Хора, не говорете глупости. Дивидентите въобще не намаляват печалбата, не минават през отчета за приходи и разходи. Отразяват се в баланса, от една страна кеша пада от актива, от друга намалява неразпределената печалба от пасива.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от tatoo Разгледай мнение
Имах в предвид тази сума от около 7 мил.лв която се плати, отразява ли се в отчета за Q3, и съответно ако беше оставена за 2019г. тази сума от 7мил щеше ли да се вижда в плюс към текущата печалба.
виж гледай и сравнявай финансовите резултати за Q3 за тази и миналата година ......... както и финансовите резултати за първите 3 тримесечия за тази и миналата година
сподели ако искаш разликатаfuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от tatoo Разгледай мнение
Имах в предвид тази сума от около 7 мил.лв която се плати, отразява ли се в отчета за Q3, и съответно ако беше оставена за 2019г. тази сума от 7мил щеше ли да се вижда в плюс към текущата печалба.
Коментар
-
Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение
мисля, че дивидента е авансов на база на показаното от първите 6 месеца ............ втората половина на годината, ако не се запазят резултатите или ако печалбата се свие то тогава няма да има втори дивидент
не е препоръка .......... дано успеете да вземете дивидент и втори път за сегашната година...
Коментар
-
Първоначално изпратено от tatoo Разгледай мнениеА този дивидент, който платиха за първите 6 месеца, реално не води ли до намаление на печалбата за 2018. Реално той се плати в това тримесечие?
P.S. Въпрос на начинаещ.
не е препоръка .......... дано успеете да вземете дивидент и втори път за сегашната година...fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
По-значимото и изобщо най-хубавото от всичко е, че фармата и хим-ът в момента формират към 27% тежест в индекса и ако те са стабилни, то това в значителна степен стабилизира и индекса срещу спад на чужди борси или срещу апокалиптишки очквания.
Ще видим какво ще се случи в бъдеще, но си прав, че е по-добре да имаме стабилни акция и индекс, докато мине "корекцията".
моли се да е само корекция, че света като изпадне в криза цените на софарма и на хим пак ще са 1,80 и 1,14 ...... че и по-надолу дори..
не е препоръкаfuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от p_trade Разгледай мнениеСлабо тримесечие ...само 2ст/акция са добавили спрямо 5 ст миналата година .Като цяло печалбата осезаемо спада ...
а после всички във форума се чудят защо борсата изпреварва с 6-12 месеца икономиката и как става този фокусfuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от Scottie PippenТова не беше нужно да го пишеш....а и март до колкото знам не може да се купуват акции от Донев..
По-значимото и изобщо най-хубавото от всичко е, че фармата и хим-ът в момента формират към 27% тежест в индекса и ако те са стабилни, то това в значителна степен стабилизира и индекса срещу спад на чужди борси или срещу апокалиптишки очквания. А и щастието според мен не седи в акциите, имотите, златото т.н. Ще видим какво ще се случи в бъдеще, но си прав, че е по-добре да имаме стабилни акция и индекс, докато мине "корекцията".
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение
Това не беше нужно да го пишеш....а и март до колкото знам не може да се купуват акции от Донев....
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение++
И аз като хакционер се надявам да се спре с тези изкупувания, за да се крепи цената на ромфарм. Е да, и за нерадост на шпекулантите, които бързо се научиха да продават при условието ((месец) mod (3) = 0), {т.е. "вътрешнярските" месеци 3,6,9,12} а в останалите случаи да се пласират с покупки на по-ниска цена. Т,е. вероятно фармата купува спекулантските заигравки, а не акции от "пакета" на големия съакционер. Не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение
Доколкото си спомням Донев каза, че това е цената под която Ромфарм няма да продава. Това не пречи на всеки друг да продава на колкото си искаПътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Orange Ray Разгледай мнениеЕ то тази цена като че ли устройва сега единствено ромфарм. Останалите може да предпочитаме да купим по-евтиноДори е възможно, ако е по-ниска цената и те да се навият да го махнат най-после този пакет на "естествена" цена. Естествена - в смисъл пазарна. Като акционер мисля, че няма нужда да се набутва фармата, за да държи цената на ромфарм. Да са си смятали риска от седенето.
И аз като хакционер се надявам да се спре с тези изкупувания, за да се крепи цената на ромфарм. Е да, и за нерадост на шпекулантите, които бързо се научиха да продават при условието ((месец) mod (3) = 0), {т.е. "вътрешнярските" месеци 3,6,9,12} а в останалите случаи да се пласират с покупки на по-ниска цена. Т,е. вероятно фармата купува спекулантските заигравки, а не акции от "пакета" на големия съакционер. Не е препоръкаLast edited by precakanoto; 29.10.2018, 14:30.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Joz Разгледай мнениеКъде изчезна заветната цена на О.Донев, под която уж не трябваше да се надяваме да падаме?
4.27
От много сбирки и дрънкане на ОС, се оказва че всичко е било колкото да убием времето май?!?
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар