ АД (SFA: Българска фондова борса АД, SPH: Warsaw Stock Exchange) уведомява, че за месец април 2024 година Дружеството реализира ръст в продажбите от 58% спрямо същия месец на предходната година, в т.ч. 55% ръст на продажбите на вътрешен пазар и 60% ръст на продажбите за износ.
За периода от началото на 2024 година Дружеството реализира ръст в продажбите в размер на 3%, в т.ч. 11% ръст на продажбите на вътрешен пазар и 2% спад на продажбите за износ.
Моля, на основание чл. 100к, ал. 1 от ЗППЦК да дадете публичност на горната информация.
Прикачени файлове: Приходи от продажби за месец април 2024 г.
Коментар