IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
    Точно заради това вливане ( и останалите )беше гласувано на ОСА обратно изкупуване
    [ATTACH]5754[/ATTACH]

документа е от ИОСА проведено на 30.11.2011 г.
    А това ,че обратно изкупените са на по-ниска цена също не е съвсем вярно
    към 31.12.2014 има изкупени 5 117 000 акции на обща цена 17 203 000 лв според отчетите на дружеството ,което прави средна цена 3,36 лв - т.е около текущата.
    да и аз не разбрах защо е това - нали точно заради поглъщането купуваха толкова акции?
    Как виждате отчета, а дивидента?

п.п. тая година май ще нося 3в1 за всички

Коментар

• Първоначално изпратено от gunnar Разгледай мнение
      Това увеличение е по повод вливането на Севтополис. За вливането на Медика и Унифарм също трябват акции. Освен това обратно изкупените акции са придобити на по-ниска от сегашната цена.
      Точно заради това вливане ( и останалите )беше гласувано на ОСА обратно изкупуване
      Click image for larger version

Name:	osa sfarm 2012.jpg
Views:	1
Size:	20.2 КБ
ID:	3040531

документа е от ИОСА проведено на 30.11.2011 г.
      А това ,че обратно изкупените са на по-ниска цена също не е съвсем вярно
      към 31.12.2014 има изкупени 5 117 000 акции на обща цена 17 203 000 лв според отчетите на дружеството ,което прави средна цена 3,36 лв - т.е около текущата.
      Last edited by vale1; 08.04.2015, 12:41.

Коментар

Във връзка с Решение на КФН № 216-Е/25.03.2015 год. относно вписване на последваща емисия от акции, издадени от Софарма АД-София (3JR), в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа по чл. 30, ал. 1, т. 3 от ЗКФН, воден от КФН, Съветът на директорите на БФБ-София АД допуска до търговия на Основен пазар BSE, Сегмент акции "Premium" последваща емисия от акции, издадена от Софарма АД-София (3JR) при следните параметри:
        - ISIN код на емисията: BG11SOSOBT18;
        - Размер на емисията преди увеличението: 132 000 000 лв.;
        - Размер на увеличението: 2 797 899 лв.;
        - Размер на емисията след увеличението: 134 797 899 лв.;
        - Номинална стойност на една акция: 1.00 /един/ лв;
        - Дата на въвеждане за търговия: 09.04.2015 год. /четвъртък/

Tука някой може ли да обясни защо има издадени нови акции ,след като има обратно изкупуване одобрено от ОСА точно заради вливането на Севто,Медика,Унифарм и други ?
        Има изкупени доста повече собствени акции от нужните 2 797 899 броя.
        Оставам с впечатлението ,че обратното изкупуване е да обслужва само интересите на мажоритаря да превърти пакетите взети от Любо Пъпката и Грамърси ?
        Това увеличение е по повод вливането на Севтополис. За вливането на Медика и Унифарм също трябват акции. Освен това обратно изкупените акции са придобити на по-ниска от сегашната цена.

Коментар

• Във връзка с Решение на КФН № 216-Е/25.03.2015 год. относно вписване на последваща емисия от акции, издадени от Софарма АД-София (3JR), в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа по чл. 30, ал. 1, т. 3 от ЗКФН, воден от КФН, Съветът на директорите на БФБ-София АД допуска до търговия на Основен пазар BSE, Сегмент акции "Premium" последваща емисия от акции, издадена от Софарма АД-София (3JR) при следните параметри:
          - ISIN код на емисията: BG11SOSOBT18;
          - Размер на емисията преди увеличението: 132 000 000 лв.;
          - Размер на увеличението: 2 797 899 лв.;
          - Размер на емисията след увеличението: 134 797 899 лв.;
          - Номинална стойност на една акция: 1.00 /един/ лв;
          - Дата на въвеждане за търговия: 09.04.2015 год. /четвъртък/

Tука някой може ли да обясни защо има издадени нови акции ,след като има обратно изкупуване одобрено от ОСА точно заради вливането на Севто,Медика,Унифарм и други ?
          Има изкупени доста повече собствени акции от нужните 2 797 899 броя.
          Оставам с впечатлението ,че обратното изкупуване е да обслужва само интересите на мажоритаря да превърти пакетите взети от Любо Пъпката и Грамърси ?

Коментар

• Първоначално изпратено от RAFAL Разгледай мнение
            Защо бе, офиса ви на кулите празен ли стои?
            той като почне да си смята дивидентите и рентите и се отплесва

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
              еххххх, ако е така ......
              Защо бе, офиса ви на кулите празен ли стои?

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                на теб, ще ти го направи секретарката ве!!!
                еххххх, ако е така ......

Коментар

а мен???
                  на теб, ще ти го направи секретарката ве!!!

Коментар

а мен???
                    Почерпка в много скъп ресторант.

Коментар

днес съм купил от Била едно пакетче 3х1 специално за теб, да те почерпя на оса-то!
                      а мен???

Коментар

Голям си икономист там толкова заведения има ,а ти с 3 в 1 до шадравана ще го черпиш

Коментар

• "В съобщение до Българска фондова борса днес Cофарма информира, че от 19 март до 25 март 2015 г включително, дружеството е изкупило обратно 15 200 собствени акции"
                          Ако ще шортва някой тука, явно не само на "БФБ талибани" ще продава! Или чичо ви Оги и той талибан ??!

Коментар

днес съм купил от Била едно пакетче 3х1 специално за теб, да те почерпя на оса-то!
                            Голям си икономист там толкова заведения има ,а ти с 3 в 1 до шадравана ще го черпиш

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение
                              Според книгата на акционерите съм един от най-големите инвеститори в инструменти на Софарма. Поне така казва мажоритаря. Аз лично не съм се занимавал да се меря дали съм по-голям от някой друг.
                              А защо държиш акции, като не е сгодна цената или ще купуваш по ниско? Аз нямам от 6 месеца.

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение
                                Мен сега никой не ме спира да съм шорт на други борси, не ми трябва да чакам БФБ да се приватизира.
                                Пък и виждаш, че тук след като от години се споменава, че ПИБ и КТБ не са нормални банки, а реално инвестиционното рамо на собствениците да си правят частни инвеатиции, още имаше хиляди изненадани вложители през миналото лято като тръгнаха да се сгромолясват.
                                Същото е и на БФБ - пълно е с хора неразбиращи от инвестиции и финанси, но готови да те убедят как еди-коя си фирма е страхотна инвестиция на 250 П/Е.
                                Глупоста е голяма и може да продължи по-дълго отколко аз мога да остана ликвиден, ако съм шорт някоя от любимите акции на "финансовите корифеи" и БФБ-талибани.

Коментар

Working...
                                X