IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ти от години нищо не можеш да познаеш само грешни прогнози правиш.
    а заядливото ти отношение потвърждава грешните ти прогнози.
    продалжавай не спирай все някога ще познаеш

Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение
    Мен сега никой не ме спира да съм шорт на други борси, не ми трябва да чакам БФБ да се приватизира.
    Пък и виждаш, че тук след като от години се споменава, че ПИБ и КТБ не са нормални банки, а реално инвестиционното рамо на собствениците да си правят частни инвеатиции, още имаше хиляди изненадани вложители през миналото лято като тръгнаха да се сгромолясват.
    Същото е и на БФБ - пълно е с хора неразбиращи от инвестиции и финанси, но готови да те убедят как еди-коя си фирма е страхотна инвестиция на 250 П/Е.
    Глупоста е голяма и може да продължи по-дълго отколко аз мога да остана ликвиден, ако съм шорт някоя от любимите акции на "финансовите корифеи" и БФБ-талибани.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
      Стискай палци най-сетне да приватизират БФБ. Новия мажо да вкара маржини, къси, ЕТФ-и. Ще можеш да шортиш на воля надутите български акции и да правиш пачки от знанията си
      Мен сега никой не ме спира да съм шорт на други борси, не ми трябва да чакам БФБ да се приватизира.
      Пък и виждаш, че тук след като от години се споменава, че ПИБ и КТБ не са нормални банки, а реално инвестиционното рамо на собствениците да си правят частни инвеатиции, още имаше хиляди изненадани вложители през миналото лято като тръгнаха да се сгромолясват.
      Същото е и на БФБ - пълно е с хора неразбиращи от инвестиции и финанси, но готови да те убедят как еди-коя си фирма е страхотна инвестиция на 250 П/Е.
      Глупоста е голяма и може да продължи по-дълго отколко аз мога да остана ликвиден, ако съм шорт някоя от любимите акции на "финансовите корифеи" и БФБ-талибани.

Коментар

• Стискай палци най-сетне да приватизират БФБ. Новия мажо да вкара маржини, къси, ЕТФ-и. Ще можеш да шортиш на воля надутите български акции и да правиш пачки от знанията си

Коментар

• Sopharma

Не съм правил още DCF, но през LBO модела дори и на цена 2.18лв/акция пак възвръщаемоста е под 20%, а обикновенно инвеститорите биха искали 25-30%. А за българска фирма с огромен дял на продажбите в Русия и Украйна - по-скоро и над 30%.
          Моделът е правен към 1.01.2015, т.е. оценката е базирана на 100% паричен поток от 2015г.

Last edited by EquityPrivate; 27.03.2015, 08:48.

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение
            Имаше преди време няколко страници написани от FFBH относно Софарма, в които пишеше как и на 11.5х ЕБИТДА, фирмата била евтина.
            Не си спомням каква точно им беше пиър групата, но явно е била Actavis, Теva, Wyatt и т.н.

Отново да кажа, това е фирма която генерира около 15-16млн. лв паричен поток преди плащането на лихви (оперативен ПП минус инвестиции), а същевременно има над 280млн. лв дългове и лизингови инструменти.
            Едно вдигане на лихвите или малка промяна на профитабилноста и фирмата ще глътне вода...ама много.

И с оглед на това, тук има хора смятащи, че фирмата трябва да струва 50х този паричен поток! Даже им било евтино и трябвало цената още да се качи.
            Нищо че за последните 5 години фирмата не си е увеличила ЕБИТДА-та, а и няма никакъв дилевъридж - дълговете все се движат в диапазона 270-290млн. лв.

Напълно споделям .....вчпреки че дилевъридж не може да се очаква защото правят и придобивания с очакван бъдещ ефект .....

Коментар

Чакай първо да пусна модела, че цената дето я вади може да не ти хареса.
              Ти първо си оправи модела, че нещо не е много стока

Коментар

Според книгата на акционерите съм един от най-големите инвеститори в инструменти на Софарма. Поне така казва мажоритаря. Аз лично не съм се занимавал да се меря дали съм по-голям от някой друг.
                аз книгата не съм я гледал, но по звездите - не те дават там с нещо значително, малките акционери - моите звезди не ги виждат

Коментар

нема танеш мажо тогава

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                    аз да ти продам първо моите, защото с такъв мажоритар нямам работа в групата

Коментар

10x
                      В петък ще пусна модела, а другата седмица може да подам оферта до акционерите да ми продадат акциите си, за да стана мажоритар.
                      аз да ти продам първо моите, защото с такъв мажоритар нямам работа в групата

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                        Може да чака възможност да стане мажо
                        Ако случая е такъв ще ви изкупи акциите и ще ви направи богати
                        10x
                        В петък ще пусна модела, а другата седмица може да подам оферта до акционерите да ми продадат акциите си, за да стана мажоритар.

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                          Точно затова те питам. А защо още ги държиш? Уж нещо не те кефят резултатите пък си стискаш акциите
                          Може да чака възможност да стане мажо
                          Ако случая е такъв ще ви изкупи акциите и ще ви направи богати
                          За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

Според книгата на акционерите съм един от най-големите инвеститори в инструменти на Софарма. Поне така казва мажоритаря. Аз лично не съм се занимавал да се меря дали съм по-голям от някой друг.
                            Точно затова те питам. А защо още ги държиш? Уж нещо не те кефят резултатите пък си стискаш акциите

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                              EquityPrivate, държиш ли си още акциите?

Коментар

• EquityPrivate, държиш ли си още акциите?

Коментар

Working...
                                X