ще пропусна.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение4 злоти са към 2 лева и при това за 6 бр ,толкова е в БГ и то за 20 бр .табл.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от maki Разгледай мнениеhttps://www.ceneo.pl/25673566
аналгин табл. в Полша...
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
За мен опраданието е едно - тук народът е богат и може да понесе ценитеТ.е. реалните цени са за износ, а тук бичим на колкото се разберем, все пак НЗОК има за източване, ако се отчитаме където трябва - това вече ми дава обяснение за амбициите на Шиши тук
И все пак е крайно ненормално това, но явно не се замисляме - когато е за здраве, никой не се пазари и плаща
аналгин табл. в Полша...
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Кофти номер!
Сигурно ще го обяснят с дъмпинг и борба за пазарен дял, но за мен това не би било добър аргумент щом досега не сме видели впечатляващи продажби на Табекс в Полша...
В Полша продуктът се продава от 80-те години на миналия век.....В началото на 21 век е най-продаваният продукт за отказване от цигарите в Полша и Фармахим и Софарма са награждавани за това.....сега проблемът е в лошата маркетингова политика и неразбиране!Last edited by maki; 13.04.2018, 12:06.
- 1 like
Коментар
� -
Кофти номер!
Сигурно ще го обяснят с дъмпинг и борба за пазарен дял, но за мен това не би било добър аргумент щом досега не сме видели впечатляващи продажби на Табекс в Полша...
Сега баща ми още си пуши като комин
Не е препоръка за нищо ... Имам акции и бих искал лекарството да помага ,а да не е само "за който се излъжи"
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
Не е само Полша май.
В русия и украйна нали са отдавна установени, бърза справка и там на онлайн аптеки показва под 900 рубли и 250-280 гривни, т.е. 22-23лв и 15-17лв съответно.
Направи ми впечатление и русия аналгина (макар и местно производство) на цени от 70-80ст , а тук ни цакат тройно - над 2лв.
ПС Тъкмо погледнах и ампулите, още по драстично, там 1.5лв, тук - 9-10лв.Т.е. реалните цени са за износ, а тук бичим на колкото се разберем, все пак НЗОК има за източване, ако се отчитаме където трябва - това вече ми дава обяснение за амбициите на Шиши тук
И все пак е крайно ненормално това, но явно не се замисляме - когато е за здраве, никой не се пазари и плащаNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
� -
Кофти номер!
В русия и украйна нали са отдавна установени, бърза справка и там на онлайн аптеки показва под 900 рубли и 250-280 гривни, т.е. 22-23лв и 15-17лв съответно.
Направи ми впечатление и русия аналгина (макар и местно производство) на цени от 70-80ст , а тук ни цакат тройно - над 2лв.
ПС Тъкмо погледнах и ампулите, още по драстично, там 1.5лв, тук - 9-10лв.Last edited by pipbel; 13.04.2018, 11:05.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Ми и аз не го знаех, но бърз сърч показва точно това - 100 таблетки табекс с 1,5 мг цитизин в него:
Онлайн аптека в полша - цена 37 злоти, т.е. 17 кинта - https://www.apteka-melissa.pl/produk...tabl,2642.html
Онлайн аптека у нас - 32 кинта - https://apteka.framar.bg/19000304/%D...0%BC%D0%B3-100
Изводите всеки сам да си ги прави!
- 1 like
Коментар
� -
Ако това е вярно е меко казано .. странно и трудно обяснимо!
Онлайн аптека в полша - цена 37 злоти, т.е. 17 кинта - https://www.apteka-melissa.pl/produk...tabl,2642.html
Онлайн аптека у нас - 32 кинта - https://apteka.framar.bg/19000304/%D...0%BC%D0%B3-100
Изводите всеки сам да си ги прави!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от maki Разгледай мнение
Примерно основният и любим продукт на форума Табекс - в Полша се продава за средна цена от 15 лева, а в България за повече от 30 лева!!!? По-скоро се предлага в Полша на тази цена - защото продава в случая е силна дума...
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеТова последното вярно ли е ? Някой беше писал, че на вътрешния пазар продават на „завишени“ цени … Което също е лошо – щото трудно ще може още по- нагоре …
В световен мащаб генериците са под сериозен натиск и направо се чудя как успяват да правят този профит . Ама те си знаят , …както и ентусиастите от клуба на малкия инвеститор …
Не е препоръка . Нямам акции и се отказах да имам -откакто прочетох анализ (мнение) за тяхното портфолио.
Last edited by maki; 13.04.2018, 08:10.
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеентусиастите от клуба на малкия инвеститор …fuск the bеаr - give me the bееr
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнениеКомпаниите, които реализират на руските пазари ще страдат в близко бъдеще. Това също важи и за Софарма. Дори и да реализират в евро и да не носят валутен риск, девалвацията на рублата ще намали платежоспособността на руските компании и граждани. С тази международна обстановка да не дава Господ и да направят някаква забрана за внос на лекарства от нас към тях, тогава гледайте какво става. Ние сме в НАТО и ЕС и при ескалиране на напрежението между САЩ и Русия, със сигурност ще застанем на страната на САЩ. Не ми харесват нещата тук,, ама хич. Имам доста акции, за което вече съжалявам. Може и да намаля позицията си тук и да прелея към друга компания. Не съветвам нищо.
Ако бързаш мисля е очевидно каде да ги преместиш!
нямам препоръка за покупка или продажба на акции!
Коментар
�
Коментар