Първоначално изпратено от съни(тя)
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
- 2 Харесвания
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
И аз това се питам, тъй като най-вероятно съм приобщен към тази "секта". Откакто съм на БФБ, компании от групата на Софарма никога не са ми били с най-голяма тежест, с изключение на този момент. Това е така, защото според мен към днешна дата това е най-доброто предложение на пазара, точно както в миналото съм смятал компании на Хим, Бреф, Ланд и т.н. и т.н. Това е просто снимка в един филм, продължаващ 1 час да кажем. Относно моралните упреци към Донев от страна на Пеевски и някои участници в този чат - ако не искате да имате приватизация и смятате, че държавата е най-добрия стопанин, може да гласувате на следващите избори за комунистически партии, това е ваше право! А ако смятате, че приватизацията е хубаво нещо, но Донев е грешен, ще ви помоля да говорим с цифри. Колко данъци са платили от тази група, спрямо средната стойност на всички приватизирани предприятия. Колко дивиденти е платила групата на миноритарите си спрямо останалите предприятия. Колко работни места /преки и косвени/ е осигурила тази група спрямо останалите приватизирани предприятия. Колко валута /износ/ е докарала групата спрямо всички приватизирани предприятия..... и т.н. и т.н. Може списъкът да бъде удължен доста, но си имам работа да се почерпя днес.
А си казал нещо нелицеприятно, а са те наредили до комунистите или до Пеевски))
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
Чета с интерес мненията на колегите.
Искам да напиша нещо, но незнам какво точно.
С няколко думи - част съм от компанията. Акциите ми тук са отражение на вътрешната ми нагласа и тя не е непременно максимална печалба.
Какво трябва да направя, за да не прилича инвеститорската група на малките акционери на секта?
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
Какво трябва да направя, за да не прилича инвеститорската група на малките акционери на секта?.
Пътека се прави камък по камък!
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
Груец, само по този въпрос исках да взема отношение. И по другите въпроси от "дискусията" си имам мнение, но не искам да го изразявам. Имам и инфо, което надхвърля "дискусията", което може да попромени някой въпроси в една или друга насока. Но винаги ми е интересно /разбирай смешно/, когато медия на пеевски е гарант за свободата на словото и громи фалшивите новини
Иначе колкото и да са ми симпатични колегите от фенклуба на Софарма и колкото да ги уважавам, заприличват на секта.
Между другото във филма има ноторни факти и истини. Има и полуистини/полулъжи, откровени лъжи и истински инсинуации .... общо взето от всичко по малко. Та така
Искам да напиша нещо, но незнам какво точно.
С няколко думи - част съм от компанията. Акциите ми тук са отражение на вътрешната ми нагласа и тя не е непременно максимална печалба.
Какво трябва да направя, за да не прилича инвеститорската група на малките акционери на секта?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
Нека да го кажем така, кирливи ризи имат всички, но тези на Прасето и тези около него които го обслужват или той тях обслужва надминават всичко ! Такава наглост не е имало през всичките ни години на демокрация ! Лошото е, че тези управляват и държавата ни !
пс: знам какво имаш пред вид, но.... сами си знаеш
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Zdravko, пак да те питам - имал ли си работа някога с журналист? Щото аз съм имал, включително с Капитал, включително имам няколко приятели, които са журналисти, та да речем, че пия от извора. Четвъртата власт - няма друга чак толкова нагла прослойка, коятод а се е самопровъзгласила за власт, поради което всички я яхат тази власт и искат да я обсебят, та по тая причина честен и журналист са нещо като дървено желязо. Вярвам, че ще ме разбереш!
И понеже темата е за Чиче - поразрови се там, около Вац-овите изпълнения и т.н., доста неща станаха, някои много весели. Спирам!
- 2 Харесвания
Коментар
-
А за съдържанието в тези медии и за публикациите им даже няма какво да коментираме ! Свинските са изцяло медийни бухалки/ питай Донев, Павлов, Сашо Дончев, Христо Иванов и ред други/ ! А тези бухалки вървят в комплект с бухалките на Цацаратурата, Тикватурата и цялото войнство след тях !
- 2 Харесвания
Коментар
-
Пиша си моите собствени наблюдения през годините ! А на мен ми се струва, че с тези си сравнения много олеквате ! Двете групи въобще не могат да се сравняват, първо защото Капитал съществува и се издава повече от 20г от едни и същи издатели и без скрита собственост, а свинските медии са инженерен продукт монополизиращ целия медиен пазар барабар с разпространението. Може би забравяте какво се случи с Прас-Прес или телевизията BIT, да не се връщам по назад !
И понеже темата е за Чиче - поразрови се там, около Вац-овите изпълнения и т.н., доста неща станаха, някои много весели. Спирам!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Ванкел доста добре се е изразил - светлокафяви, за разлика от тъмнокафявите на Шиши. Вероятно не си имала никога контакт с журналист, който след това да ти изопачи позицията както на него му е удобно, затова и така си пишеш на конвейер.
Апропо, честито на Софарма, вече са компания номер 1 като капитализация!
- 2 Харесвания
Коментар
-
хахаха, щом тези са ви кафяви четете си свинските медии тогава !
Апропо, честито на Софарма, вече са компания номер 1 като капитализация!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение...а политическите интереси, изцяло са станали зависими от бизнес групите, които са овладели и медиите за влияние върху общественото мнение.
Достатъчно е да се погледнат двете по-изявени групи от последните години - Блиц - Пик и Дневник-Капитал. И в двете има истини и лъжи, но главното е еднопосочното насочване на вниманието.
Да се говори, че Софарма като държавно предприятие до 2000г е било допотопно е далече от истината. До какво състояние беше докарано точно преди приватизацията му е кофти тема, може би, излишна, ако някои практики не продължават и днес.
Най-големият грях на Донев за мен е унищожаването на НИХФИ. Всичко друго го разбирам. Но да унищожиш научния, изследователския капацитет в цяла една сфера, създаван с десетилетия....не се вмества в модела за модерно развитие(добре, че Дянков не успя да унищожи и БАН...та, останаха още учени у нас, макар и наука без пари трудно да се прави). Посещавала съм НИХФИ и знам с какво разполагаше, познавам и капацитети, които работеха там, малко преди тоталната съсипия. Някои вече работят в Научно изследователски институти на Запад и развиват там ....фармакопеите
Всички тези лекарства и субстанции, които днес цитирате ... са създадени в НИХФИ в годините, много преди приватизацията на Софарма ...и станаха причина да се закрие института -
Табекс, Нивалин, Бронхолитин, Трибестан, Гентамицин, Тетрациклин, Аналгин, Кленбутерол, Темпалгин, Карсил ....и много много други
Не ми се искаше до този момент да привличам внимание върху една статия, която междувременно вече не е и нова, за една по-обща характеристика на нашата икономика. Тъжната съдба на НИХФИ е още един щрих, който подсказва, каква би могла да е в днешни дни икономиката на България при определени обстоятелства и допускания и респективно, каква е тя в в момента действително. Пък и не е справедливо по тази тема да се разсъждава редом с името на Софарма. Софарма е все пак едно от добрите изключения на фона на цялата картина. Нямам представа относно решението за |НИХФИ. Може би въпреки относително благоприятните условия за приватизация, положението твърде дълго е било "на кантар" и се е наложило да се реже живо месо. Не съм нито обвинител, нито адвокат на Донев. Само той си знае.
Всъщност пак прегледах горната статия, дори не я препоръчвам, истини са декларирани ангро.
Българската икономика днес расте, но е конюнктурна, ишлемарска и 50 % сива
Съни, началото на текста ти започва с опит да се направи някакъв разрез на мястото на допирателната между политика и икономика у нас. Да знаеш - голям камък се опитваш да вдигнеш.
Освен това, за извършването на разреза ще са необходими инструменти и технологии, които са непознати у нас.
В гмежта от нечисти персонажи, интереси, очерняне и полуистини трудно се изравят парченцата истина. Пък и истината често е горчива.
Не твърдя по никакъв начин, че се справям с тази по същество непосилна задача, но с известно усилие на волята, понякога едва подтискайки повиците за повръщане, чета всякакви източници. Неблагодарна работа.
Май наистина темата с хапчето се изчерпи. Нали виждаш - едни подскачат като ужилени, други иносказателно подсказват, че се говорят глупости, защото те имали друга информация, но няма да я кажат.
Та така, житейски неща!
Коментар
-
Първоначално изпратено от vankel Разгледай мнение
Дневничето и капиталчето не са точно кафяви , по-скоро са светло кафяви медии.
- 1 like
Коментар
Коментар